Въпрос за кора на е36 купе
Модератор: Icco
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Re: Въпрос за кора на е36 купе
taba4ko написа:Здравей колега. Аз на старото ми купе е36 съм му монтирал елипси 6/9 инча на задната кора без да се режат нито кората нито гредата. Говорителите влизат под кората и под оригиналните решетки и се монтират над гредата в отворите на оригиналните колонки нокиа. Но винаги има едно обаче и то е... Понеже елипсите не пасват точно в гнездата на оригиналните нокиа говорители трябва да си направиш (изрежеш) подложка от ПДЧ със съответната дебелина и форма (на полу елипса - малкиа полукръг) и да я подложиш съответно под елипасата за да може тя да стъпи равно. Самата подложка не е само едно парче е ми обхваща почти половината елипса без да има свободно място. Желателно е да се оплътно добре целия говорител. Използват се оригиналните кабели за захранване. На мен ми го направи една тунинг фирма в Плевен за половин час и ми поиска 20 лева за работа и материали. Не знам какъв материал използваха за изолация но има ефект. резултата е учудващ а като се отвори багажника и се загледаш се виждат само магнитите на мястото на колонките нокиа. Всички видове елипси 6/9 инча стават, магнита е без значение колко е голям. дано да съм ти бил полезен.
Благодаря, колега.Аз вече съм се ориентирал към този вариант, но вместо да си правя сам подложки, просто ще купя говоти адаптери

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Радвам се че съм ти бил полезен. Интересува ме тези готови адаптери от какъв материал са?

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
taba4ko написа:Радвам се че съм ти бил полезен. Интересува ме тези готови адаптери от какъв материал са?
пластмаса... ако не си с две леви можеш да си ги направиш и само от дърво...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- CA3108KM
- младши ентусиаст
-
- Кара: само русо и с 19"
- Мечтае да кара: същото (е39) ама М
от дърво тегаво щее .. направи ги от пдч или мдф
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Определено ако бяха от дърво (ПДЧ) е по-добре относно качеството на звука..

Аз моите си ги правих сам от плоскости ПДЧ,не е кой знае какво,за 1-2 часа работа.Пък преди тва едни цени ми бяха обявили,от 80лв нагоре...
RSxRacer написа:taba4ko написа:Радвам се че съм ти бил полезен. Интересува ме тези готови адаптери от какъв материал са?
пластмаса... ако не си с две леви можеш да си ги направиш и само от дърво...

37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3