От радиото ми светва километража. Идеи? - Отстранено
Модератор: Icco
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Gerch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '93 318 IS COUPE
- Детайли за колата: '93 318 IS COUPE
M42B18
От радиото ми светва километража. Идеи? - Отстранено
Колеги, някой има ли идея защо когато си включа радиото ми светва осветлението на километража. Съответно като иключа колата зумера почва да писка все едно съм си забравил фаровете - много дразнещо. Когато работи на CD го няма този проблем. Като превключа на радио и пак светнат, като изключа радиото гаснат
.
Чудна работа, това е CD-то http://www.sonicelectronix.com/item_2436_Sony+CDX-F5505X.html.
По принцип съм вързал жълтата жица към червената, на буксата отзад, за да си го включвам когато си искам, ама немисля че това е проблема.

Чудна работа, това е CD-то http://www.sonicelectronix.com/item_2436_Sony+CDX-F5505X.html.
По принцип съм вързал жълтата жица към червената, на буксата отзад, за да си го включвам когато си искам, ама немисля че това е проблема.
Последна промяна Gerch на 14 Авг 2009, 23:05, променена общо 1 път
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Успял си да вържеш жичката която е за управление на осветлението на плеъра към захранващия кабел на плеъра по този начин връщаш 12в във осветлението по таблото!!!
Разглобяваш, махаш плеъра и откачаш всичко що е вързано на + после взимаш мултицеп и проверяваш на коя жичка имаш 12в при включени фарове а при изключени нямаш, като я намериш просто я изолираш и не я ползваш!!
Ако плеъра ти има управление на осветлението на екрана си търсиш коя е жичката отгоаряща за това и ги свързваш двете!!
Приемаме че нямаш такива екстри за това директно изолираш първата
Разглобяваш, махаш плеъра и откачаш всичко що е вързано на + после взимаш мултицеп и проверяваш на коя жичка имаш 12в при включени фарове а при изключени нямаш, като я намериш просто я изолираш и не я ползваш!!
Ако плеъра ти има управление на осветлението на екрана си търсиш коя е жичката отгоаряща за това и ги свързваш двете!!
Приемаме че нямаш такива екстри за това директно изолираш първата

- Gerch
- кандидат ентусиаст
-
M42B18
ХУбаво ще проверя, ама те отзад не са 100 жици. Вход за осветлението на плеъра няма, жицата за осветлението не е вързана, остават за масата, паметта, за захранването от ключа, за усилвателя и за говорителите. Коя да изолирам?Която и да махна спира музиката.
Интересното е, че при привключване от CD към радио, се вклюва това осветление и обратно. Много ми е чудно при това положение защо и как се променя подаване на напрежението на жиците от плеъра към буксата.
Ама ще меря и ще се чудя на място като остане малко време.
Благодаря за съвета. Някой ако има други идеи да не си ги пази
Интересното е, че при привключване от CD към радио, се вклюва това осветление и обратно. Много ми е чудно при това положение защо и как се променя подаване на напрежението на жиците от плеъра към буксата.

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Gerch написа:ХУбаво ще проверя, ама те отзад не са 100 жици. Вход за осветлението на плеъра няма, жицата за осветлението не е вързана, остават за масата, паметта, за захранването от ключа, за усилвателя и за говорителите. Коя да изолирам?Която и да махна спира музиката.
Ако си от Варна давай да ти го оправя, че ще направиш някоя по-голяма бела. Ако не дай снимка на кабелака и буксите и ще ти кажа кое къде да свържеш.
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
stony1 написа:Gerch написа:ХУбаво ще проверя, ама те отзад не са 100 жици. Вход за осветлението на плеъра няма, жицата за осветлението не е вързана, остават за масата, паметта, за захранването от ключа, за усилвателя и за говорителите. Коя да изолирам?Която и да махна спира музиката.
Ако си от Варна давай да ти го оправя, че ще направиш някоя по-голяма бела. Ако не дай снимка на кабелака и буксите и ще ти кажа кое къде да свържеш.
Ако беше от Варна до сега да съм му го оправил

- Gerch
- кандидат ентусиаст
-
M42B18
Колеги благодаря за мненията. Искам да кажа, че не сам толкова неграмотен
Мога и сам да се оправя само да ми дойде идея. Но и чужда помощ никога не е излишна, най - малко можем да си шернем по някоя биричка
Варна за сега ми е далеко.
Благодаря на колегата Icco , който ме насочи накъде да гледам. И на другите, които се опитаха да помогнат на ЛС.
В крайна сметка се оказа, че при включване на радиото се подава 12V на синята жица за да се вдигне антената на колите, на които се вдига
. При мен тази т.нр. екстра слава богу я няма.
Явно прехода, който съм взел от евробуксата на Сонито към букста на БМВ- то нещо е с объркани изводи, щото подаваше ток към осветлението. Не е първата объркана жица в този преход
Ама трябваше да ми остане и малко време за да мога да проверя тези калапви жици. Пък и чесно да си кажа хич не миидваше на ум що като включа радиото светваха тези лампички( няма кой да помисли, че тогава се подава ток на антената и жиците може да са оплетени)
Сега всичко си е ОК и съм много доволен, беше досаден проблем.

Благодаря на колегата Icco , който ме насочи накъде да гледам. И на другите, които се опитаха да помогнат на ЛС.
В крайна сметка се оказа, че при включване на радиото се подава 12V на синята жица за да се вдигне антената на колите, на които се вдига

Явно прехода, който съм взел от евробуксата на Сонито към букста на БМВ- то нещо е с объркани изводи, щото подаваше ток към осветлението. Не е първата объркана жица в този преход

Сега всичко си е ОК и съм много доволен, беше досаден проблем.
6 мнения
• Страница 1 от 1