съвет за плеър между PIONEER DEH-50UB и Alpine CDE-9821R
Модератор: Icco
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
съвет за плеър между PIONEER DEH-50UB и Alpine CDE-9821R
Здравейте!
Та питането ми е,ако някой има впечатление от тея двата плеъра и т.н., нека да каже
,решил съм да подмен всичкото аудио в колата с 1 марка

Та питането ми е,ако някой има впечатление от тея двата плеъра и т.н., нека да каже

Последна промяна NEDQLKO на 26 Авг 2009, 22:40, променена общо 7 пъти
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Пайнерчето мисля е добър избор - има и скрит USB вход - свирят много приятно... този модел е и с доста екстри и футуристичен дизайн.
Alpine по принцип ги смятам за една степен над пайнера, но това е от най-ниския им клас - колкото до звук: слушал съм такова нещо в МВ Е190 с озвучаване с Hi-Fi говорители и беше "страшно" - имаше и туба на едно кенуудче... средите и високите бяха перфектни.
В моята каляска съм с най-ниския клас на Пайнер - но с малко настройки вади добър звук от оригиналните говорители. Ако искаш всичко от една марка - Пайнер ще е малко по-лесно за намиране и по-евтино за пазаруване. Ако не те притесняват парите ето това http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... hlight=dvd ама си е на цената на една кола
Късмет при покупката - и не се лъжи да "слушаш" как свирят плеърите в магазините - те там не ги настройват - кое както е дошло - и съм слушал Кларион за 900лв как свири като VEF на елипси. Ако ти дадат да пипнеш - разцъкай малко по менюто и еквилайзера...
Alpine по принцип ги смятам за една степен над пайнера, но това е от най-ниския им клас - колкото до звук: слушал съм такова нещо в МВ Е190 с озвучаване с Hi-Fi говорители и беше "страшно" - имаше и туба на едно кенуудче... средите и високите бяха перфектни.
В моята каляска съм с най-ниския клас на Пайнер - но с малко настройки вади добър звук от оригиналните говорители. Ако искаш всичко от една марка - Пайнер ще е малко по-лесно за намиране и по-евтино за пазаруване. Ако не те притесняват парите ето това http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... hlight=dvd ама си е на цената на една кола

Късмет при покупката - и не се лъжи да "слушаш" как свирят плеърите в магазините - те там не ги настройват - кое както е дошло - и съм слушал Кларион за 900лв как свири като VEF на елипси. Ако ти дадат да пипнеш - разцъкай малко по менюто и еквилайзера...
Преди имах Pioneer deh-2900mp,бях много доволен,ама брат ми вика ай за двд.Купихме 1 двд Тъндър-(ужасно),след това го разкарахме тоя Тъндър (бартер за двд Нео (с дисплей на панела) ужасен и неудобен).
Навих се за Alpine,ама вчера брат ми казал на един уж аудио фен и фена му вика "откажи го от тоя Алпайн,бил много беден от към настройки и грозно свирел,за плеър само Пайнер"...
Не съм съгласен много с туй негово мнение,ама все пяак се чудя,ако взема Алпайна може наистина да не ми хареса или пък , ако взема Пайнера пък той да не ми хареса,...един от двата ще е , ама кой по точно все още незнам

Навих се за Alpine,ама вчера брат ми казал на един уж аудио фен и фена му вика "откажи го от тоя Алпайн,бил много беден от към настройки и грозно свирел,за плеър само Пайнер"...
Не съм съгласен много с туй негово мнение,ама все пяак се чудя,ако взема Алпайна може наистина да не ми хареса или пък , ако взема Пайнера пък той да не ми хареса,...един от двата ще е , ама кой по точно все още незнам

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Пак казвам - ако можеш/ти позволят - разгледай ги добре двата варианта - пощракай по тях. Имам и един кенууд пак mp3 за кола - има много екстри, суб-уфър контрол с ниво и т.н. (а е стар модел) но едно съществено нещо не ми харесва - когато превъртя песните от папката докрай не иска да мине на следващата папка, а трябва с бутона за папки да сменя и станциите на радиото може само с цифрите (или след специална настройка на търсенето), ама примерно има play/pause бутон и дистанционно - всяко си има предимства и недостатъци. Пайнерите примерно имат много компактно дистанционо за волан (е не е много евтино
), а гледам тоз модел има опция за дистанционно.
Ако ставаше въпрос за 400-500лв - Clarion или Alpine (за мен
)
Но за тези пари мисля PIONEER DEH-50UB е едно от най-добрите които може да се намери.
Колко са качествени времето ще покаже. Но примерно за JVC показа, че не става... и не подлежи на ремонт (3 години и game over, а бе 330лв 2004-та - flip down, changer control, remote, помнеше дори станциите като се откачи акумулатора). Също така и LG - просто не свирят като хората - който е слушал подобни ще ме разбере.

Ако ставаше въпрос за 400-500лв - Clarion или Alpine (за мен

Но за тези пари мисля PIONEER DEH-50UB е едно от най-добрите които може да се намери.
Колко са качествени времето ще покаже. Но примерно за JVC показа, че не става... и не подлежи на ремонт (3 години и game over, а бе 330лв 2004-та - flip down, changer control, remote, помнеше дори станциите като се откачи акумулатора). Също така и LG - просто не свирят като хората - който е слушал подобни ще ме разбере.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Новите модели на пайнер са с изключително неудобно управление. Всичко е направено така, че да ти писне и да си купиш дистанционно. Това ми е единствената забележка като цяло към високите серии, към каквато си се насочил.
Never mistake motion for action...
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
за тези пари които е паинера си вземи алпаин
на ден минават през мен поне по 2-3 паинера и по 3-4 алпаина и лично аз никога вече не бих препочел паинер особен по-нисак клас
говорители аз ще ти препоръчам хеликс есприт
на ден минават през мен поне по 2-3 паинера и по 3-4 алпаина и лично аз никога вече не бих препочел паинер особен по-нисак клас
ходих неска да ги огледам,Алпайна беше вклюен поразгледах го,след това отидох на Техномаркет да вида и Пайнера.Питах продавач консултанта кой е по-... и ми каза,че и той със същия алпайн,но би взел Пайнера , че е със УСБ,но иначе Алпайна имал по-хубави високи и не кривял,колкото Пайнера.
А Алпайна има ли AUX , защото забравих да ги питам
А Алпайна има ли AUX , защото забравих да ги питам

- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
NEDQLKO написа:.... Алпайна имал по-хубави високи и не кривял,колкото Пайнера.
Имах Пайнер нисък клас, сега Алпайн среден и да Ви кажа не съм ,кой знае,колко очарован от Алпайна...средите и високите са добре ,но нискочестотния филтър не е от най-добре проектираните- качествения бас липсва.Средната линия на еквилайзера ако така мога да го нарека не е също добре направена.Ако решиш да намалиш средите ги намаляш заедно с високите и средите тогава се чуват глухо,без да се подчертава бас и високи,което ми е малко странно. Много гадно криви ниските честоти въпреки,че не са масивни...немога да си позная говорителите,които с Пайнер се сцепваха от баси и среди и високи и всичко си имаше.Не мога да кажа,че съм доволен от Алпайн.
100% препоръчвам Пайнер
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!

Днеска сутринта посетих Техномаркета и пазарих Пайнера.Сложих го и ... до сега каквото ЦД е имала тая кола,толкова чисто не е свирела.Никакво Сравнение не може да става с предишните Елит,Нео,Тъндър,те са някаква имитация на плеъри-компромис.Като знам стария Пайнер 2900mp беше 100000 пъти по-добър от тез имитаций,а тоя сегашния просто е много над...И не е чак толкова трудно управление-от първия път му свикнах.С 1 дума за мен е перфектен

Последна промяна NEDQLKO на 05 Сеп 2009, 1:01, променена общо 2 пъти
http://www.intermarket.bg/index.php?itemID=41&group=1 - ето 1 мн добър alpine за мн добри пари .. няма диск само флашка е но е страшен просто
- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
виждал съм паинер в тахи на фр и даржа 4 год по дупки и трапища а беше нисък клас и го замени с LG еми няма такова дърво върза предните колини + пищялките сичко Hertz върза 8" еми немои го захрани поне малко да се усетиmitko_dd написа:за тези пари които е паинера си вземи алпаин

Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2