Какви са проблемите на BMW F10?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Re: Какви са проблемите на ф10?
Разлика в превключването няма - преди превключваше перфектно без да се усеща, в момента след смяната също. Стружки съм виждал при дърти автомати милионници, тук стружки нямаше.
Only dead fish follow the stream...
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
MadChicken написа:Разлика в превключването няма - преди превключваше перфектно без да се усеща, в момента след смяната също. Стружки съм виждал при дърти автомати милионници, тук стружки нямаше.
Благодаря колега за помощта. Само още нещо ме мъчи. Как мога да разбера дали е сменяно това масло? Проверих сервизната книжка обстойно и там нищо не е споменато, то и не виждам къде би могло да се отбележи такава процедура. Колата съм я взел от първи собственик и книжката е изрядна.
- MadChicken
- Legendary
-
В сервизната не ги пишат тези неща. Виж ако можеш да провериш пълната сервизна история в представителство, там ще бъде записано ако е сменяно.
Аз сега съм на 103000км и мисля да го сменя на 110000, мисля че не е сменяно до сега.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Моето на 130 000 излезе като ново от кутията, само за справка.
Never mistake motion for action...
- tihomair
- младши ентусиаст
-
Leon написа:Моето на 130 000 излезе като ново от кутията, само за справка.
Да но мето ще е на 220к ако не е сменяно... Утре отивам до М-кар да взема сервизната история на колата и ще се разбере.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
MadChicken написа:Аз минах през това вече. Проблеми съм нямал, симптоми също. Колата е на 125000км, смених го всъщност за да нямам проблеми или симптомиПоложението е абсолютно същото като при Е60 - картер-филтър на ZF заедно с болтовете и масло ZF Lifeguard Fluid 8.
Колега нали за това става въпрос:
Номенклатурен номер 24118612901
Описание Картер + филтър скоростна кутия
Ед. цена с ДДС 455.29 лв
ПС масло ZF Lifeguard Fluid 8 от къде да търся?
- MadChicken
- Legendary
-
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d E60 - 530d F10 -530d G30 286hP
- Мечтае да кара: M5
За носачите- сменят се бързо и не е препоръчително само болтовете , но по добре е целите. За скоростната кутия- препоръчително е на 150-180000км. Или поне така аз направих. Преди смяната имах 'игране на оборотие' когато колата е студена и при малки обороти, примерно при маневриране на излизане от гаража..Проблем с колата няма след смяната на маслото. Но е важно майстора да нулира настройките на кутията след смяната на маслото. Иначе сигурно ще има регистрирани грешки.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
Днес се пребирам от балкан около 50 км е пътя, като съм карал спокойно, с изключение на 3, 4 изпреварвания, които правя в DS, ако това има значение. Та вече съм пред гаража и слизам от колата за да отворя вратите (колата работи) и чувам сигнал. Поглеждам екрана и:
Виждал съм това съобщение в чужд форум, но ставаше въпрос за бензинова кола. Вариантите са двигател или скоростна кутия, поне така мисля.
Тъкмо се канех да сменям маслото на скоростите, защото явно не е сменяно това масло. Ходих онзи ден и до М-кар да проверя в сервизната история -няма такава процедура. Дано не съм закъснял, ако е това де...
Моля ако някой е минал през това да сподели за какво ставаа въпрос. Също ме интересува, дали мога да карам така, макар и бавно(защото така пише в съобщението-да продължиш бавно) за да мога да закарам колата до сервиза или да търся пътна помощ

Виждал съм това съобщение в чужд форум, но ставаше въпрос за бензинова кола. Вариантите са двигател или скоростна кутия, поне така мисля.

Моля ако някой е минал през това да сподели за какво ставаа въпрос. Също ме интересува, дали мога да карам така, макар и бавно(защото така пише в съобщението-да продължиш бавно) за да мога да закарам колата до сервиза или да търся пътна помощ

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Хах и на мен два-три пъти ми излиза това съобщение но после се махна. Като вляза после в менюто да видя какво има, ми пише само за течност на чистачките. Иначе като е студена колата и излизам от някъде на заден ход за да обърна колата, после давам на D и предавката се сменя леко по-шумно? Като мина 1км после нищо не се чува като давам от D на R и обратно?
- tihomair
- младши ентусиаст
-
Прочетох сигурно всичките теми по въпроса из чуждите форуми и се оказва, че това съобщение може да означава много неща. От бензинова помпа(за бензиновите коли) до лошо гориво, което при нас е нормално. Странното е, че последно реших да сипя Макс Моушън ОМВ вместо Газпромска, та ако е от там ще е много интересно... 

Аз само от ромпетрол или еко слагам, иначе сподели ако разбереш от какво е проблема? Аз също питах и на мен ми казаха че може да е от много неща.
- MadChicken
- Legendary
-
Защо не вземете да си пуснете по една диагностика първо и после да коментираме записаните грешки вместо да гадаем? Има достъчно колеги със сервизи и дългогодишен опит, няма смисъл от самолечение в подобни ситуации.
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Това съобщение ми излезе веднъж на кодировка. От под колата нещо изщрака и изписа съобщението (паркирана със запален двигател). Пича каза чакай малко, направи нещо на компа, пак изщрака под колата и изчезна съобщението. От тогава не съм го виждал и се надявам да не го видя