Среди в е36
Модератор: Icco
13 мнения
• Страница 1 от 1
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Среди в е36
Здравейте. Реших малко да подобря звука в моята кола. Прецених че първо искам средните и високите на предната линия да се засилят
Потроших си пищялките дето са в корите та сега е удобен момент за ъпгрейд
какви говорители ще ми препоръчате да взема за там (до около 50лв), смятам да взема някакви с вградени пищялки в средата им и как да ги свържа така че да свирят като среди не само като пищялки едновременно с тия в краката. И всичкото това като се има предвид нямам усилвател а само ЦД Алпайн 9880р ? Да не вземе пък да изгори нещо...

Потроших си пищялките дето са в корите та сега е удобен момент за ъпгрейд

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Не знам аз ли не разбрах правилно или ти си се изказал не правилно!
Това което е във тапета на вратата си е само високи и там среди няма как да сложиш в тази дупка, да не говорим за коаксиален говорител.
Ако си решил да правиш някакви къстъм тапети можеш да си сложиш средите долу където са джобовете а пищялката да си остане на стандартното място
Това което е във тапета на вратата си е само високи и там среди няма как да сложиш в тази дупка, да не говорим за коаксиален говорител.
Ако си решил да правиш някакви къстъм тапети можеш да си сложиш средите долу където са джобовете а пищялката да си остане на стандартното място

- стан
- старши ентусиаст
-
Искам да сложа там горе някакви слаби среди + високи вместо само пищялки... ясно че няма да стане най-доброто но конкретно с аудио системата съм склонен на някакви компромиси. Въпроса ми беше по-скоро технически как да свържа тия говорители ? В смисъл като ги набия на оригиналните места има ли вариант да се претовари плейъра? Ламерски въпрос ама не съм наясно... 

- Icco
- Музикално деформиран
-
Единствено ще ти кажа че няма как да набиеш говорителя за среди да речем на мястото на пищялката без да отрежеш тапета и ламарината малко на колата !!
- стан
- старши ентусиаст
-
Това не е проблем, проблема е свързването основно омовете ме притесняват... че като станат малко ми се струва възможно да ми изгори плейъра което е крайно нежелателно 

ами ако си решил да си сложиш "среди"намери си от тези кори които са с пищялки(по-малки)+среди на вратите,там средите са на мястото на пищялките,понеже в твоя вариянт средите са в караката,така ще имаш среди и в караката и на коритестан написа:Искам да сложа там горе някакви слаби среди + високи вместо само пищялки... ясно че няма да стане най-доброто но конкретно с аудио системата съм склонен на някакви компромиси. Въпроса ми беше по-скоро технически как да свържа тия говорители ? В смисъл като ги набия на оригиналните места има ли вариант да се претовари плейъра? Ламерски въпрос ама не съм наясно...

"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега свързването е елементарно,това че е с алпин означава че квото вържеш тва свири,всисъл ако свържеш пищялка свири пищялка щото само такава чистота изкарва самата колона,ако са среди свирят среди защото само среди искарва колоната,и мисля че не е проблем да вържеш среда на пищялка,стига касетофона да ги храни

- Icco
- Музикално деформиран
-
unikalen88 написа:колега свързването е елементарно,това че е с алпин означава че квото вържеш тва свири,всисъл ако свържеш пищялка свири пищялка щото само такава чистота изкарва самата колона,ако са среди свирят среди защото само среди искарва колоната,и мисля че не е проблем да вържеш среда на пищялка,стига касетофона да ги храни
Не съм чел по неправилен съвет от твоя !
Има си импеданс (омове) който трябва да се спазва, за повечето плеъри това е 4 ома и не може да вържеш пищялка и тя да свири само високи или средни и да свирят само среди дори и да е алпин, нужно е да се сложат филтри преди говорителите, така те ще отсеят само нужната честота, която може да изсвири конкретния говорител !! Без филтъра става мазало, да не говорим че импеданса се променя и като ги навържеш ниски, средни и високи по 4 ома ще паднеш на края на близо 1 ом което няма да се хареса на плеъра ти особенно ако се увличаш в усилването

Надявам се да съм разяснил малко темата на възможно най достъпен език

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Тук искам само да допълня, че такова нещо като "Плеара да храни колоните или Може ли този плеар да захрани едикои си колони" няма. Това е абсолютна измишльотина (да не се изказвам по-остро). Колегата Icco го е написал, трябва да се съобрази импеданса на говорителите с този на усилватела. Когато се проектира и произважда даден плеар или усилвател предварително се задава изходния импеданс. Този импеданс е означен на усилватела, плеара или е документацията към тях.
Сега по въпроса на колегата. Щом желаеш малко да засилиш средите и високите на предната линия, потърси сток говорители за предните кори и тези, които са в краката от кола с Hi Fi пакет. МИсля че при тях общия импеданс не е по-малък от 4 ома. Друг е въпроса какво ще постигнеш.
Сега по въпроса на колегата. Щом желаеш малко да засилиш средите и високите на предната линия, потърси сток говорители за предните кори и тези, които са в краката от кола с Hi Fi пакет. МИсля че при тях общия импеданс не е по-малък от 4 ома. Друг е въпроса какво ще постигнеш.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
не, че нещо ама вие с петичките ли слушате?
за какво му е на човек да слага там говорители, това в е36-цата въобще не ми харесва, явно при конструкцията на автомобила там е останало място и са го запълнили, съвсем неправилно обаче.
за мен единствения качествен вариант за предна линия е както го е направил Ицо в неговата кола, от там натам всичко е компромиси и няма смисъл да се набутваш да слагаш говорители долу, просто не се чуват!

за какво му е на човек да слага там говорители, това в е36-цата въобще не ми харесва, явно при конструкцията на автомобила там е останало място и са го запълнили, съвсем неправилно обаче.
за мен единствения качествен вариант за предна линия е както го е направил Ицо в неговата кола, от там натам всичко е компромиси и няма смисъл да се набутваш да слагаш говорители долу, просто не се чуват!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Icco
- Музикално деформиран
-
В този ред на мисли, случайно някой от аудио феновете ще присъства ли на феста, да се видим да обменим мако инфо и да пием естествено по 1/2/3.....
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Icco написа:В този ред на мисли, случайно някой от аудио феновете ще присъства ли на феста, да се видим да обменим мако инфо и да пием естествено по 1/2/3.....
Аз пропускам,че много мероприятия се събраха... утре италфест,после опендай на Калояново пак...

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Колега, не зная (а и не видях написано) размера на отвора, но има едни благоевградски високочестотни говорителчета - доста добра алтернатива - около 10см бяха мисля и според мощността са между 3-4 и 8-10лв/бр - с подходящ кондензатор можеш извади доста добри среди и високи от тях - не е перфектно качество, но мисля ще останеш доволен за тез пари... реално малко хора могат да усетят истински звук от 128кбит мп3-ка на 15-годишни говорители (някога качествени, от доста време поиздухани
), а и не са много хората които използват настройките на еквилайзера и филтрите (high & low pass) за оптимизиране на звука както трябва - в един голф3 добавих такива на таблото и стана обемен и кристален звука - момчето бе предоволно...
...сега видях че темата е с побелели коси, ама да не сте я вдигали за чат... няма да си трия мнението.

...сега видях че темата е с побелели коси, ама да не сте я вдигали за чат... няма да си трия мнението.
13 мнения
• Страница 1 от 1