Размери и замяна на говорителите в е36

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Размери и замяна на говорителите в е36

Мнение от stony1 » 31 Яну 2012, 21:16

Braikov написа:
bmw325tds написа:Е какво да направим?

Ами например съсредоточаваме си вниманието към концепция, неподчиняваща се на широко-разпространените зверски грешни схващания (като 18 чифта говорители, каса-туба-буфер-хладилник, пет-шест стъпала и т.н.), избираме си ЕДИН ЧИФТ СВИРЕЩИ говорители, които може да са мидбас, подпомогнат с високочестотен, или широколентов, подпомогнат с високочестотен, съответния чифт филтри, и ги монтираме ОТПРЕД, по възможност да гледат максимално към шофьора. Това автоматично означава, че предните врати са почти единственото удачно място за музика в колата.
Всичките съмнения, че бас при такава концепция няма да има достатъчно, произлизат от липса на опит с качествени говорители и липса на опит въобще.

Колега, уважавам мненията ти, но има един много голям проблем в автомобилното аудио. Това е изключително малкият обем на автомобила. Преди време писах една тема, отнасяща се до саунда. Използвах много и различни източници, като целта ми беше да постигна максимална яснота относно звука и неговото разпространение, начин на записване, динамика и трикове на автоакустиката. Това е причината да продължавам да твърдя, че идеята за бас в автомобил е начинание, което е безмислено. Това, че все още много хора опитват да постигнат нещо и резултат ги удовлетворява не означава, че имат бас в автомобила.
Ето я темата, която съм сътворил. В нея е разгледана теорията за звука, включително и зависимостта между честотата (дължината на вълната) и размера на стаята, може да се смета и автомобила.

Това е темата: viewtopic.php?f=13&t=249439
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 31 Яну 2012, 21:19

Имам перфектни фейслифтови говорители, с кутиите от нормалното аудио.
Говорителите са непокътнати и мембраните са абсолютно чисти.
Те са над 13см. Мисля че са 16, ако проявяваш интерес, драсни ми едно ЛС и ще ти ги наснимам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 31 Яну 2012, 21:21

liloff написа:Имам перфектни фейслифтови говорители, с кутиите от нормалното аудио.
Говорителите са непокътнати и мембраните са абсолютно чисти.
Те са над 13см. Мисля че са 16, ако проявяваш интерес, драсни ми едно ЛС и ще ти ги наснимам.

Ако са задни говорители, те са 15,7 - 15,8 см. Това е диаметърът на самия говорител. С кутията са 16 см. и свирят доста прилично.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 31 Яну 2012, 21:33

в е36 оригиналната музика свири не лошо спрямо годините си, няма ниски ама като цяло е едно нищо спрямо Harmon/Kardon изпълнението и доста афтермаркет варианти.

Предишна

Назад към Car аудио и видео