Becker 799x серия & възможни алтернативи

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар

Becker 799x серия & възможни алтернативи

Мнение от kdl » 06 Сеп 2009, 23:57

Колеги малко помощ ще е добре дошла.
Имам доста крив казус ;) На един Мерцедес искам да сложа нещо iPod/USB подобно. Всичките стандартни Grom/Dice/AnyCarLink модули не вършат работа, понеже управлява changer-a през оптика и тази китайска цигания ще ми струва 300 Eur+, само заради оптиката, иначе ги знаем, че са евтини и става работата.

Вариантите са ми няколко:
1. Becker Grand Prix 7990 (или някакви други Becker-и от това поколение, понеже се разпознават с мулти-тата на Мерцедесите отлично)
Изображение
Недостатъци: само един, скъп е и трябва да се купи iPod модул за още 100ина+ лв.
2. Има ретрофит опция на фабричния, на която да се изкара AUX, от там ми остава само да пусна зареждане на iPod-а, но губя всякакъв контрол от волана и едиснтвения ми вариант е да го скрия някъде, където мога да го управлявам с Apple IR Remote.
3. Да сложа някакъв Alpine, който свети жълто, но не ми идва наум такъв модел. Всички светят оранжевеещо, което дразни малко, нито БМВ, нито Мерцедес цвят... а и няма да се връзва на интериора.

Ако някой си е играл по Мерцедес, дошла ли му е наум някаква идея как да направи нещата, за да не разваля интериора на колата и да може да ползва USB/iPod.

Също ако успея да намеря някакъв Becker (но не точно 7990 за Мерц в случая), ще мога ли да сменя подсветката някъде? Има ли хора, които правят качествено това.

Трансферни модули тип: Harman/Kardon - Drive+Play не ми вършат работа, понеже са с огромни дисплеи и нямам къде да ги крия, а джойстика прилича на модул на Sega от 90-те години ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 07 Сеп 2009, 0:33

Delphi Grundig , имат весели модели и скапания цвят :) ,
пионерите имат май тоя цвят ама само големите серии.

http://www.delphigrundig.com/index.php? ... e91wi0.jsp

http://www.delphigrundig.com/index.php?id=327&L=5
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Сеп 2009, 21:21

Mда, от Challenge Line-a има един CL230, който изглежда Мерцедесоподобен ;) и има USB, така че може и да свърши работа
Изображение
Трябва да видя дали може да се върже ОК с волана и дали мога да го намеря на добра цена.
Засега дебна в eBay един Becker, та ако не го отнеса на прилична цифра и това е вариант :)
Давайте още идеи...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 13 Сеп 2009, 15:48

На Alpine CDA-9855R може да свети какъвто цвят поискаш и има iPod.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 13 Сеп 2009, 21:18

Много е сребрист корпуса...
Oт друга страна: Clarion FZ409E, само да му се смени подсветката...

Изображение

Знаете ли някое място, където сменят подсветка на такава електроника? Този свети само синьо, така че едва ли ще има проблеми със софтуера му...

Назад към Car аудио и видео