Музика в Е36 Купе...

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар
Кара: Гаджето си да готви...
Мечтае да кара: ///М3

Музика в Е36 Купе...

Мнение от bojanski » 03 Апр 2010, 17:40

Добре ли ще е да сложа ето тези озвучителни елементи в купето?
Hertz ECX-690
Изображение

Pioneer-deh3200ub
Изображение

Hertz-Ep4
Изображение

Hertz-EBX200B
Изображение

...дали елипсите могат да станат без допълнителни рязания,преходници и т.н. и дали този усилвател ще е достатъчен да захраня тези компоненти + оригиналните колони във вратите и таблото (а може би и по-нататък може и по-добри да сложа) ?

Благодаря предварително :yes:
Speed?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Музика в Е36 Купе...

Мнение от stony1 » 03 Апр 2010, 19:06

Колега, сподели какво искаш да постигнеш, за да получиш необходимата помощ. Така както си написал нещата, разбирам, че нямаш идея какще свържеш компонентите или се лъжа. Дай по-конкретно, кое, къде, за какво.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар

Мнение от bojanski » 03 Апр 2010, 19:16

stony1 написа:Колега, сподели какво искаш да постигнеш, за да получиш необходимата помощ. Така както си написал нещата, разбирам, че нямаш идея какще свържеш компонентите или се лъжа. Дай по-конкретно, кое, къде, за какво.

Абсолютно никаква представа нямам как ще ги вържа (имам приятел аудио-разбиращ-пияница :mhihi: )Целта ми е качествен звук от елипсите и дълбок и приятен бас от касата...не е нужно да е много силен.Елипсите съм ги замислил за задната кора на купето.Искам да ги сложа вместо оригиналните "Nokia",но се притеснявам дали ще станат на тези места,а не искам да слагам преходниците,за които четох и в други теми,но разбрах че дрънкало много пластмасата,а с рязането на метала под кората и правенето съответно на нови дупки ми се струва много по-скъп и сложен вариант.Не искам също да нарушавам конструкцията на купето отзад и усукването му,както четох и в друга тема:"...с изрязването на ламарината конструкцията на купето се усуква....".Някакъв оптимален вариант? :conf:
Speed?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 04 Апр 2010, 18:42

Елипсите може да ги сложиш с преходници и няма да "дрънкат" :mhihi:
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар
Кара: E36 Coupe

Мнение от BUMER-SH » 04 Апр 2010, 19:46

колега ,като цяло марката HERTZ е добра ...,саотношение (цена -ка4ество),говорителите който си си избрал са добри ,4увал сам как свират през стапало,за баса не знам но като гледам характеристиките на баса и на елипсите с този амп(в 4астност Hertz EP 4)няма да ги захраниш на 100 процента в никакав сли4ей а на 50 процента,идеята ти може би е 2 та предни говорителя да се захранват от стапалцето на ресивара ,макар 4е разликата ще е огрома,ако варжеш елипсите през стапало а предните колони през стапалото на плеяра ,няма да си 4уваш изобщо предната линия ,зависи какво целиш,ако ти се отделят още 150лв за стапало.....това е е твойто стапало Hertz EP 4X ,при него ве4е параметрите са му 2 по 100вата реални и 3тия канал на бри4 е 320 вата ,колкото е баса който си си харесал и тук нещата са ве4е 1кам 1,тоест използваш 100процента потенцияла и на баса и на елипсите и на ампа , ампа е саздаден за тез елипси и за този бас,успех с проек4ето,няма да сажеляваш от тарката Hertz ,аз сам с 8 говорителя и 2 стапала за среди ,горорителите си4ките са Hertz и сам нямал грижи с тях

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 05 Апр 2010, 13:37

bojanski написа:

Сложи си по-добра предна линия и си остави оригиналните нокий отзад :) Тук един колега в продава имаше някакви Р6А на ДЛС за много добри пари.Слагаш ги отпред с едни леки отливки на вратите и си огън...

Едит: Те па били продадени ДЛС-те. Като гледам държиш на хертз за тва си земи 16,5 компонентни за отпреде. 110 лв. бяха ако не се лъжа...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bojanski » 05 Апр 2010, 14:27

RSxRacer написа:
bojanski написа:

Сложи си по-добра предна линия и си остави оригиналните нокий отзад :) Тук един колега в продава имаше някакви Р6А на ДЛС за много добри пари.Слагаш ги отпред с едни леки отливки на вратите и си огън...

Едит: Те па били продадени ДЛС-те. Като гледам държиш на хертз за тва си земи 16,5 компонентни за отпреде. 110 лв. бяха ако не се лъжа...

С две леви ръце съм.... :mhihi: Трябва да питам някой колега дали ще помогне,ама все още съм много нов и с никой не се познавам,а и колата е още на баща ми :mhihi: :lol:
Speed?
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 05 Апр 2010, 21:58

bojanski написа:
RSxRacer написа:
bojanski написа:

С две леви ръце съм.... :mhihi: Трябва да питам някой колега дали ще помогне,ама все още съм много нов и с никой не се познавам,а и колата е още на баща ми :mhihi: :lol:

Първо попълни инфото си в профила от къде си.
За мен е прекалено тъпо да сложиш по силна задна от предна линия...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 05 Апр 2010, 22:38

Наскоро щях да слагам елипси отзад, но се оказа в крайна сметка, че без адаптери не става.Един приятел беше измислил да резне по 4-5 см от кръга, в който лежи задната колонка, като по този начин ще се образува елипсовиден отвор, в който елипсата ляга перфектно и се затваря с оригиналния капак от кората и нищо не личи, а музиката е идеална.Той е правил тази процедура на седан.За жалост се оказа, че този вариант е по-лесен при седаните, защото там се реже ламарина, която по никакъв начин не засяга конструкцията на задницата, докато при купето не е точно така и в крайна сметка се отказахме от страх да не резнем нещо, което не трябва.Така че искаш ли елипси в купе - САМО адаптери, ако не ти се реже малко на риск :)

Потребител
Аватар

Мнение от bojanski » 06 Апр 2010, 10:06

RSxRacer написа:
bojanski написа:
RSxRacer написа:
bojanski написа:

Първо попълни инфото си в профила от къде си.
За мен е прекалено тъпо да сложиш по силна задна от предна линия...

Да,но отпред нямам никакви знания за колоните и за тяхното сваляне,поставяне на по-големи,но ако намеря някой (освен моя познат) специално за купе (да е работил върху такова и да знае как става) ще говорим за поставянето :D Благодаря за мненията!

п.с. темата е за ключ
Speed?
Изображение

Назад към Car аудио и видео