Брамчене при макс
Модератор: Icco
14 мнения
• Страница 1 от 1
Брамчене при макс
Имам касетофон panasonic-4по50 имам две колони и при усилване над 25 почват да бръмчат здраво какво им трябва.Касетофона е модел CQ-C1301N а колонита са blaupunkt 4 лентови.
М1 Егати Powera
- БаЯн
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 340!!!
- Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Ventо, поправи ме ако греша, но стига да не са с неподходящ импеданс, тонколоните не може да кривят с по-слабо стъпало от техния номинал. Колкото до казаното от Shturkata, вероятно колоните са коаксиални и нямат нужда от филтър. При по-висока мощност (усилвател) вероятно ще трябва да се отрежат на 90-150 Hz, иначе изкривяванията ще бъдат смазващи, а и ще му бъде твърде лесно да ги изгори. Най-вероятно проблема е в тонколоните. Щеше да е добре ако беше посочен моделът им.
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
The_Ancient написа:Ventо, поправи ме ако греша, но стига да не са с неподходящ импеданс, тонколоните не може да кривят с по-слабо стъпало от техния номинал. Колкото до казаното от Shturkata, вероятно колоните са коаксиални и нямат нужда от филтър. При по-висока мощност (усилвател) вероятно ще трябва да се отрежат на 90-150 Hz, иначе изкривяванията ще бъдат смазващи, а и ще му бъде твърде лесно да ги изгори. Най-вероятно проблема е в тонколоните. Щеше да е добре ако беше посочен моделът им.
Кривят си точно заради слабия усилвател на плеъра който започва да криви доста преди говорителите да достигнат номинала си, по стечение на обстоятелствата и аз съм сега с такъв плеър и всичките ми говорители са през усилвател в момента!
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
14 мнения
• Страница 1 от 1