Замяна на оригиналния усилвател Hi-Fi

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Замяна на оригиналния усилвател Hi-Fi

Мнение от lakmus » 08 Юни 2009, 17:49

Колеги, вчера се заех с задачата да се запозная с подробностите около "стоковата" музика на моето Е36 купе което е с Hi-Fi усилвател фабрично/намеира се в багажника на колата за - зад шофьора/.

Не разбирам особено, съм убеден че все някой от вас ще се е сблъсквал с проблема. Та въпросът ми е дали е много трудно да се замени оригиналния усилвател с някой по съвременен. И дали кабелите за предните тонколони отиват първо до усилвателя, а чак след това до самите колони и какво захранва усилвателя.
Посъветвайте ме къде да отида да ми свържат нов усилвател към същите кабели, за да съм сигурен, че някой няма да се опитва да експериментира върху колата ми и да направи "бъркотията" по-пълна дори от сега./казвам бъркотия, защото за мен сегашното положение е такова/

По принцип не пускам такива теми, за които съм почти убеден, че са коментирани, но нищо не успях да намеря.
Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 02 Авг 2009, 14:30

Всичко може колега, въпроса е дали си струва да смениш усилватела с по-нов без да сменяш колоните. За да я направиш тази работа ти трябва човек, който поне веднъж до е правил. Относно кабелите, сигнала от плеара отива в усилватела и после от усилватела се подава на всички говорители на колата.

ентусиаст
Аватар

Re: Замяна на оригиналния усилвател Hi-Fi

Мнение от pironkov » 05 Авг 2009, 14:12

lakmus написа:Колеги, вчера се заех с задачата да се запозная с подробностите около "стоковата" музика на моето Е36 купе което е с Hi-Fi усилвател фабрично/намеира се в багажника на колата за - зад шофьора/.

Не разбирам особено, съм убеден че все някой от вас ще се е сблъсквал с проблема. Та въпросът ми е дали е много трудно да се замени оригиналния усилвател с някой по съвременен. И дали кабелите за предните тонколони отиват първо до усилвателя, а чак след това до самите колони и какво захранва усилвателя.
Посъветвайте ме къде да отида да ми свържат нов усилвател към същите кабели, за да съм сигурен, че някой няма да се опитва да експериментира върху колата ми и да направи "бъркотията" по-пълна дори от сега./казвам бъркотия, защото за мен сегашното положение е такова/

По принцип не пускам такива теми, за които съм почти убеден, че са коментирани, но нищо не успях да намеря.
Благодаря предварително!

Интересно ще ми е кой ще се захване като усилвателя на ХИ-ФИ работи и с оптични кабели. Аз имах проблем с музиката но се оказа от CD-модула отпред в централната конзола. Първоначално мислиха че е от усилвателя но освен оригиналният аналогов вариант не намериха при мен а оригиналния е около 2000лв.
Проблем ли имаш някакъв?

Назад към Car аудио и видео