Пробуем!!!

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

Пробуем!!!

Мнение от Diablo » 29 Фев 2004, 22:32

Както би казал един уирически герой :D

Сериозно: Имам усилвател и каса с два баса. На МР3 плеяра са вързани само предните колонки и на лайн аут изхода усилвателя.

Проблема е, че като увелича над 60% да речем звука на предните колонки се насича, почва да се губи и да хърка :!: :arrow:
Обаче, ако ако фейдъра е на 100% от пред или усилвателя е разкачен звука си е супер чист и колонките държат бас до 100% - т.е. не са те проблема:!: :?:

Някой сблъсвал ли се е с подобен проблем? Идеи защо почват да хъркат, когато е закачен усилвателя:?: :?: :idea:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2004, 16:18

мисля че не са ти съгласувани lineout-a на мп3-ката и входа на усилвателя. най-вероятно проблема е във усилвателя- входа му има голямо съпротивление...

си мисля де.. може да имаш и проблеми по кабелите до усилвателя. а може да ти е слабо и захранването.. може много неща да са...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 01 Мар 2004, 16:42

alx написа:мисля че не са ти съгласувани lineout-a на мп3-ката и входа на усилвателя. най-вероятно проблема е във усилвателя- входа му има голямо съпротивление...

си мисля де.. може да имаш и проблеми по кабелите до усилвателя. а може да ти е слабо и захранването.. може много неща да са...

Привет Алекс!

Най - вероятно ще прооверя това, което казваш, още веднъж, за да съм сигурен, но усилвателя ми е Кенуд от високите серии, а те си имат настройка за това. Познатото триъгълниче в Wто на KenWood си свети, че сигнала е Ок.
Но какво имаш в предвид под несъгласувани? Трябва ли да има обратна връзка :?: :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: Пробуем!!!

Мнение от ludiagsm » 01 Мар 2004, 17:21

Diablo написа:Както би казал един уирически герой :D

Сериозно: Имам усилвател и каса с два баса. На МР3 плеяра са вързани само предните колонки и на лайн аут изхода усилвателя.

Проблема е, че като увелича над 60% да речем звука на предните колонки се насича, почва да се губи и да хърка :!: :arrow:
Обаче, ако ако фейдъра е на 100% от пред или усилвателя е разкачен звука си е супер чист и колонките държат бас до 100% - т.е. не са те проблема:!: :?:

Някой сблъсвал ли се е с подобен проблем? Идеи защо почват да хъркат, когато е закачен усилвателя:?: :?: :idea:

има6 нужда от настройка! ако си от сф свирни

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2004, 17:24

също е възможно мп3-ката ти да не е направена да свири през говорителите и същевременно да е закачено нещо на lineout-a. тази конфигурация съществува ли във книжката на мп3-то? да не е че като сложиш нещо на линеаут-а да не трябва да товариш вградения усилвател?

а това което имах в предвид не е за обратна връзка. тя си е във усилвателя и е нещо съвсем друго. мисълта ми е че ако съпротивлението на входа на усилвателя е голямо, може мп3-ката да има проблеми- особено ако нещо по захранването ти куца..

като усилиш звука (и си закачил усилвателя) като почне да ти "клип"-ват предните говорители почват ли да ти мигат и фаровете? мисля си че просто ел. уредбата на колата ти е слаба... и/или акумулатора ти не е добре...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 01 Мар 2004, 17:42

@ ludiagsm

Мерси за предложението, но не съм в БГ :? Какви настройки имаш в предвид?

@ Alx

МП3ката не блокира вградения усилвател, когато се закачи усилвател на изхода - слава богу няма такава "екстра" :D . От захранването не се оплаквам - поне не съм забелязал някакви проблеми до момента. Акумулатора е също сравнително нов и не е правил проблеми или симптоми каквито спомена.
Предпазителя на усилвателя е 30 ампера, а касата е с 2 по 250 синус (на Хайфоникс).. но си мисля, че не би трябвало това да влияе..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 01 Мар 2004, 19:12

Смятам, че предположението ти е доста логично, Алекс. Аз не допускам колата да има слаб ток (нисан е), но допускам някъде по веригата да има утечка. Поне на мен на такова ми прилича. Само не знам как да походя и къде да я търся.. бтв. и втори усилвател нямам:(.

Хм.. и още една хипотеза.. усилвателя е 2 по 100 синус, а баса 500. Дали не го претоварва..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ASEsound systems » 02 Мар 2004, 9:22

Eто ти и едно логично предложение,ако можеш вземи и измери дали случайно усилвателя ти връща някакво напрежение по чинчовете до главното устроиство,ако връща това причинява бръжденето в другите ти говорители.Или нещо друго-виж дали не дава нещо на късо от изходите на сиди-то ти.
Изображение
0889424666

Назад към Car аудио и видео