15" hertz es380 в кутия или 12" free air на кората е36 седан
Модератор: Icco
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ssound
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 compact320тd/e30 318is
- Мечтае да кара: е30 m62b48is
Re: 15" hertz es380 в кутия или 12" free air на кората е36 седан
имаше една 15'' на мтх(не му помня модела трябва да се разровя) в списание автозвук беше подробно тестван на кора на седан преди няколко години,абсолютно равна крива в диапазона 20-90херца даже и при високи звукови нива. DLS ОА12-страхотна 12 както за кора така и за "затворен обем", Kenwood KFC-WF303 пак старичък модел но доста добър за целта.
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
колеги проблем със слънцето няма да имам защото съм с фолио на задното стъкло и клоня повече към фрии еир на кората защото багажника ми остава чист, а колкото до резултат - вие ще кажете кое би свирило по добре в седана 

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
+1 за free air
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
Re: 15" hertz es380 в кутия или 12" free air на кората е36 с
пробвал съм и двете .....и да ви кажа съм по доволен от портната кутия 12ка прилепена плътно към седалките, с малък обем !!!
за 12ка на кората няма да пиша
пълна боза е звука там!!! пробвал съм pioneer, boschmann,и kenwood не свират и тва си е!!!със две 12ки на кора съм чувал че е по добре ,но не съм го чувал със ухо
та .....колега не се чуди вземи си една 12ка за малък обем със малка изчислена портната кутия и си ти !!!бил съм и със затворен обем и да ти кажа мое мнение е , че в седана не свири както трябва
за 12ка на кората няма да пиша

та .....колега не се чуди вземи си една 12ка за малък обем със малка изчислена портната кутия и си ти !!!бил съм и със затворен обем и да ти кажа мое мнение е , че в седана не свири както трябва

Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
Re: 15" hertz es380 в кутия или 12" free air на кората е36 с
Тъй като имах доста време, матерял и подходящи инструменти реших да започна първо с направата на кутия. Вече бях купил каса с говорител на много скромна цена, в последствие се оказа че говорителят изобщо не е лош (мегавокс 12") но седана си остава с неговия типичен проблем- прекалено затворен багажник. Тогава се почна едно рязане и разчистване на изолации под кората, за целта направих дупки както на ламарината така и на самата кора и за да не стой грозно, си купих капаци за елипси, който монтирах върху дупките. Резултата беше огромен. около 40% повече бас в купето, което ми беше напълно достатъчно, все пак се стараех да е с минимални промени. Да обаче ми изпадна втори говорител херц също на добра цена иии реших да направя кутия за 2-та говорителя, естествено с преграда между тях, изчислих набързо подходящите размери за самите говорители, пък и подходящ естествено и за багажника ми. Сега май баса ми идва в прекалено, но се радвам че се постигна накакъв приемлив резултат
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Re: 15" hertz es380 в кутия или 12" free air на кората
-Юли- написа:пробвал съм и двете .....и да ви кажа съм по доволен от портната кутия 12ка прилепена плътно към седалките, с малък обем !!!
за 12ка на кората няма да пишапълна боза е звука там!!! пробвал съм pioneer, boschmann,и kenwood не свират и тва си е!!!със две 12ки на кора съм чувал че е по добре ,но не съм го чувал със ухо
![]()
Боза е ако не знаеш какво правиш колега . Ако всичко е направено както трябва ще отвеят касата. Не знам защо при теб така се е получило . Няма каса със същите параметри на говорителите която да докара и 50% на двете free air . И още нещо важно - говорителя се монтира както си му е реда а не просто дупка в нея говорител и наколко винта . Ама това ти го казвам защото съм го имал а не че съм чул от някой.Всеки сам си избира все пак . И не на последно място имаш и свободен багажник . Другото решение е ски сак но 95% от E-36 нямат такъв .Радвам се че на колегата му е харесал резултата който е постигнал макар и след година от първото питане . Може да качи и някоя снимка .
Съвет от КАТ !
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2