Музика в е36 купе - каква ??
Модератор: Icco
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
значи да разбирам, в краката си сложил 13-ки, с кросовъри и на вратите пищялки към тях. На задната кора - какви елипси? само суб-а ли ти се захранва от усилателя или и елипсите?
и колко вади само бас, и колко плътна готина музика?
п.с. как си спасил щората?
и колко вади само бас, и колко плътна готина музика?

п.с. как си спасил щората?

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Ами за бас какво да ти кажа
на някой парчета направо ми блъска в ушите и така боли че намалям
всичко останало е вързано към плеара който е 4х60 ако гледаме табелката или по спецификация 4х28 рмс
кросовери си има плеара за предни задни и субчрто както и регулиране на ниво и фаза на суббофера абе въобще всичко което е измислено като екстра го има
относно елипсите те са Алпин и мисля че ги има в каталога на тояга
тези в краката съм ги махнал и съм сложил блаупункта в вратата който за жалост още не съм снимал иначе бих ви показал снимка

на някой парчета направо ми блъска в ушите и така боли че намалям
всичко останало е вързано към плеара който е 4х60 ако гледаме табелката или по спецификация 4х28 рмс
кросовери си има плеара за предни задни и субчрто както и регулиране на ниво и фаза на суббофера абе въобще всичко което е измислено като екстра го има
относно елипсите те са Алпин и мисля че ги има в каталога на тояга
тези в краката съм ги махнал и съм сложил блаупункта в вратата който за жалост още не съм снимал иначе бих ви показал снимка
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
аве и аз кви глупости пиша ... със 17ки бях в краката или по точно 16.6... и с обеми към тях и пищялки на хеликс ....
отзад елипси с обем пак ... и буфер в багажника ...
с 3 усилвателя ... един за предната 1 за задната и 1 стапало за буфера ....
най-големи ми проблем беще, че касата си ходеше в багажника където си поиска като се заиграя малко ....
изглед към багажника
отзад елипси с обем пак ... и буфер в багажника ...
с 3 усилвателя ... един за предната 1 за задната и 1 стапало за буфера ....
най-големи ми проблем беще, че касата си ходеше в багажника където си поиска като се заиграя малко ....
изглед към багажника
Последна промяна Sharo на 16 Ное 2006, 18:03, променена общо 1 път
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Sharo
- старши ентусиаст
-
Icco® написа:нещо си се поулял с 3 стъпала![]()
май искаш да се чуваш от 2 светофара

лява врата
дясна врата
между другото тия обеми служат и като ролбари ... мноо пазят при страничен удър ... изпробвано ....
тия дето оглеждаха колата казаха, че ако ги е нямало е щяло в най добрия случай да съм приятно натрошен
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- Sharo
- старши ентусиаст
-
t0sh написа:
ЕДИТ: п.п.с. плеъра е сони 6-та серия, нищо особено но бива - има си изходите за всичко. по-натам ще се ъпгрейдва
гледай плеъра да има функция за контрол силата на субуфера ... много е полезно ... и за различните песни и за различното ти моментно настрение ....
искаш яко бас врътваш кошчето ... и обратното

- Icco
- Музикално деформиран
-
Незнам само кой им е казал на тея от сони че могат да правят музика за кола та продължават
да вземат да си правят телевизори и плеистеишани и да оставят това на профитата

- Sharo
- старши ентусиаст
-
Icco® написа:Незнам само кой им е казал на тея от сони че могат да правят музика за кола та продължават
споделям мнението...
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Sharo написа:Icco® написа:Незнам само кой им е казал на тея от сони че могат да правят музика за кола та продължават
споделям мнението...
Хм... това е като да кажеш, че "водата замръзва при 0 градуса" е мнение.

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
Сони 6-та серия има изход за силата на суб-а.. са че не е баш свирачка вече знам, но за момента това е. Има културни настройки, 3 банд EQ, са няма местене на центъра на стереото и 15 хиляди филтъра и кросовери - факт.
не разбрах само 4 неща
1. Шаро - отстрани на предните врати, според тези снимки като са ти ги преработвали не са ти оставили грам жабка а всичко е гладко - защо? в смисъл уплътнения ли обеми ли някви или просто така?
2. Ицо - задната щора как си я спасил, или тази е допълнителна външна или си се ръснал за изработка на кора СЪС щората? при мен казаха че заминава ако слагам 2 12"-ки отзад. И плата ще е черен, нямали червен такъв звукопропусклив (@ Тояга)
3. конкретно каква е разликата между 3 отделни стъпала, вместо един 5 канален хубав усилвател през който минават 2 по 2 предни задни и 1 суб-а?
4. в КРАКАТА а не на вратата отпред, добре ли свирят? къде го тоя обем ?! на е36 побират ли се по някакъв си начин изобщо 17-ки там? чух че покрай калника се разширявало евентуално, но някой да го е правил конкретно?
--> конкретно на въпросите моля
+ предните за А/Б варианта...
п.с. днес на ЕКОто някой в час с музиката ще идва ли да не флудиме много тука?
не разбрах само 4 неща

1. Шаро - отстрани на предните врати, според тези снимки като са ти ги преработвали не са ти оставили грам жабка а всичко е гладко - защо? в смисъл уплътнения ли обеми ли някви или просто така?
2. Ицо - задната щора как си я спасил, или тази е допълнителна външна или си се ръснал за изработка на кора СЪС щората? при мен казаха че заминава ако слагам 2 12"-ки отзад. И плата ще е черен, нямали червен такъв звукопропусклив (@ Тояга)
3. конкретно каква е разликата между 3 отделни стъпала, вместо един 5 канален хубав усилвател през който минават 2 по 2 предни задни и 1 суб-а?
4. в КРАКАТА а не на вратата отпред, добре ли свирят? къде го тоя обем ?! на е36 побират ли се по някакъв си начин изобщо 17-ки там? чух че покрай калника се разширявало евентуално, но някой да го е правил конкретно?
--> конкретно на въпросите моля

- Sharo
- старши ентусиаст
-
t0sh написа:Сони 6-та серия има изход за силата на суб-а.. са че не е баш свирачка вече знам, но за момента това е. Има културни настройки, 3 банд EQ, са няма местене на центъра на стереото и 15 хиляди филтъра и кросовери - факт.
не разбрах само 4 неща![]()
--> конкретно на въпросите моля+ предните за А/Б варианта...
за 1 и 4 .... имено това са обемите ... за това няма жабка .. това е цяла дървена кутия малко е неприятно в началото ама се свиква ... не е болка за умиране
в краката не съм имал колони ... там останаха оригиналние просто да тежат .,, хехех
точка 3 идеята е че 2 двиканални и 1 стъпало докарва по добро качество от 1 5 канален ...
- Icco
- Музикално деформиран
-
От зад напред Ващо Еко ми е на 500км
после това отзаде което е на снимката е MDF тапициран с мокет който е същата шарка като остналата част на тапицерията щората съм си я купил за 10 лв и се наложи да я монтирам на корта преди да сложа самата кора в колата
Разликата между усилвателите е че шаро го е хапала бясна мисирка
и всичките тези усилватели са излишни предвид колоните които е сложил но негова си работа
А относно звукът от колонката в краката не струва просто какъвто и звук да изкараш от там той си остава в краката ти и не звучи добре освен ако не се преработи с стъклопласт и рингове и да се изнесе говоритела така че да сочи малко към шофьора и пасажера до него
Това е мойто скромно мнение

после това отзаде което е на снимката е MDF тапициран с мокет който е същата шарка като остналата част на тапицерията щората съм си я купил за 10 лв и се наложи да я монтирам на корта преди да сложа самата кора в колата
Разликата между усилвателите е че шаро го е хапала бясна мисирка

А относно звукът от колонката в краката не струва просто какъвто и звук да изкараш от там той си остава в краката ти и не звучи добре освен ако не се преработи с стъклопласт и рингове и да се изнесе говоритела така че да сочи малко към шофьора и пасажера до него
Това е мойто скромно мнение
- Sharo
- старши ентусиаст
-
Icco® написа:Разликата между усилвателите е че шаро го е хапала бясна мисиркаи всичките тези усилватели са излишни предвид колоните които е сложил но негова си работа
всъщност ги взех така и защото ми струваха по-малко ..просто не ми пристигна 4каналния и момчетата от тояга ми дадоха 2та двуканални на същата цена, защото грешката беше тяхна ... евала им за тая постъпка ....
пък и така мога да ъпгрейдвам от към колони по-нататък
- Angel_Georgiev
- ентусиаст
-
ре:
В момента ми правят тунинг за музиката точно в Тояга и не знам защо така са те посъветвали, но като отидеш пак ги питай за Плевенското БМВ Е36 320 купе, което се прави в момента.
Като цяло идеята е 3-компонентна система отпред, 2 компонентна система отзад, като басовите говорители на компонентните са 17 см. 12" бас вграден в багажника, централен бисокоговорител с влю. усилвател и 6 канален усилвател! Вратите се преработват коренно! Ако дадеш мейл ще ти пратя снимки как се тунингова, за да добиеш по-ясна представа, защото пробвах да ги постна, но са правени с К800 и са много големи!
Като цяло идеята е 3-компонентна система отпред, 2 компонентна система отзад, като басовите говорители на компонентните са 17 см. 12" бас вграден в багажника, централен бисокоговорител с влю. усилвател и 6 канален усилвател! Вратите се преработват коренно! Ако дадеш мейл ще ти пратя снимки как се тунингова, за да добиеш по-ясна представа, защото пробвах да ги постна, но са правени с К800 и са много големи!
- Icco
- Музикално деформиран
-
аз проявявам интерес към снимките и бих се радвал да ги качиш
на майла ми hristo_simeonow@abv.bg
на майла ми hristo_simeonow@abv.bg