Идеи за ШУМОИЗОЛАЦИЯ?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

Идеи за ШУМОИЗОЛАЦИЯ?

Мнение от Vento » 05 Яну 2005, 13:34

Няколко пъти се загатваше, но нищо по-конкретно и сериозно не сме казвали за шумоизолациите в колите. Понеже аз сега съм се захванал да правя моята, с удоволствие бих изслушал всички разумни предложения по темата. Както и конкретно от къде могат да се закупят на каква цена материалите!

Трябва да шумоизолирам задните 2 калника, задния капак, четирите врати, както и едни дъски, които редя в багажника.
Дотук съм мислил за:
- битум около 3мм (има го по строителните магазини - ползва се за хидроизолация на покриви - представлява подобно на асфалт и се залепя чрез леко нагряване) - около 20-30лв. е;
- вълна, памук, вълнена вата и други естествени материали;
- дунапрен - както обикновен с различна дебелина, така и специален шумопоглъщащ (оня с триъгълничетата, но е доста скъп);
- специални маркови шумоизолираци смеси, пяна и шпрейове, но са МНОГО скъпи;
- стиропор (но не е много удачен);
- микропореста гума;

Дайте някакви идеи и предложения, както и откъде може да се купят и на каква цена. Площта за изолиране ми е около 7кв. м. за четирите врати, двата калника и капака и около 2-4кв.м. за дъските (които не е задължително да се изолират).

*Четох разни руски сайтове, но... руснаците както винаги са грубияни :confused:
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 05 Яну 2005, 20:25

Този специалния шумопоглъщащ(с фолиото на квадратчета) го има
в Бриколаж при строителните материали.Когато аз купувах струваше
около 8 лв/кв.м.На теб ще ти свърши работа и само ватата без фолиото,
а сигурно и ще е по-ефтина.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар
Кара: скутЕрЕ!
Мечтае да кара: Перлини :))))

Мнение от moto » 05 Яну 2005, 20:31

А дали няма да стане с онези сините изолации пшо сградите дет ги слагат.Те са доста по-удачни от стиропора...и са супер плътни.Мисля че ги има в различни дебелини по строителните магазини.Не разбирам...просто идея.
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shtukata » 06 Яну 2005, 0:14

moto написа:А дали няма да стане с онези сините изолации пшо сградите дет ги слагат.Те са доста по-удачни от стиропора...и са супер плътни.Мисля че ги има в различни дебелини по строителните магазини.Не разбирам...просто идея.

Говориш за Фибран,но с него мисля ,че ще излезе доста скъпо. ;)
Иначе на мен ми се върти в главата - гумени стърготини(трици) се смесват със боя и се маже където искаш (по принцип не се ползва за това но предполагам ,че ще има резултат) :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 10 Яну 2005, 18:55

Аз за съжаление съм пробвал само с дунапрен но на драго сърце бих дал пари на някой да ми оправи дрънченето на всички тенекии като се усили музиката че е неприятно доста...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Oyama » 10 Яну 2005, 19:05

Иначе на мен ми се върти в главата - гумени стърготини(трици) се смесват със боя и се маже където искаш (по принцип не се ползва за това но предполагам ,че ще има резултат)

Казва се "Изомакс", по принцип се използва за мазане на ПДЧ и талашит за да стават непромокаеми ама става за всичко и за покриви и предполагам ще изолира и шум и вибрации защото като изсъхне става като твърда гума.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vento » 10 Яну 2005, 21:16

Споко момчета, днес открих топлата вода! :lol:
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Smashed » 11 Яну 2005, 0:49

Íå çíàì êàêâî ñè îòêðèë, íî ìîãà äà îïúòÿ òåçè êîèòî ìèñëÿò äà òúðñÿò ïîäîáíè ìàòåðèàëè. Èìà åäèí ìàãàçèí äî áóë. Ìàðèÿ Ëóèçà. Îò Ëúâîâ ìîñò êàòî êàðàø êúì Õàëèòå, ïúðâàòà ïðÿêà âëÿâî (ìîæå äà å çàáðàíåí ëåâèÿ çàâîé, íî òîâà å ïðÿêàòà, àêî òðÿáâà íàïðàâåòå òàêà ÷å äà èäâàòå îò õàëèòå ). Ìàãàçèíà å íà äåñíèÿ òðîòîàð, íà 30-40 ìåòðà íàâúòðå â ïðÿêàòà. Òîâà å êîåòî çíàì! È ìèñëÿ ÷å å äîáðî ìÿñòî! Èçîëàöèè âñÿêàêâè èìà. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vento » 11 Яну 2005, 13:53

Smashed написа:...бул. Мария Луиза. От Лъвов мост като караш към Халите... :mhihi:

Къф Лъвов мост бе пич :shock: , ние тука у село немаме таквизи екстри! :mhihi: Я обърни фнимание - Местожителство: Пловдив. Ама колко му е да се грабна да дойда за една изолация до Софийка! Като се засиля и направо в Холандия (CALIBER) или Швеция (DLS).

Споко, в период на тестване съм на нещо, ако стане ще пиша... ;)
Последна промяна Vento на 12 Яну 2005, 11:16, променена общо 1 път
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Smashed » 11 Яну 2005, 23:05

Âåíòî, òè íàëè ñè ñè íàìåðèë! Àç ïèøà çà äà çíàÿò îñòàíàëèòå ñîôèÿíöè ;) È íàèñòèíà, àêî òâîÿòà ïðîáà å óñïåøíà, íàïèøè ïî-ïîäðîáíî çà ìàòåðèàëèòå, êîèòî ñè ïîëçâàë! :yes:

Назад към Car аудио и видео