става ли?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар

става ли?

Мнение от Don Curleone » 04 Окт 2004, 16:57

Замислих се дали ще е добре бас кора-каса, с 2-е 12' и 2-е 6' баса.Мисалта ми е да го направя с още 1-а плоскост под говорителите и стени4ки и един или 2-а басрефлекса от горе на кората.Та искам ва6ето мнение дали 6те е добре! :roll:
Една жена иска един мъж да й задоволи всички желания, а един мъж иска всички жени да задоволят неговото желание!!! اُمّر

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dZvero » 05 Окт 2004, 11:33

На каква кола? Принципно ако искаш да си слагаш по кората говорители, а в случая басови много добре се получава защото целия звук вече е насочен направо към купето. Само не разбрах защо са ти 6" - ако ще свирят midbass (kickbass) и среди - добре.
Идва момента с бас-рефлексите - трябва да са ти изчислени много добре, за да не свистят и да е избрана подходяща честота през тях и F3 (най-ниската честота свирена от sub-wooferа на -3dB) също трябва да е добре. А и в такива служай трябва да имаш и много качествен (18dB/Oct) филтър, за да не влошава звука.

Има и още...

Само кажи каква е колата?
dZvero Sound... The funs starts here...
:arrow: Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

Потребител
Аватар

Мнение от Don Curleone » 05 Окт 2004, 14:11

колата е '89 AZLK 21412(алеко като на снимката), може да пробвам.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Една жена иска един мъж да й задоволи всички желания, а един мъж иска всички жени да задоволят неговото желание!!! اُمّر

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tokarew » 05 Окт 2004, 16:32

а ако нямаш басс пефлекс а просто исползваш някои процеп които ти си направил на кората като сия монтирал това хубаво ли е защтото ас така сам направил :lol: :o :lol: не се смеите :oops:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gladis » 12 Окт 2004, 17:14

Малко е оффтопик това ама се пак да питам.Колко пари ще излезе да си сложа дъска вместо кора???и има ли разлика в звученето като е с едното и като е с другото???

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпросец?

Мнение от Gladis » 12 Окт 2004, 17:15

Малко е оффтопик това ама се пак да питам.Колко пари ще излезе да си сложа дъска вместо кора???и има ли разлика в звученето като е с едното и като е с другото???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tokarew » 12 Окт 2004, 18:35

искаш да кажеш да сложих дърво а не талашитена кора ли? ако е така зависи колко тие голяма кората? :lol:значи аз имам такажа басс каса 15-ка материала е много особен ама нее талашит.мисля че звучи доста по прилично. :lol:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dZvero » 12 Окт 2004, 19:08

За кората - при нова от MDF или ПДЧ ще усетиш разлика (ако говорителите ти могат да изкарат бас). Няма да е много скъпо - ако искаш кажи ми на каква кола и ще ти сметна (искаш ли да е тапицирана)!
:shock: много готина колица си имаш :shock: Ако се направи кутия, сложат се две 12"-ки, а горната плоскост е кората - ще стане много добре. Ето какво съм правил и свири та се къса:
Изображение

Съжалявам за качеството на снимката :!:
:arrow: Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gladis » 12 Окт 2004, 19:17

Ford fiesta е колата и съм си замислил като смена кората от горе две елипси а в багажника един сандък който ве4е съм си го направил и ми свири добре 50см на 22см с две 8" 30-40вт и с два отвора по 5см с тръби в тях.Приемам съвети така е казвайте :roll:

пс.И ако може да ме насочите към елипси щото мойте са малко ... марката им е Domotech.Трябват ми такива за които не се нуждаят от усилвател.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dZvero » 12 Окт 2004, 19:41

От ДПЧ ще ти излезне към 20-30лв. Елипси може да ти дам Lanzar Heritage или Directed eXtreme. Също така и Boshcmann имат доста сполучливи такива, но най-добре ще е ако си вземеш компонентна система на марката! Върви от 80лв. до 120лв. за големите 6" среда, пищялка и фитър, а има и трикомпонентна, която е най-добре за теб - бас, среда, пищялка, филтър :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gladis » 12 Окт 2004, 19:52

и те струват около...?и ще стане ли без амп?
а за кората ми трябва да може да се вдига (връзва се с едни гумени връзки)дали ще стане?

Потребител
Аватар

Мнение от Don Curleone » 21 Окт 2004, 23:29

ладата е супер :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tokarew » 23 Окт 2004, 13:27

dZvero
да ладата е супер ама поне да беше сложил някаква вата или кожа отгоре на колата. :lol: така ще я раскрасиш малко.
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dZvero » 23 Окт 2004, 14:59

Така искаше момчето :!: Каза, че той ще си я прави! Сега я е боядисал в два цвята - син металик и черно. Сигурно сте виждали ладата на Бояна - сега я боядиса като Subaru :shock: :D Готиният син металик със златни джанти - баба лада стана просто ПЕРФЕКТНА :twisted:

Иначе винаги кутията може да се направи красива!

Потребител
Аватар

Мнение от Don Curleone » 23 Окт 2004, 15:03

то и аз нямам още вата :oops: , защото сменх какви ли не кори и незнам да ли ще сам дълго и с тази, ама май ще си остане и ще е задължително да сложа вата

Следваща

Назад към Car аудио и видео