Чудя се и се мая....
Модератор: Icco
9 мнения
• Страница 1 от 1
Чудя се и се мая....
...защо когато потегли колата баса заглъхва най-много, среди и високи не се засегнати толкова, но точно най-ниските честоти ги няма вече... Сигурно има логично обяснение, ма... 

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Re: ре
Или - акустиката ...SkyWalker написа:Да, има и е открито отдавана - електричеството!!!
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

Re: ре
Не очаквах чак толкова лаконични отговори, ма какво да се прави...

SkyWalker написа:Да, има и е открито отдавана - електричеството!!!
- Angel_Georgiev
- ентусиаст
-
ре
Колегата има предвид, че ти трябва трансформатор! Поне 1-1.5 фрат-а
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Казва се КОНДЕНЗАТОР и е 1-1.5 ФАРАДА 

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- Angel_Georgiev
- ентусиаст
-
ре
Ей да
Но е грешка на езика, но то май е късно за поправка....

Но е грешка на езика, но то май е късно за поправка....

КОНДЕНЗАТОР -a доколкото ми е известно е да подаде допълнително енергия в момента в който баса думне яко, а не му достига наличната...
Не виждам нищо общо с движението на колата...
А въпроса ми е принципен, дори с 7 инчови колонки при спряла кола - имате някакъв бас, тръгне ли обаче - йок бас вече...
Екустиката играе тук някаква игра, ама като не я отбирам тази наука...
А въпроса ми е принципен, дори с 7 инчови колонки при спряла кола - имате някакъв бас, тръгне ли обаче - йок бас вече...

TheSaint написа:КОНДЕНЗАТОР -a доколкото ми е известно е да подаде допълнително енергия в момента в който баса думне яко, а не му достига наличната...
Идва от скоростта на разпространение на различните честоти (дължина на вълната и т.н.) не искам да задълбавам, защото не мога да го убесня много точно (вземи един учебник по Физика, отвори на "Звук и трептения" и си готов). Басът (ниските честоти) имат по-малко скорост на разпространиение, а пък и по-лесно минава през "прегради" и за това си "бега бавно извън колата"

dZvero Sound... The funs starts here...
Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

9 мнения
• Страница 1 от 1