става ли?
Модератор: Icco
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Don Curleone
- Потребител
-
става ли?
Замислих се дали ще е добре бас кора-каса, с 2-е 12' и 2-е 6' баса.Мисалта ми е да го направя с още 1-а плоскост под говорителите и стени4ки и един или 2-а басрефлекса от горе на кората.Та искам ва6ето мнение дали 6те е добре! 

Една жена иска един мъж да й задоволи всички желания, а един мъж иска всички жени да задоволят неговото желание!!! اُمّر
На каква кола? Принципно ако искаш да си слагаш по кората говорители, а в случая басови много добре се получава защото целия звук вече е насочен направо към купето. Само не разбрах защо са ти 6" - ако ще свирят midbass (kickbass) и среди - добре.
Идва момента с бас-рефлексите - трябва да са ти изчислени много добре, за да не свистят и да е избрана подходяща честота през тях и F3 (най-ниската честота свирена от sub-wooferа на -3dB) също трябва да е добре. А и в такива служай трябва да имаш и много качествен (18dB/Oct) филтър, за да не влошава звука.
Има и още...
Само кажи каква е колата?
Идва момента с бас-рефлексите - трябва да са ти изчислени много добре, за да не свистят и да е избрана подходяща честота през тях и F3 (най-ниската честота свирена от sub-wooferа на -3dB) също трябва да е добре. А и в такива служай трябва да имаш и много качествен (18dB/Oct) филтър, за да не влошава звука.
Има и още...
Само кажи каква е колата?
dZvero Sound... The funs starts here...
Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

- Don Curleone
- Потребител
-
колата е '89 AZLK 21412(алеко като на снимката), може да пробвам.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Една жена иска един мъж да й задоволи всички желания, а един мъж иска всички жени да задоволят неговото желание!!! اُمّر
Въпросец?
Малко е оффтопик това ама се пак да питам.Колко пари ще излезе да си сложа дъска вместо кора???и има ли разлика в звученето като е с едното и като е с другото???
За кората - при нова от MDF или ПДЧ ще усетиш разлика (ако говорителите ти могат да изкарат бас). Няма да е много скъпо - ако искаш кажи ми на каква кола и ще ти сметна (искаш ли да е тапицирана)!
много готина колица си имаш
Ако се направи кутия, сложат се две 12"-ки, а горната плоскост е кората - ще стане много добре. Ето какво съм правил и свири та се къса:
Съжалявам за качеството на снимката

Съжалявам за качеството на снимката

Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

Ford fiesta е колата и съм си замислил като смена кората от горе две елипси а в багажника един сандък който ве4е съм си го направил и ми свири добре 50см на 22см с две 8" 30-40вт и с два отвора по 5см с тръби в тях.Приемам съвети така е казвайте
пс.И ако може да ме насочите към елипси щото мойте са малко ... марката им е Domotech.Трябват ми такива за които не се нуждаят от усилвател.

пс.И ако може да ме насочите към елипси щото мойте са малко ... марката им е Domotech.Трябват ми такива за които не се нуждаят от усилвател.
От ДПЧ ще ти излезне към 20-30лв. Елипси може да ти дам Lanzar Heritage или Directed eXtreme. Също така и Boshcmann имат доста сполучливи такива, но най-добре ще е ако си вземеш компонентна система на марката! Върви от 80лв. до 120лв. за големите 6" среда, пищялка и фитър, а има и трикомпонентна, която е най-добре за теб - бас, среда, пищялка, филтър 

- Don Curleone
- Потребител
-
ладата е супер 

Така искаше момчето
Каза, че той ще си я прави! Сега я е боядисал в два цвята - син металик и черно. Сигурно сте виждали ладата на Бояна - сега я боядиса като Subaru
Готиният син металик със златни джанти - баба лада стана просто ПЕРФЕКТНА
Иначе винаги кутията може да се направи красива!

Иначе винаги кутията може да се направи красива!

- Don Curleone
- Потребител
-
то и аз нямам още вата
, защото сменх какви ли не кори и незнам да ли ще сам дълго и с тази, ама май ще си остане и ще е задължително да сложа вата

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2