Въпрос ?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 19 Фев 2004, 0:36

бих искал да вмъкна отностно падането на стъклата .
Да ,падат от баса , но не от това 4е влизат в резонанс ами от самото налягане и вибраций които се създават в купето и действат не само на стъклата , така съ6то и на разглобяеми и неразглобяеми съединения.

На мен ли4но са ми се слу4вали две не6та уплътнението на зданото стъкло се отлепи и второ на самото дъно на багажника (където стои резервната гума) се рездели на две като нямам "грам" изгнило по нея просто се сцепи и ма и още но стига толкова....

Ааа и нещо друго всеки от нас иска супер мощен усилвател ,говорители , ка4ествени плеъри , а никой нищо не казва за

звукоизолацията имам предвид ужасното дрън4ене на ламарина .
Педставете си много нисък и продължителен бас , да кажем като в някой откъс от RAVE парче 30херца с продължителност 10тина секунди като плавно 30-те херца се вдигат до 100 и обратно ,а в същото време средите и високите мъл4ат и акво се полу4ава ....

Адски дразнещ НЕЖЕЛАН звук от дрън4ене на ламарина и пластмасови кори особено ако БМВ-то е с туба в багажника

кажете нещо по въпроса ако трябва да отворим нова тема, мисля 4е звукоизолацията е от много голямо зна4ение за добрия звук както вътре ,но още пове4е вън от колата!!!!
Последна промяна ludiagsm на 19 Фев 2004, 1:08, променена общо 1 път

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 19 Фев 2004, 0:59

Ами аз бях пуснал таква тема ама вие си питате ушите ...
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ASEsound systems » 19 Фев 2004, 10:50

alx написа:
нямам никакво намерение да те обиждам, но от това което пишеш разбирам че опита ти със много мощни уредби най-вероятно е ограничен, затова и просто ти свеждам факти. ти ако искаш ги взимаи под внимание. минало ми е времето да си меря инструмента със хората около мене :)

Aбре юруде,аз бях единствения българин,който имаше достъп до техниката на Металика,когато те бяха в България,аз бях единствения който обикаляше из сцената необезпокоявано и с тонрежисорите,знаеш ли че докато се настроиваше звука никой нямаше на стдиона,охраната не допускаше нито БНТ нито БНР,не даваше нищо да се снима,но аз пак бях там-с тях.И ти имаш наглостта да ме оцениш,че опита ми с мощни уредби е ограничен.Аз съм видял толкова техника и не съм е гледал само да е оценявам,а съм и боравил с нея,така че аиде моляти се ,не ме коментирай повече че ме изнервяш с твоите фантасмагории за 500 и 1500 вата.За сведение звука на металика беше 150 kW и имаше екип на електроснабдяване на стадиона защото ги предупредиха че таблата от които взимаха ток няма да издаржат.Така и стана след като MONSTER MAGNET подгряха ,металика забиха на MAX sound&light и на първата песен всичко прекъсна за 40мин.Та по-полека с ватовете да не те хване тока някои път като оценяваш некоя музика извън България.
Teзи хорни дето ги показваш и по точно онази пирамид 250вата дето струва 136 долара всъщноцт се продава за 12лв в конрад,мисля че не е сериозно да даваш такива примери с такива ватове,но на теб ти е простено.
За да ми повярват тези които четат това ще си сканирам картата за достъп до сцената на металика.
Изображение
0889424666

Потребител
Аватар

Мнение от VAGABOND » 19 Фев 2004, 14:36

alx написа:ето ти една пищялка- 400 вата синус

http://www.nowonsale.com/itempage.asp?i ... PID=673632

ето ти една 500 вата синус...

http://www.pyramidcaraudio.com/itempage.asp?model=TW67

ето ти още една- 250 вата синус.

http://7925.adahost.com/computer/index. ... 13165.html

давам ти ги просто като примери. само преди 2 години такива говорители нямаше, но също така и 1500 вата синус баси нямаше :)
да се върнеме обаче на пищялките- повечето хора които строят уредби за дб драгс не използват готови, а взимат говорители със добра механика (фокали, мб куарт и тн) и пренавиват. в момента е прието със текущото ниво на компоненти, че ако искаш да вдигнеш над 155 децибела на арматурното табло (където се мери) трябва да имаш поне 400 вата пищялки.......
поздрави и умната :)

Да ти кажа честно като прочетох за тези 500W RMS мноо смешно :lol: ми стана :lol: и се порових малко из каталозите и да ти кажа повече от 150W RMS :shock: не намерих и то този високоговорител определено не е за кола а за озвучаване на дискотеки и стадиони, и ако го сложиш в кола ще се получи доста брутална картинка щото едва ли ще чуваш музика поради простата причина, че ще се появят адски изкривявания от повърхностите в малкия обем на колата.
А ето и малко снимки на говорител който няма 150W RMS и е пак дискотечен тежи само 3кг монтира се от вътрешната страна на монитора поради простата причина, че магнитът му е адски голям. :cry:
Изображение
Изображение

А и ето зо този говорител от каталогa и това е TOP модел :lol:
Изображение
Последна промяна VAGABOND на 19 Фев 2004, 15:21, променена общо 2 пъти
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Фев 2004, 15:19

не се и съмнявам че имаш опит със уредби. нямаше да ти е такъв ника иначе, а и си личи че теорята си я знаеш. това което протсо отбелязвам е че практическите ти познания във автоуредбите може да се подобрят :) от това което говориш не мисля че си строил мощни уредби във автомобили- това е. нито че си бил по големи състезания защото само от там като видиш другите какво са постигнали човек се учи. ето например повечето големи авто уредби си имат отделни захранващи вериги със отделни бушони за различните усилватели- в момента веригите на усилвателите за високите са със 80-100 амперови бушони и _най-редовно_ тия бушони искачат.. и това е на 14 волта със 2, най-много 4 говорителя.. хайде от мене да мине- на 12 волта щото при тия тоци има загуби това онова... - та смятай ватовете... пак ти казвам- никаква зла умисъл не влагам- просто факти.

да не говориме че между уредбите на металика и тези във един автомобил има огромна разлика както сам се досещаш- да не кажа че нямат нищо общо. правилата и оборудването са корено различни и не мисля че ако разбираш от едното разбираш от другото. мисля че ти се опитваш да ме убедиш колко си знаещ и добър (и аз съм съгласен), а аз се опитвам да ти кажа как хората по света си строят автоуредбите и как ги оценяват (а ти не вярваш). сигурно няма да се разбереме, но лошо няма. аз поне от тази тема мога да се похваля че се запознах задочно със човека които е барал по уредбите на металика като са били в бг...

а за металика- евала. любима банда ми бяха едно време и ти завиждам съвсем искрено и по детски че си имал възможност за достъп до тяхното оборудване. но както казах- съвсем друго животно е и не мисля че е по темата...

ето малко снимки на хората как подпират колите- щото със ръка трудно ще счупиш стъкло, но аз съм виждал как цялото стъкло се мята на 5 метра от колата при 163 децибела.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 19 Фев 2004, 21:46

alx ще се включа с въпрос: като си оценявал толкова уредби по света, марката PYRAMID?
Това в америка е както при нас в ИЛИЕНЦИ е Tel Star например.
За тва там пише 400 или 500W sinus
И тази марка , както и другите ментета са направени за балъци р а не за звуков съдия
И самохвалството е отблъскващо нещо!
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Фев 2004, 22:12

не четеш какво пиша... казах че пирамид не са ми любима марка. даже хич. 200+ вата синус пищялки от по-сериозните правят dynaudio, morell, accuton (безбожно скъпи)... 300 ватовите синус пищялки във авто уредбите са действителност ако се съди по това какъв ток дърпат... особено като се има предвид че повечето са пренавити както казах в предишния си пост.

а за самохвалоството- последното нещо е което съм искал. опитвам се да бъда обективен и да държа темата цивилизована... но все пак трябва да дам някаква информация откъде идвам и аджеба защо претендирам да знам това онова. съжалявам ако е прозвучало като хвалба.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 20 Фев 2004, 0:31

:cop: :cop: :uzi: :maad: :bcry: :bowdown: :tong: :type: :mha: :cop: :cop:

мом4ета стига толкова моля продължете спора в друга тема или най добре на ЛС не е нужно целя форум да гледа заяжданици и караници

кой колко знае се вижда и без да му се казва и тн и тн ....

Предишна

Назад към Car аудио и видео