Помощ - Само от разбиращи
Модератор: Icco
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Vilkata9990
- Потребител
-
Помощ - Само от разбиращи
Зравейте пичове.
Имам малък проблем. CD-то ми е Pioneer DEH-P7700MP, усил.Audison SRx3
, bаdndpass кутия с sub Pioneer TS-W306C , задни колони Pioneer TS-A2010
и предни HERTZ 16.5смл които засега неса пуснати през усилвател. СД-то
има 3х2 л.изоди. Влучих едните чинчове за задните колони към усилвателя. Дотук добре. Броблемът се появи когато включих 2рия чифт чинчове от sub-контрола към усилвателя. Тогава се появи някакъв Бръм в субапри запален автомобил , който при усилването на музиката се увеличаваше. Замерих Масата на СД-то, на усилвателя - всичко е 0. Чинчовите кабели са на HAMA. Сменях ги с други обаче небеше от тях. Взех един филтер HAMA от Авител и го монтирах на чинчовете на задните колони. Работата се оправи . Кажете има ли начин на отстрана Бръмченето без помоща на филтъра , защото имам чуството че филтъра изрязва някои от чистотите на колоните.
Предварително Благодаря.
Имам малък проблем. CD-то ми е Pioneer DEH-P7700MP, усил.Audison SRx3
, bаdndpass кутия с sub Pioneer TS-W306C , задни колони Pioneer TS-A2010
и предни HERTZ 16.5смл които засега неса пуснати през усилвател. СД-то
има 3х2 л.изоди. Влучих едните чинчове за задните колони към усилвателя. Дотук добре. Броблемът се появи когато включих 2рия чифт чинчове от sub-контрола към усилвателя. Тогава се появи някакъв Бръм в субапри запален автомобил , който при усилването на музиката се увеличаваше. Замерих Масата на СД-то, на усилвателя - всичко е 0. Чинчовите кабели са на HAMA. Сменях ги с други обаче небеше от тях. Взех един филтер HAMA от Авител и го монтирах на чинчовете на задните колони. Работата се оправи . Кажете има ли начин на отстрана Бръмченето без помоща на филтъра , защото имам чуството че филтъра изрязва някои от чистотите на колоните.

Предварително Благодаря.

- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Мислих и не би трябавало да имаш такъв проблем щото имаш филтър в плеъра,ама засега май още некой требва да даде мнение че не схващам за какво става въпрос 

Така ккто го обесняваш проблема според мен е от кабеляците !
Има някаква проблемна маса . Ако ампа ти има кросовер защо
не пробаш следното свързване ! Само един комплект чинчове
с Y разклонител подаваш на 4 те канала на ампа като ползваш
кросоверите на ампа ! Така губиш контрола на суба от касетофона
но избягваш проблемните чинчове ! При добра настройка на
ампа , суб корекцията от касетофона е ненужна !Сиклата на суба
се контрлира заедни с задната линия !
Аз поне така бих направил!
Има някаква проблемна маса . Ако ампа ти има кросовер защо
не пробаш следното свързване ! Само един комплект чинчове
с Y разклонител подаваш на 4 те канала на ампа като ползваш
кросоверите на ампа ! Така губиш контрола на суба от касетофона
но избягваш проблемните чинчове ! При добра настройка на
ампа , суб корекцията от касетофона е ненужна !Сиклата на суба
се контрлира заедни с задната линия !
Аз поне така бих направил!
Всякакви усилватели втора употреба - www.amp2000.hit.bg
Фитнес уреди втора употреба - www.sport2000.hit.bg
Фитнес уреди втора употреба - www.sport2000.hit.bg
- Vilkata9990
- Потребител
-
При добра настройка на
Благодаря ти много обаче така беше вързано старото ЦД. Ама нали затова взех ново със суб-контрол.Мамка му и ПРАСЕ
А ти гарантирам че не е от кабеляците HAMA с посока на свързване по 36лв. парчето . Пък и на старото ЦД бяха същите.
Все пак благодаря

А ти гарантирам че не е от кабеляците HAMA с посока на свързване по 36лв. парчето . Пък и на старото ЦД бяха същите.
Все пак благодаря

- Vilkata9990
- Потребител
-
Добре а Remote-а добре ли е вързан щото на мене и от него ми
Всичко по кабеляците е на 6. Гаранция
Като се замисля
"НЕМА НАЧИН ДА НЕМА НАЧИН"
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
аз имам подобен проблем с едната двойка чинчове ,но колкото и да ми е неприятно ще призная че проблема е от плеъра, гадния брум се чува само на CD или МР3 а на радио(TUNER) го няма
та така аз ползвам само двете двойки чинчове от 3 възможни и така имам контрол над суба както и на стъпалото за основните говорители, но съм се лишил от баланса между предни и задни(FADER),
въпреки ,че стъпалото за основни говорители ми е четириканално , за по-голямя мощ съм го вързал да работи на 2 канала мостово на 4етири говорителя по 2 четириомови на канал
и така едната двойка чинчове си седи
необезпокоявана изчакваща по- плодородни години
опитай да размениш чинчовете които идват от стъпалото и вместо да ги вържеш към чинчовете за суб да ги вържеш към чинчовете за задни говорители(REAR) от специалното меню за настройки на полеъра в което се влиза преди да си натиснал (POWER) може да настроиш дугата двойка чинчове да стане като за управлвние на суб
та така аз ползвам само двете двойки чинчове от 3 възможни и така имам контрол над суба както и на стъпалото за основните говорители, но съм се лишил от баланса между предни и задни(FADER),
въпреки ,че стъпалото за основни говорители ми е четириканално , за по-голямя мощ съм го вързал да работи на 2 канала мостово на 4етири говорителя по 2 четириомови на канал
и така едната двойка чинчове си седи

опитай да размениш чинчовете които идват от стъпалото и вместо да ги вържеш към чинчовете за суб да ги вържеш към чинчовете за задни говорители(REAR) от специалното меню за настройки на полеъра в което се влиза преди да си натиснал (POWER) може да настроиш дугата двойка чинчове да стане като за управлвние на суб
- Vilkata9990
- Потребител
-
аз имам подобен проблем с едната двойка чинчове ,но колкото
Всичко това съм го правил. И моите предни говорители изчакват по добри години(въпреи че ще свирят по добре от задните) . Все пак проблемът е решен с един филтър обаче не бих искал да го има.
Като се замисля
провери ли дали има филтър самия апарат на токовите кабели?чинчовете не трябва да са в близост до токови кабели,възможно е да е от усилвателя, като махнеш чинчовете и на пуснат усилванел е същото, търси причината в него.А относно за филтрите които си сложил, те режат от 20-20000херца така че няма проблем да си с тях.
- Vilkata9990
- Потребител
-
За апарата засега немисля да го отварям защото е в гаранция(нищо че в Авител са ми приятели). Немисля че е от усилвателя защото свиреше перфектно с др. ЦД. Това за чинчовите кабели и токовите ще го провера.
Благодаря на всички за съветите.
Все пак научих някои неща.
Благодаря на всички за съветите.

Като се замисля
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
И при мен се е появявал този проблем. На чинчовите кабели би трябвало да имаш едно жило по средата което се свързва между корпуса на CDто(масата) и корпуса на усилвателя(масата). Също така всички двойки чинчови кабели трябва да вървят плътно един до друг и по възможност по-далеч от останалата инсталация на автомобила 

sonic написа:И при мен се е появявал този проблем. На чинчовите кабели би трябвало да имаш едно жило по средата което се свързва между корпуса на CDто(масата) и корпуса на усилвателя(масата). Също така всички двойки чинчови кабели трябва да вървят плътно един до друг и по възможност по-далеч от останалата инсталация на автомобила
Хубаво де! И с изравняване на потенциалите на масите е пак същото. И Вилката го каза дори

Всякакви усилватели втора употреба-www.amp2000.hit.bg
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2