Ipod с адаптер на Pioneer - впечатления
Модератор: Icco
14 мнения
• Страница 1 от 1
Ipod с адаптер на Pioneer - впечатления
Здравейте!
От скоро съм собственик на BMW и член на форума (от няколко минути даже
) и понеже съм новак и като шофьор, реших да помогна малко тук с каквото мога все пак
Та, от месец и повече съм с адаптера на Pioneer CD-IB100 (http://avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1260), IPod 4-то поколение и Pioneer DEH-P4500R + Pioneer говорители, но те не са важни.
ето графично пригледно нещата:

Адаптерът: Купих го от Авител - http://avitel-bg.com/ - единствено там го намерих .. 170лв. е цената му. Инсталирането е елементарно, направи го майстор пред мен за 5 мин. максимум (има кабелче за захранване на самият адаптер, кабел за CD changer - всички в комплекта + книжки и лепенки за евентуално залепване на адаптера). как работи това нещо - IPod-ът се свързва с адаптера чрез интерфейсен кабел за Ipod (широката букса отдолу на Ipod-a) ,който излиза директо от адаптера. По този начин Ipod-ът се зарежда нон-стоп и забравяте за батерията изобщо - страшно удобно. Като е свързан, Ipod-ът е в режим на връзка (Do not disconnect - както когато се качват песни) и на дисплейът му излиза лого Pioneer (голям кеф
). От този момент нататък го сложих в жабката на колата и забравих че е там (предварително имах към 5GB музика).
До тук само приятни изненади общо взето, освен цената
Най-големият недостатък на това чудо е начинът, по който се упрвалява от Pioneer плейъра. Навигацията е страшно объркващо направена, даже ме мързи сега да я описвам, ако някой има интерес да пита, ще му обясня. Но след като седмица някъде го джътках се свиква и е доста лесно, НО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се си подредили добре музиката в самият Ipod (по албуми/изпълнители/стилове/плейлисти) . Ако обичате да си сменяте песните през 2-3-4 минути ще видите дооста зор, особено докато шофирате. Но ако си направите добри плейлисти и го оставите да свири (аз лично така правя) - няма такъв кефф ! Звукът е просто уникален, а мойте говорители не са кой знае какво! Забравете за всякакви FM предаватели или свързване чрез обикновени кабели - звукът през адаптера е дигитален и е страшен! Ако сте ценители на добрият звук това е изборът за вас!
Ами се сещам за сега, исках още няколко неща да спомена, но сега забравих ...
С удоволствие ще отговоря на въпроси по темата, който се интересува да пита ;]
Поздрави на всички колеги
От скоро съм собственик на BMW и член на форума (от няколко минути даже

Та, от месец и повече съм с адаптера на Pioneer CD-IB100 (http://avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1260), IPod 4-то поколение и Pioneer DEH-P4500R + Pioneer говорители, но те не са важни.
ето графично пригледно нещата:

Адаптерът: Купих го от Авител - http://avitel-bg.com/ - единствено там го намерих .. 170лв. е цената му. Инсталирането е елементарно, направи го майстор пред мен за 5 мин. максимум (има кабелче за захранване на самият адаптер, кабел за CD changer - всички в комплекта + книжки и лепенки за евентуално залепване на адаптера). как работи това нещо - IPod-ът се свързва с адаптера чрез интерфейсен кабел за Ipod (широката букса отдолу на Ipod-a) ,който излиза директо от адаптера. По този начин Ipod-ът се зарежда нон-стоп и забравяте за батерията изобщо - страшно удобно. Като е свързан, Ipod-ът е в режим на връзка (Do not disconnect - както когато се качват песни) и на дисплейът му излиза лого Pioneer (голям кеф

До тук само приятни изненади общо взето, освен цената

Най-големият недостатък на това чудо е начинът, по който се упрвалява от Pioneer плейъра. Навигацията е страшно объркващо направена, даже ме мързи сега да я описвам, ако някой има интерес да пита, ще му обясня. Но след като седмица някъде го джътках се свиква и е доста лесно, НО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се си подредили добре музиката в самият Ipod (по албуми/изпълнители/стилове/плейлисти) . Ако обичате да си сменяте песните през 2-3-4 минути ще видите дооста зор, особено докато шофирате. Но ако си направите добри плейлисти и го оставите да свири (аз лично така правя) - няма такъв кефф ! Звукът е просто уникален, а мойте говорители не са кой знае какво! Забравете за всякакви FM предаватели или свързване чрез обикновени кабели - звукът през адаптера е дигитален и е страшен! Ако сте ценители на добрият звук това е изборът за вас!
Ами се сещам за сега, исках още няколко неща да спомена, но сега забравих ...
С удоволствие ще отговоря на въпроси по темата, който се интересува да пита ;]
Поздрави на всички колеги

- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
със здраве да си го ползваш !
П.С. ценителите на добрия звук биха слушали оригинални дискове на плеъра.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
The_Ancient написа:със здраве да си го ползваш !
Перфектен отговор

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
Здравей колега интересувам се да ми разкажеш малко повецхе за управлението на iPod-а през касетофона и има ли някъкви съществени ограничения като се използва по стар модел Pioneer. Защото в описанието на CD—IB100 в интренет пише за по стари модели може да има някои ограничения в дисплейването и управлението на iPod-а. Много ще съм ти благодарен защото си човек с личен опит а от AVITEL ми казаха че са продали 2 - 3 устройства и то по поръчка и не са ги разучавали много.
ClioFen написа:Това за което ти говориш е FM Transmiter а това нещо управлява iPod-а и вазпроизвежда от него през аудио системата.
сега ми стана ясно .обаче какво е предимството пред това да го слушаш като станция.качеството не се влошава.аудио системата го възпроизвежда.сигурно има някъкво предимство за да вземат от пайнер по 170 кинта.
Последна промяна kluves на 07 Авг 2006, 0:48, променена общо 3 пъти
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
S/N при плеърите е от порядъка на 90-100Дб
същото при FM приемниците е около 75Дб
П.С. Ако отново не ти се е изяснило S/N е фактора Сигнал/Шум. Надявам се да ти е ясно.
същото при FM приемниците е около 75Дб
П.С. Ако отново не ти се е изяснило S/N е фактора Сигнал/Шум. Надявам се да ти е ясно.
въпрос за устройството
въпрос за устройството понеже искам да включа чейнджър и аудио изход на компютър както и двд дали има такива устроиства от 3 входа да избираш кой да пусне защото в pioneera сигнала влиза през буксата която се ползва за чейнджър ...
а аз искам 3 неща и малко грозно да ги превключвам ръчно ...
Re: въпрос за устройството
535 написа:въпрос за устройството понеже искам да включа чейнджър и аудио изход на компютър както и двд дали има такива устроиства от 3 входа да избираш кой да пусне защото в pioneera сигнала влиза през буксата която се ползва за чейнджър ...
купи си алпайн некъв мултимедия плеър и може и 10 неща да си пуснеш
14 мнения
• Страница 1 от 1