BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
Тея ДПФ-и не се ли миеха с препарат много успешно?
Tool - Fear Inoculum
- xexoral
- младши ентусиаст
-
- Кара: f11 m550d
- Мечтае да кара: 911 turbo s
Знам, че е глупав въпрос и не е дори по темата, но все пак:
Отивам в Дару кар, оставям колата за смяна на масло, няколко часа по-късно отивам да си я взема.
Как мога да знам дали колата не е стояла просто няколко часа на сянка? Или дори ако са ми сменили маслото, как мога да знам какво са сипали
Отивам в Дару кар, оставям колата за смяна на масло, няколко часа по-късно отивам да си я взема.
Как мога да знам дали колата не е стояла просто няколко часа на сянка? Или дори ако са ми сменили маслото, как мога да знам какво са сипали

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Би трябвало след като го сменят да е все още бистричко на щеката(ако имаш щека), а не черно. Иначе с какво са сменили - не можеш да знаеш.
xexoral написа:Знам, че е глупав въпрос и не е дори по темата, но все пак:
Тоя въпрос и аз го питах преди 2 месеца, аз си мислех че няма щека защото не е там където беше на е60 но щека има и след смяната маслото не е черно, тоест има разлика в цвета.
Tool - Fear Inoculum
- xexoral
- младши ентусиаст
-
Ясно, ами супер, значи точно така е станало и са си ме метнали 
Снимката е 5км след "смяната", на мен си ми изглежда черно.
Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

Снимката е 5км след "смяната", на мен си ми изглежда черно.

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
За 5 км след смяна изглежда доста почерняло.. но не мога да си представя да направят такава простотия, и то на тоя мотор, направо не е за вярване. Ако ти се занимава направи един анализ на маслото, и ако резултатите не са добри предполагам, че може да има сериозни последствия. На колко километра от предишната смяна е колата?
- xexoral
- младши ентусиаст
-
На 9000км, къде и как се правят такива анализи?
Честно казано и на мен не ми се вярва да е станало, струва ми се сложно, кой взима решението да не си свърши работата? Приемчикът, конкретният служител дето ще обслужва? И какво печели, ще си вземе маслото за себе си? Единствено "отгоре" май може да стане. Поне така се успокоявам..
Просто в последно време съм в серия дето ме подвеждат/лъжат и вече имам чувството, че ме гони и параноя и не мога да преценя какво става.
Те нямат ли камери по принцип?
Честно казано и на мен не ми се вярва да е станало, струва ми се сложно, кой взима решението да не си свърши работата? Приемчикът, конкретният служител дето ще обслужва? И какво печели, ще си вземе маслото за себе си? Единствено "отгоре" май може да стане. Поне така се успокоявам..
Просто в последно време съм в серия дето ме подвеждат/лъжат и вече имам чувството, че ме гони и параноя и не мога да преценя какво става.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
xexoral написа:На 9000км, къде и как се правят такива анализи?
На дизела маслото след 5мин работа става черно

- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
Колега дизелов ли ти е автомобила? Ако да - тогава е съвсем нормално да е черно маслото, дори само след 5 км пробег.
https://mechanics.stackexchange.com/questions/3721/is-it-normal-for-the-oil-to-be-dark-in-color-right-after-an-oil-change-in-a-10
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://mechanics.stackexchange.com/questions/3721/is-it-normal-for-the-oil-to-be-dark-in-color-right-after-an-oil-change-in-a-10
Аз сменях в дару и карах до гаража ми който се намира в района на южен парк. След като погледнах щеката в гаража, цвета беше различен от цвета преди да сменят маслото. Беше малко по светло с кафеникав отенък но разликата не беше много голяма и в никакъв случай не беше като цвета който излиза от шишето (не че очаквам да е такъв цвета, все пак е работила колата). При мен беше сменено но май ще го сменям вече в кварталния гараж въпреки че ми излиза по-скъпо там, поне ще виждам какво наливат. Няма никаква гаранция, че дори да има разлика в цвета не са го сменили на половина.
Tool - Fear Inoculum
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Aйде стига с тия митове и легенди как в овициален сервиз, пълен с камери и големи стъкла към халето през които може да си гледаш колата през цялото време какво ѝ правят, маслото се изписва и седи и не ви го слагат. Мога да ви уверя, че няма механик там, където да си рискува работата за 1 керливо масло, което се сипва от машина директно, а не в бутилки, дето да си ги прибере. Това няма как да стане просто.
А който си мисли, че маслото не почернява веднага явно не е карал дизел

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Ми аз като си сменя маслото и ИЗЧАКАМ 20 МИНУТИ хубаво да се изтече старото на загрял двигател, след това първите 500 км едва го виждам маслото къде е на щеката. А тия митове, че не подменят части, ги разправяй на някой друг...b00st написа:Aйде стига с тия митове и легенди как в овициален сервиз, пълен с камери и големи стъкла към халето през които може да си гледаш колата през цялото време какво ѝ правят, маслото се изписва и седи и не ви го слагат. Мога да ви уверя, че няма механик там, където да си рискува работата за 1 керливо масло, което се сипва от машина директно, а не в бутилки, дето да си ги прибере. Това няма как да стане просто.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Митове и легенди ...............
Не при всички сервизи може да си гледаш колата през стъклото. Ако си мислиш, че не си правят разните далавери жестоко се лъжеш. Не всичко може да се види на камерите. Я ми кажи как може да ми сменят спирачната течност без да развият капачката на казанчето?
Точно пък след 5 км и аз моето съм го гледал след смяна в друг сервиз и изобщо не бе черно. След месец ще сменям и ще снимам .............
Не при всички сервизи може да си гледаш колата през стъклото. Ако си мислиш, че не си правят разните далавери жестоко се лъжеш. Не всичко може да се види на камерите. Я ми кажи как може да ми сменят спирачната течност без да развият капачката на казанчето?
Точно пък след 5 км и аз моето съм го гледал след смяна в друг сервиз и изобщо не бе черно. След месец ще сменям и ще снимам .............
Ми щом има камери и т.н. да видим видеото как сменят маслото, иначе всичко са празни приказки. Аз не съм убеден, че това масло е сменено.
Tool - Fear Inoculum
- xexoral
- младши ентусиаст
-
Ще ходя днес до там да видя какво ще стане