Скромно не-професионално проектче в Е39

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Скромно не-професионално проектче в Е39

Мнение от sean-john » 15 Юни 2009, 16:35

Здравейте
реших да пусна моя тема и да не ползвам на колегата,все пак той си е завършил проектчето,а моето тепърва ще го правя.

първо да кажа компонентите които съм избрал

1.Плеър--- Пайнер п6700мп--- http://www.pioneer.co.uk/uk/products/ar ... index.html

2.Суб-а е---Lanzar 1232d--- http://www.lanzar.com/itempage.asp?MODEL=OPTI1232D

3.Усилвателя за него.... голяма мъка беше докато избера (все пак финансите изиграха важна роля то за по 1000+ лева бол усилватели :mhihi: ) та----Hifonics BXI-1610d---- http://www.amazon.com/Hifonics-Brutus-B ... B001R7XLG0

4.Кондензатор ---Power Acoustic 3F---- http://cgi.ebay.com/NEW-POWER-ACOUSTIK- ... 3:2|294:50

Значи това са нещата които съм купил (някой от тях чакам други са вече при мене) от сега да кажа,че по предната линия и задната нищо няма да сменям (не защото не искам просто не стигат финансите на този етап).

Суба ще е сложен на подлакътника(там изрязах ламарината която стоеше снимки в тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... t=#1647990 по-натам в процеса на работа ще добавям нови снимки тука ) в кутия която ще ми я изчислява и прави 1 пич тука в Атина (като съдя по колата му и магазина трябва да си разбира многоооо от работата :mhihi: , надявам се де ,че 1 кутия направена като хората чак сега разбрах ,че си е маса пари...).На гърба на кутията мисля да сложа усилвателя и кондензатора,защото и двете са неоново осветени и ще е добре да се виждат колкото може по-добре.

Общо взето е това :) кабели мисля да сложа ~21-24 квадрата мисля ,че ще са достатъчни все пак разстоянието е едва 1-1.5 метра ще помоля всички от вас които са правили някакви такива неща по е39-тката си да хвърлят едно рамо , ако има някакви хитринки , например за това от къде е най добре и най лесно да минават сигалните кабели ЦД>>>усилвател :)))

това е 2-3 седмици очаквам всички компоненти да са при мене и да свържа всичко.

Малка промяна до ей сега рових в нета и се оказа,че ще ми трябва от 30 квадрата нагоре кабели :( усилвателя е с предпазители 2х80А
Последна промяна sean-john на 15 Юни 2009, 20:24, променена общо 1 път

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 15 Юни 2009, 16:57

съвети приемаш ли?

Неслагай усилвателя върху кутията... с тия вибраций от това опти няма никак да му е комфортно :) По-добре го сложи отстрани на ламарината и под него кондензаторчето :)

п.п 3фарада ми се струват малко много,но пък колкото повече,толкова повече :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 15 Юни 2009, 19:20

RSxRacer написа:съвети приемаш ли?

Неслагай усилвателя върху кутията... с тия вибраций от това опти няма никак да му е комфортно :) По-добре го сложи отстрани на ламарината и под него кондензаторчето :)

п.п 3фарада ми се струват малко много,но пък колкото повече,толкова повече :)

Разбира се,че приемам :) най-вече на такива мнение се надявам. Мерси!!!

ами и аз бях чел ,че не е хубаво усилвател сложен на кутията... та затова ще те послушам и ще се огледам за друго по-подходящо място,а за кондензатора и аз така мисля ... колкото повече толкова повече :mhihi: няма лошо все пак и цената му беше добра и не исках да издребнавам за ~10-20 лв по малко,да зема 1-2 фарада.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само русо и с 19"
Мечтае да кара: същото (е39) ама М

Мнение от CA3108KM » 16 Юни 2009, 0:46

ами каква кутиичица си му измислил ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 16 Юни 2009, 6:30

Кутията както писах ще я мислим с един Грък тука дето ходи по ЕММА и т.н , но със сигурност ще е над 60-70 литра и със порт (не със кръгъл) ще видим към 30-ти ще мина да приказвам по-подробно с пича (колкото ми позволява езика де :mhihi: )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CA3108KM » 16 Юни 2009, 21:13

eкстра ти към бухово идваш ли ? че принципно там си н ие фамилната къща... та си наминавам чат пат.. мое се сберем да обменим малко инфо да чуем малко звук :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 17 Юни 2009, 6:29

Аз принципно съм доссстттааа далече от бухово ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CA3108KM » 17 Юни 2009, 20:40

да ве забелязах :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 29 Юни 2009, 19:17

Айде и аз поръчах кутията за гуведото :mhihi: до петък ще е готова (че пича има СТРАШНО много работа... по междудругото днеска се е върнал от ЕММА Гърция със 8 (ОСЕМ) купи 0.о тоя ме смая :) )

и като стане готова ще пусна снимки ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CA3108KM » 29 Юни 2009, 21:48

аиде дано като се върна от моренцето сега да има малко раздвижване.. по моя ще има 100% надявам се... :) вече и усилвателите са ми на лице :winky: :winky: поздрави и давай наппред

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 11 Юли 2009, 0:14

Току що завърши слагането на сигнален кабел (CD>>>Усилвател) голям зор видях признавам си :mhihi: махане на лайсните на таблото...после махане на самото табло... после махане на всичко под волана... следва махане на вътрешните прагове ( плюс този на страничната греда)... и махане на цялата задна седалка :mhihi:

Никога не бях се занимавал с е39,а и нямам много опит в разглабянето на интериор на автомобил... но мисля че се справих добре,ето няколко снимки да добиете представа от къде съм прекарал кабела (противоположно е да се прекарва от страната където минава захранващия кабел на акумулатора)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от JL » 23 Юли 2009, 8:57

Браво колега! Поздравявям те за ентусиазма ! Този автомобил наистина си заслужава усилията. Аз извърших същата операция , но не ми се наложи да разглобявам толкова таблото. За сметка на това демонтирах шофьорската седалка за да пусна кабелите за усилвателя под нея по средата , за да са далеч от всички кабелни снопове на автомобила, а не само от плюса , както ти много добре си се сетил! Уважавам хора , които подхождат професионално дори за дребни наглед неща :D
Следя с интерес твоя проект и очаквам още снимки

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 23 Юли 2009, 16:40

JL написа:Браво колега! Поздравявям те за ентусиазма ! Този автомобил наистина си заслужава усилията. Аз извърших същата операция , но не ми се наложи да разглобявам толкова таблото. За сметка на това демонтирах шофьорската седалка за да пусна кабелите за усилвателя под нея по средата , за да са далеч от всички кабелни снопове на автомобила, а не само от плюса , както ти много добре си се сетил! Уважавам хора , които подхождат професионално дори за дребни наглед неща :D
Следя с интерес твоя проект и очаквам още снимки

Благодаря колега :) да си призная не се сетих да постъпя като теб (с махането на седалката ) а и както съм споменал в първото си мнение никога досега не съм се занимавал с разглабянето на интериор на какъвто и да е автомобил камоли Е39 :)) . Сега като се замисля от там ще е по лесно :mhihi: по нататък като сменям предната линия ще постъпя като теб,ако има нужда :) снимки многооо скоро :)) (малко се забавих,но усилвателя и кондензатора докато дойдат от Щатите>>България>>Гърция където съм аз така се получава ) иначе утре вечерта ще пристигнат при мен нещата и събота до вечерта надявам се всичко да е монтирано и готово за "раздвижване" :))

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от JL » 23 Юли 2009, 16:53

Щом си решил да поработиш над предната линия не е лошо да погледнеш и моя проект Е39 :roll: Има го някъде в car аудио и видео. Може да те хрумне и някоя по-свежа идея

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 23 Юли 2009, 16:58

Да да аз съм виждал твоят проект :)) супер е ще видим докато му дойде времето на предната линия ако има пари ще изготвя нещо добро като твоето :) ако няма просто ще сложа някои сносни DLS среден клас двукомпонентна ,но във оригиналните си джобове 13см ще видим до тогава време бол сега да се навърже основното :mhihi:

Следваща

Назад към Car аудио и видео