Ремонт колонка - къде?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар

Ремонт колонка - къде?

Мнение от TheSaint » 15 Мар 2004, 19:07

Едната колона дрънчи яко при по-голяма бас корекция. Другата се справя без проблем.
Питането ми е къде може да се ремонтира?
Също се чудя дали има смисъл... То от цената на ремонта зависи де, ама...

Колонките са MB Quart QM 120 KX ->
40 - 20000Hz
50W
4 ома
Einbautiefe: 65 mm (имате ли идея какво значи това?)
Made in W.Germany (доста са възрастни).

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 15 Мар 2004, 21:04

Моят съвет е да си купиш нови ...

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 15 Мар 2004, 21:08

що требе да се набутвам кат мое да се опраи за без пара.а знам каде праят и шарнири
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheSaint » 15 Мар 2004, 23:33

Turturelo написа:Моят съвет е да си купиш нови ...

То така ще стане, ама ми се ще да го отложа малко във времето :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheSaint » 15 Мар 2004, 23:37

Явор написа:що требе да се набутвам кат мое да се опраи за без пара.а знам каде праят и шарнири

Погрешно си ме разбрал man!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Ремонт колонка - къде?

Мнение от TheSaint » 17 Мар 2004, 13:19

Никой ли не знае?! :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от july`s » 17 Мар 2004, 14:57

на поп богомил, има едно магазинче (те са няколко едно до други де), пресечка на мария луиза (това за инфо, щото не съм 100% сигурен за поп богомил)

бях питал, ама ми обявиха такива цени (аз за 2 броя го бях сметнал), че реших вместо ремонт, да си взема 2 броя български говорителя (разликата беше няколко лева, май даже в полза на бг-тата)...

та май-ще е по-добре да си вземеш за 25 кинта (8 см-трови) 2 броя, тъкмо ще изкарат доста повече от ремонтираните, и ще можеш да си купиш по-близки до wish-lista, впоследствие :lol:

п.с. предполагам си изключил дрънкащи пласмаси в околността на колоните? питам щото аз докато разбера че ми дрънкат външно захванатите декоративни лайсни, бая се бех озверил (е за 3 минути ги разконспирирах де:) )
<br>
br

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheSaint » 20 Мар 2004, 0:09

Мен ме оферираха там, но не говорихме за пари...
Исках да чуя хора които се ремонтирали.
Иначе моите колонки са по-големи от 8 см (около 18-20 см са на око), и ако ги замения с 8, ще стане ужассс :(

Не не съм изключил пластмасите. Изчаквах да постопли за да ревизриам... Може и болкук да е който е попаднал м/у намотката и магнита (на това най се надявам! :) ). Утре ще погледна живот и здраве... ;)

Благодаря ти!

july`s написа:на поп богомил, има едно магазинче (те са няколко едно до други де), пресечка на мария луиза (това за инфо, щото не съм 100% сигурен за поп богомил)

бях питал, ама ми обявиха такива цени (аз за 2 броя го бях сметнал), че реших вместо ремонт, да си взема 2 броя български говорителя (разликата беше няколко лева, май даже в полза на бг-тата)...

та май-ще е по-добре да си вземеш за 25 кинта (8 см-трови) 2 броя, тъкмо ще изкарат доста повече от ремонтираните, и ще можеш да си купиш по-близки до wish-lista, впоследствие :lol:

п.с. предполагам си изключил дрънкащи пласмаси в околността на колоните? питам щото аз докато разбера че ми дрънкат външно захванатите декоративни лайсни, бая се бех озверил (е за 3 минути ги разконспирирах де:) )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от july`s » 21 Мар 2004, 19:02

цената зависеше от големината на магнита, ноамтоката и мембраната:)

така че като ти оферират за ремонт, питай бг-говорители с точ размер кви пари са :lol:
<br>
br

Назад към Car аудио и видео