Какви колонки да си взема ама да са размер 13см. за

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 320i Convertible '87

Мнение от el_nino » 04 Авг 2006, 17:24

Аз до днес имах същите изисквания.......хубави 13-ки за около 100лв +/-...........в крайна сметка се спрях на Alpine SPS-130A - 109лв......засега оставам доволен от чутото но от радиото(нямам засега ЦД),та мисля че има доста хляб в тази "колонка".Преди бях харесал един Hertz ECX 130 .... но избрах Alpine-а.
Която от двете "колонки" да вземеш мисля че е най=доброто решение за около 100лв ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pantata » 04 Авг 2006, 17:35

el_nino написа:Аз до днес имах същите изисквания.......хубави 13-ки за около 100лв +/-...........в крайна сметка се спрях на Alpine SPS-130A - 109лв......засега оставам доволен от чутото но от радиото(нямам засега ЦД),та мисля че има доста хляб в тази "колонка".Преди бях харесал един Hertz ECX 130 .... но избрах Alpine-а.
Която от двете "колонки" да вземеш мисля че е най=доброто решение за около 100лв ;)
Не си сгрешил като си избрал alpine радвам се че си останал доволен ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 320i Convertible '87

Мнение от el_nino » 04 Авг 2006, 22:49

pantata написа:
el_nino написа:Аз до днес имах същите изисквания.......хубави 13-ки за около 100лв +/-...........в крайна сметка се спрях на Alpine SPS-130A - 109лв......засега оставам доволен от чутото но от радиото(нямам засега ЦД),та мисля че има доста хляб в тази "колонка".Преди бях харесал един Hertz ECX 130 .... но избрах Alpine-а.
Не си сгрешил като си избрал alpine радвам се че си останал доволен ;)

След закупуването на ЦД/МП3 + усилвател се надявам да покажат истинските си способности
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

в една друга тема

Мнение от 535 » 12 Авг 2006, 20:30

в една друга тема казват че са напъхали 17 ки а 17ки сплит системи има страшни по 300 -400 лева дето ще свирят мнгого здраво ...

аз лично знам едно малка колонка ... като усилиш дори и най яката да е пляка, а ко е през усилвател с филтри просто не се усилва прекалено ... демек 17 е 1000 пути по добре ... ама ... 13ка е оригинално ...

Потребител
Аватар

Мнение от Naso » 13 Авг 2006, 2:10

Нормално е малките колони да кривят, когато са усилени. На една хубава 13" колона и дават диапазон от 70Hz нагоре. На фабричните, освен ако не са специално изпълнение или опция, мисля че и 100Hz нагоре им е диапазона. Като са през усилвател най-вероятно имат Хай пас филтър или подобно, което ги пази от ниски честоти. Тогава им идва силата. Има и вариант с такъв филтър от ЦеДе-то (аз поне си взех такъв плеър и съм доволен). Иначе 13" зависи за какви пари :confused: Има и с 4 цифрени цени. Примерно на Hertz HV130 не са лоши и са 115лв в Авител. Пак зависи какви ще слагаш и какви са фабрично вградени с 1 или 2 (коаксиални) "ленти". Само имай предвид, че не им ли отрежеш ниските, колко и добри да са, ще кривят след едно положение нагоре.

За Alpine сигурно са по-добри от ECX, но HCX 130 е малко по-скъп и може би по-добър... зависи. За мойта таратайка съм решил поне да се придържам към референтния дизайн на аудио-то и да не слагам никакви коаксиални системи.... върпос на личен избор :)
Изображение
Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

младши ентусиаст
Аватар

мдам

Мнение от 535 » 13 Авг 2006, 10:09

аз ще сложа сплит система и като нарежа всичко за големи колони отпред ще ви кажа става ли...

просто се надявах някой вече да е

Потребител
Аватар

Мнение от dimitar_grozev » 25 Авг 2006, 14:02

мога да препоръчам на хората със свободно време да отидат в някой
магазин и да пробват ПАЙНЕР със жълтата мембрана .НЯМА ТАКЪВ ЗВУК НИКАДЕ :shock: около 120 лв./някой ако си ги сложи да пише/ :!:

Предишна

Назад към Car аудио и видео