Pioneer DEH-P55BT Bluetooth ?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар

Pioneer DEH-P55BT Bluetooth ?

Мнение от BMW Addiction » 20 Апр 2009, 10:46

Здравейте,

не съм голям разбирач по темата за Car Audio, та реших да питам тук където определено изглежда има повече знаещи.

Искам да помоля някой да сподели мнение за този модел PIONEER DEH-P55BT Bluetooth (търсих из форума, но не видях тема).

Накратко - стана някакъв проблем - веднъж го давах на ремонт - взеха ми 25 лв, но май нищо не стана... може да се наложи да давам CD-то отново на ремонт, който не ми казаха колко ще струва - накрая може всичко да ми отиде и 100 лв. :roll:

Та се чудя дали да се занимавам да ремонтирам (като пак няма да съм сигурен дали всичко е ОК) или да си купя ново CD.

Този Pioneer изглежда е доста висок клас, съдейки по цената (дори в момента цената е 559 лв. по веригите), но не съм наясно защо. Един приятел ми спомена, че е толкова скъп модел, понеже имал изходи за усиливател и субуфер, но последно като проверявах в Техномаркет, се оказа че има и доста по-евтини модели, които имат тази опция...

Друг вариант е може би наличието на Bluetooth, който обаче така и не успях да подкарам, а може би и едва ли ще го ползвам, така че няма да ми е определящ фактор.

Убеден съм, че след като е Pioneer, със сигурност CD-то дава качествен звук, въпроса ми е толкова ли е по-добър от някой среден клас (за 200-250 лв.) ?

Дали е толкова добър този модел, че да се занимавам да ремонтирам... или може просто да си взема нещо ново, което хем ще е с някои по практични екстри (като USB port, дистанционно), които ще мога наистина да усетя, хем ще е с гаранция и т.н.

====
Както може би сте разбрали - имам усилвател и бас, ако това има значение... (в смисъл ако за да ги оползотворя да ми трябва много качествено CD отпред... или обратно, след като имам допълнително усилване и бас, да не ми трябва кой знае колко мощно CD опред).

Благодаря на всички които могат да помогнат !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 23 Апр 2009, 8:08

:arrow:

Хайде де, никой ли не може да сподели нещо по въпроса ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 29 Апр 2009, 2:33

Изглежда никой няма да може да ми помогне, но да питам нещо друго тогава ?

две бързи питания за Pioneer (предполагам не са само за този модел) ?

1.) Какво значи функцията "mute telephone" на Pioneer (на другите марки я няма) - нещо специално ли е или е масова функция, която просто пайнер са си я кръстили и рекламират ?

2.) Опитах се да си вържа телефона си с Bluetooth-a на плеъра ми. Поиска ми код за свързване.... да имате идея какъв е ?!? Пробвах с 0000 и 1234, но не става... Или трябва да вкарвам някакъв код на самия плеър - ако да как ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 120L/E28
Мечтае да кара: E24
Детайли за колата: 05.82 Balticblau metallic

Мнение от 325_TDS » 30 Апр 2009, 20:30

Функцията mute telephone е ,за да ти намаля музиката като ти звънне телефона,твоя плеър е със активна блутуут връзка предполагам,и мисля ,че така действа на твоя модел.Аз също имам тази функция.но моя Пайнер е по-нисък клас и нямам представа как работи. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 02 Май 2009, 13:42

325_TDS написа:Функцията mute telephone е ,за да ти намаля музиката като ти звънне телефона,твоя плеър е със активна блутуут връзка предполагам,и мисля ,че така действа на твоя модел.Аз също имам тази функция.но моя Пайнер е по-нисък клас и нямам представа как работи. ;)

Абе аз моя Bluetooth така и не мога да го подкарам... :twisted: Така че не мога да предположа как действа.

В тази връзка, някой с Bluetooth на Пайнер, успявал ли е да го подкара, та да удари едно рамо с някой съвет ?

член на клуба
Аватар
Кара: само 2 вратки

Мнение от Stoicho » 10 Юли 2009, 14:29

Ако още не си го подкарал да ти кажа....като регистрираш телефона кода е четири 1,работи перфектно!
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 10 Юли 2009, 16:11

Плеъра обикновено е пасивен, търсиш устройство от гсм-а си, пин-а го има в упътването, ако не стане с 1-те, защото при жена ми е 0000. Връзката през блутут е учудващо добра, а може да стриймваш и музика през него - блутута е като отделен вход в менюто на плеъра, тоест реално нямаш нужда от юсб, само че ти заминава батерията на телефона. Ако ползваш юсб и не мислиш да правиш дискотека в колата, по-добре си вземи нов плеър, в порядъка 200-300 лв. има доста добри предложения пайнер. Аз в моята кола имам JVC от подобен клас и съм супер-доволен.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 12 Юли 2009, 9:47

Leon написа:Плеъра обикновено е пасивен, търсиш устройство от гсм-а си, пин-а го има в упътването, ако не стане с 1-те, защото при жена ми е 0000. Връзката през блутут е учудващо добра, а може да стриймваш и музика през него - блутута е като отделен вход в менюто на плеъра, тоест реално нямаш нужда от юсб, само че ти заминава батерията на телефона. Ако ползваш юсб и не мислиш да правиш дискотека в колата, по-добре си вземи нов плеър, в порядъка 200-300 лв. има доста добри предложения пайнер. Аз в моята кола имам JVC от подобен клас и съм супер-доволен.

Ами всъщност реших да си ремонтирам Pioneer-a. Излезна ми около 85-90 лв., но съм доволен. Липсата на USB е кофти наистина, но от друга страна не записвам чак толкова често нова музика - като се замисля за последните 3 месеца сигурно съм правил едно CD за колата... май ми е по-скоро за спокойствието да знам че мога да го позлвам :mhihi:

Иначе за Bluethooth-a - не успях да го подкарам и ми писна и спрях да се мъча... пробвах и с "1" и с "0".... никакъв ефект...

Като ми остане малко време (и нерви) сигурно ще се опитам пак да го нагласям, но засега ми скъса нервите и го оставих....

Назад към Car аудио и видео