Проблем с Alpine CDE 9827 RM
Модератор: Icco
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Проблем с Alpine CDE 9827 RM
Колеги от известно време плеъра ми загрява много и започва да насича докато чете диск.Сутрин когато седна в колата и всичко е изстинало,пусна музиката само ,че с бас усилен до най-висока степен за няма и 10 минути започва да се нагрява чак панела и започва да насича ...
Ето сега ,когато цял ден слънцето е пекло колата ми и седна в нея мога само да си мечтая да ми засвири диска
Някакъв "спец" ми каза ,че тоя модел е китайски боклук и освен ако не си купя нещо от високата серия 700+ лв,никога няма да мога да слушам музика
И ми каза,че може да ми вгради вентилатор за да мога да си слушам диск а и имал висок клас Алпайн за малко пари
Вадих плеъра ,лошото на Е34-ката е,че непосредствено над него стои изолираща вата ,която отделя плеъра от въздоховода към централните дюзи за вентилация
Като се замисля ,наистина се чудя как при това положенбие ще се охлажда ,но пък две години не ми е правил проблем
Има една граница от 70 км ,която дори съвсем тихо да го слушам изключва
като тръгна за Банско изключва всеки път точно на влизане в Дупница или като тръгна за Варна на Правец
Помагайте ,че скоро да не видите по телевизията как са заснети кадри на НЛО ,което прелита над столицата , в посока градското бунище
Георги Пенчев
Ето сега ,когато цял ден слънцето е пекло колата ми и седна в нея мога само да си мечтая да ми засвири диска

Някакъв "спец" ми каза ,че тоя модел е китайски боклук и освен ако не си купя нещо от високата серия 700+ лв,никога няма да мога да слушам музика

Вадих плеъра ,лошото на Е34-ката е,че непосредствено над него стои изолираща вата ,която отделя плеъра от въздоховода към централните дюзи за вентилация

Има една граница от 70 км ,която дори съвсем тихо да го слушам изключва

Помагайте ,че скоро да не видите по телевизията как са заснети кадри на НЛО ,което прелита над столицата , в посока градското бунище

Георги Пенчев
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Почисти си "окото".И моя насичаше и лещата на оптиката се беше замърсила.
Една клечка за уши ще свърши работа
Една клечка за уши ще свърши работа

Не мога да ти помогна с проблема, но този ти е говорил пълни глупости според мен. Аз имам Алпин CDA 9851R, верно е по-висок клас от твоя, но си има вентилатор и няма проблеми. Първата МП3ка която си купих в колата загряваше и почваше да криви и да прескача, но тя беше куча марка. От Алпина съм повече от доволен и за мен повече други плеъри не съществуват! Та този с неговия по-висок клас да си гледа работата. Алпин означава качество, без значение дали е най-ниския модел, или най-високия!
П.С. Моя е купуван от Америка и на панела отзад пише, че е правен в Китай, а повече от 2 години свири та се кине!
И все пак моя съвет е да го закараш на ремонт, защото може да се прецака от това загряване!
П.С. Моя е купуван от Америка и на панела отзад пише, че е правен в Китай, а повече от 2 години свири та се кине!

_!_
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Жоре,ако го хвърляш метни го към нас
Както каза Драйвъра най-вероятно е лещата.

Както каза Драйвъра най-вероятно е лещата.

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Penchev
- Сватбаря
-
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Сигурно си загрява нормално.Просто Жорката търси причина и сега
му е направило впечатление,че доста се загрява
Аз пък мислех,че моя неще да чете евтините CD-та,та си купих маркови.
В началото на тях не прескачаше,но после взе да зацикля на всичко.
Тогава го отворих и почистих и вече година от тогава пак си чете всичко.
му е направило впечатление,че доста се загрява

Аз пък мислех,че моя неще да чете евтините CD-та,та си купих маркови.
В началото на тях не прескачаше,но после взе да зацикля на всичко.
Тогава го отворих и почистих и вече година от тогава пак си чете всичко.
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Жоре виждал съм ти плеара и може да не е от високия клас но все пак си е алпин и на ония дето ти е казал тия глупости му кажи че съм казал да ходи при майка си !!
Всичко се оправя с клечка за уши а ако не смееш другия път като дойдеш до Варна ще се погрижа за музиката ти
Всичко се оправя с клечка за уши а ако не смееш другия път като дойдеш до Варна ще се погрижа за музиката ти

- Penchev
- Сватбаря
-
Icco® написа:Жоре виждал съм ти плеара и може да не е от високия клас но все пак си е алпин и на ония дето ти е казал тия глупости му кажи че съм казал да ходи при майка си !!
Ехааа Ице, жив и здрав да си

Георги Пенчев
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
Icco® написа:Жоре виждал съм ти плеара и може да не е от високия клас но все пак си е алпин и на ония дето ти е казал тия глупости му кажи че съм казал да ходи при майка си !!
Колеги,нищо не се оправя с клечка.Този е наи-грешния на4ин за по4истване.Все пак допустимо е ама тряя много да се внимава щото лупата седи на едни еласти4ни пластинки и ако ги огънеш като я чистиш просто може да го хвърлиш.Има едни специални дискове за по4истване по добре си вземи от тях.Ако все пак нищо не стане след по4истването може да го занесеш в някои сервиз да ти подсилят оптиката и ще те изкара още половин-една година

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
точно тия дискове за почистване с четчиците НИКОГА не ги използвай
метни го на некой познат, дето се занимава с електроника, той знае - клечка за уши и спирт 

- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
Stanchev написа:точно тия дискове за почистване с четчиците НИКОГА не ги използвайметни го на некой познат, дето се занимава с електроника, той знае - клечка за уши и спирт
Не са то4но с четици ами един много фин мъх

- Penchev
- Сватбаря
-
Колеги ,мина доста време откакто се писа по темата , близо година и половина по-късно извадих плеъра от колата и сложих временно Kenwood-а от кабриото (
) за да мога да слушам дискове
Ноември месец дадох Alpine-a в сервизния център на Импас-56 за да го сервизират и да си слушам музика нормално ,срещу 90 лв ми казаха ,че са му сменили оптиката с нова ,почистили са го ,но вентилатора на охлаждането така и не смениха а само почистиха и смазаха хем им казах ,че от доста време прави проблеми и съм готов веднага да си платя за нов оригинален ... След това тяхно упражнение изпътувах половин Европа ,не ми е спирал да свири дискове и не ми е прекъсвал ,но като се прибрах след две седмици се започна старата мъка - проблеми с четенето, даже едно изпукване се чува през колоните когато е усилен и удари бас,който да натовари усилвателя му след което спира изобщо с четенето а някой път даже изписва error.
Утре мисля да им го занеса да го видят пак в техния сервиз ,почти сигурен съм ,че стъпалото нещо не е в ред ,много дълго време гря най-вече от неработещ вентилатор.Ще изчакам да видя какво ще ми кажат ,че е за смяна и ако ми кажат повече от 80 лв за ремонт просто ще го зарежа тутакси
Сега идва най-важния въпрос към вас
може ли някой да ми каже има ли я системата MX (Media Xpander) в актуалната гама , MX която си е патент на Alpine и дава възможност за избиране на разширението на файла MP3,CD, DVD и FM и възстановява загубите при запис/предаване перфектно
Разгледайте този актуален каталог от 9-та страница
http://www.alpine-europe.com/fileadmin/ ... 8SU_LR.pdf
Никъде в никой от новите модели не виждам да споменават за наличието на въпросната система ,гледам ,че тенденцията е да се съвместяват с I-Pod ,но явно забравят ,че MP3 разширението не означава непременно качество
Едно е сигурното ,качеството на звука на Алпайните с тази система работеща в три режима е страхотно и не мисля ,да купувам модел който я няма.
Моля някой колега ,който има обширен поглед върху гамата на Alpine в последните три-четири години да ми даде съвет ако не мога да се поправи сиди-то ми какъв модел на марката да си купя
п.с. В каталога им ,който ви дадох да видите има един страхотен модел CDA-9812RB ,който е точно от поколението на моят плеър и той си има МХ ,но цената му е малко височка ,все пак нямам някакви кой знае какви говорители в колата
Георги Пенчев

Ноември месец дадох Alpine-a в сервизния център на Импас-56 за да го сервизират и да си слушам музика нормално ,срещу 90 лв ми казаха ,че са му сменили оптиката с нова ,почистили са го ,но вентилатора на охлаждането така и не смениха а само почистиха и смазаха хем им казах ,че от доста време прави проблеми и съм готов веднага да си платя за нов оригинален ... След това тяхно упражнение изпътувах половин Европа ,не ми е спирал да свири дискове и не ми е прекъсвал ,но като се прибрах след две седмици се започна старата мъка - проблеми с четенето, даже едно изпукване се чува през колоните когато е усилен и удари бас,който да натовари усилвателя му след което спира изобщо с четенето а някой път даже изписва error.
Утре мисля да им го занеса да го видят пак в техния сервиз ,почти сигурен съм ,че стъпалото нещо не е в ред ,много дълго време гря най-вече от неработещ вентилатор.Ще изчакам да видя какво ще ми кажат ,че е за смяна и ако ми кажат повече от 80 лв за ремонт просто ще го зарежа тутакси

Разгледайте този актуален каталог от 9-та страница

Никъде в никой от новите модели не виждам да споменават за наличието на въпросната система ,гледам ,че тенденцията е да се съвместяват с I-Pod ,но явно забравят ,че MP3 разширението не означава непременно качество

Моля някой колега ,който има обширен поглед върху гамата на Alpine в последните три-четири години да ми даде съвет ако не мога да се поправи сиди-то ми какъв модел на марката да си купя

п.с. В каталога им ,който ви дадох да видите има един страхотен модел CDA-9812RB ,който е точно от поколението на моят плеър и той си има МХ ,но цената му е малко височка ,все пак нямам някакви кой знае какви говорители в колата
Георги Пенчев
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Ако не е свършила промоцията си мисля ,че CDA-9812RB може да го докарам до БГ за 500лв което пак си е цифра 

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- Penchev
- Сватбаря
-
Зачетох се из чуждестранни форуми и гледам ,че доста хора искат Медия Експандър в следващия си плеър и че ако няма са готови да си търсят стар модел
Едни казват ,че е великолепна система ,други казват ,че е просто EQ с три нива ,маркетингов трик и нищо повече ,но аз не мисля съвсем така ...
Помагайте
Георги Пенчев

Едни казват ,че е великолепна система ,други казват ,че е просто EQ с три нива ,маркетингов трик и нищо повече ,но аз не мисля съвсем така ...
Помагайте

Георги Пенчев
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2