Качество на звука !!

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Re: Качество на звука !!

Мнение от Cosworth » 29 Авг 2010, 23:47

Аз предлагам, да изрежете тази "саксия" зад говорителя, някаква изолация уш която смалява обема драстично, от наличния ....
Аз съм забелязъл една особенност, когато пусня предните(в караката) да свиркат и ниските честоти, ТЕ се чуват на задната седалка осезаемо или така да го кажем ТАМ се чуват така както трябва :shock: :mhihi: , а съм с Хертз най-ниския клас само мид-баса(от преди 3години)...
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от Георги Йорданов » 01 Ное 2010, 12:02

Колеги, истината за мен е в марката Clarion. Ако имаш говорители, CD, Усилвател и т.н. от марката Clarion, тогава ще видиш какво е Качествен и чист звук с меки баси и колкото да го усилваш все кеф да ти прави. Тънкостта тук е във Фреквенц филтрите, които са вградени в самото CD и в усилвателя и така се издухват лошите фреквенции и получаваш качество.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 10 Ное 2010, 16:08

Еми тъй де, трябва да чуваме добрите фреквенции( :bowdown: ), а лошите да ги махаме... Звучи съвсем логично. Като с добрия и лошия холестерол... :paranoid:

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 11 Ное 2010, 10:18

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 11 Ное 2010, 10:55

Icco написа: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ице що се хилиш, хората искат да имат перфектен саунд в автомобила си и дават мило и драго. Даже МР3 плеари си слагат.
Последна промяна stony1 на 11 Ное 2010, 18:10, променена общо 1 път
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 11 Ное 2010, 15:08

Смея се заради обяснението за фреквенц филтрите :mhihi:
Жалко, купил съм си Алпин и вместо фреквенц филтри, копелетата ми сложили някакъв си 3-лентов кросоувър и сега няма кой да се бори с лошите фреквенции :mhihi: :mhihi: срамота!!!
Нова обява: Заменям топ модел на Алпин за какъвто и да е Кларион с "Фреквенц филтри" :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Георги Йорданов » 12 Ное 2010, 0:47

Icco написа:Смея се заради обяснението за фреквенц филтрите :mhihi:
Жалко, купил съм си Алпин и вместо фреквенц филтри, копелетата ми сложили някакъв си 3-лентов кросоувър и сега няма кой да се бори с лошите фреквенции :mhihi: :mhihi: срамота!!!
Нова обява: Заменям топ модел на Алпин за какъвто и да е Кларион с "Фреквенц филтри" :mhihi: :mhihi:

Въпрос на мнение колега, и нали знаеш както има топ модел на Алпин така има и на Кларион.. :bchug: не съм разбирач просто изказах мнение.. благодаря за критиката :!: :no:

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 12 Ное 2010, 2:45

Не се обиждай но е нормално вместо фреквенц да го кажеш както трябва, оригинала на думата е ето това frequency на български ще рече честота или от там идва наименованието честотен филтър или казано пак с чужди думи кросоувър.
За първи път видях тази екстра в този плеар през 2002 година, който сега гледам е доста обезценен > http://www.toyaga.org/bg/audio/?slaveid=11&prodid=32
Сравнението което направих с алпин и кларион си е чист бъзик.

Потребител
Аватар

Мнение от Георги Йорданов » 12 Ное 2010, 11:24

Icco написа:Не се обиждай но е нормално вместо фреквенц да го кажеш както трябва, оригинала на думата е ето това frequency на български ще рече честота или от там идва наименованието честотен филтър или казано пак с чужди думи кросоувър.
За първи път видях тази екстра в този плеар през 2002 година, който сега гледам е доста обезценен > http://www.toyaga.org/bg/audio/?slaveid=11&prodid=32
Сравнението което направих с алпин и кларион си е чист бъзик.

Благодаря за обчснението колега :)

Предишна

Назад към Car аудио и видео