Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- GlavanizeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20 330i xDrive F31 330d xDrive
- Мечтае да кара: Нещо нечупливо
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
zamunda68 написа:Здравейте.
Интересувам се от F10 520d, точно преди фейслифта (2013) или след него.
Не се интересувам от първите години на производство (2010-2012), вярвайки, че ще избегна "детските" проблеми.
Колата ще се използва за семейна, нямам желание да правя рекорди и измервания на ускорения и т.н.
За мен лично автомобил, който ускорява за около 9 секунди до 100 е идеален. Имам няколко въпроса.
- Струва ли си да закупя такава от Германия?
- Някой имал ли си е работа с такъв внос, защото аз планувам сам да си я докарам (засега)?
- Колко грубо ще струва да обслужа първоначално едно 520d (вериги и масло);
- Някакви проблеми, които присъстват в моделите след 2013-та?
Благодаря!
В Германия са по-скъпички, но ако имаш фирма и вземеш някое ДДС, ще се върже и като цена. 650-750 лв са частите с отстъпките вериги и масло, а труда вече зависи от майстора, но около 1200-1300 лв. Да вметна само като бивш и настоящ собственик на F10, че разликата в разхода между 2 и 3 литра мотора е нищожно малка.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
И аз да подкрепя, че ако всичко останало е еднакво (цена/състояние /пробег/екстри) никога не бих избрал 20д или 25д пред 30д. 6така е истината. Друго върши отлично работата си, но не е 6так
- bellerephon
- Потребител
-
- Кара: BMW F31 LCI
Колеги, гледал ли е някой тази кола - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11596633021701905. Уж е със сменени вериги.
Честно казано търся що годе нормална кола до към 22,23 000 и след всяка проверка на ВИН номера (вече поне 5,6) се отчайвам. Не намирам петица на реални под 250 000 км.
Честно казано търся що годе нормална кола до към 22,23 000 и след всяка проверка на ВИН номера (вече поне 5,6) се отчайвам. Не намирам петица на реални под 250 000 км.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
bellerephon написа:Честно казано търся що годе нормална кола до към 22,23 000 и след всяка проверка на ВИН номера (вече поне 5,6) се отчайвам. Не намирам петица на реални под 250 000 км.
Еми търсиш невъзможна комбинация. Вдигни бюджета или се примири с многото километри. Аз не бих се доверил на автокъща, ако ми каже ще са сменили вериги дори и документ да покаже.
- Alben
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears
ekalchev написа:bellerephon написа:Честно казано търся що годе нормална кола до към 22,23 000 и след всяка проверка на ВИН номера (вече поне 5,6) се отчайвам. Не намирам петица на реални под 250 000 км.
Еми търсиш невъзможна комбинация. Вдигни бюджета или се примири с многото километри. Аз не бих се доверил на автокъща, ако ми каже ще са сменили вериги дори и документ да покаже.
И да вдигне бюджета, километрите няма да паднат,ако продължи с проверките по VIN. Мен точно това ме отказа тук, пък и някои от т.нар. търговци на коли, едва ли не, ти си им виновен, като им кажеш за резултата след проверката, все едно за първи път чуват , че тази кола е на толкова километри. Въпреки че, в един от официалните сервизи ми казаха: "няма занчение километрите, поддръжката е важна".
- santorini
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Range Rover
Alben написа: "няма занчение километрите, поддръжката е важна".
ти каза ли им "доооо-бре!"

ако този със 100хкм е бил пълен безхаберник, а този с 400хкм е бил болен педант, може би да. но такива крайности обикновено са много много рядки, и в 99.9% километрите са от голямо значение. не случайно това е основния фактор който формира цената.
само като видиш брадясал джамбаз по анцуг и ти е ясно че е въртял колкото може

Много трудна работа с километрите, особено при дизелите. Може да се разчита на по-малък пробег единствено ако колата е на 3-4 години, но и това далеч не е гаранция. В темата за F30-ките има една която е на 3 години и половина на "реални 160к", която всъщност е на 400к +. Това са по над 100к на година, а е 3-ка, не 5-та серия, която се взима за комфортно пътуване на дълъг път.... Просто тези коли се взимат, за да се карат. По автокъщите тук обаче положението е тотал. Или се взимат така наречените fleet cars (с огромни пробези) или удряни / с проблеми. Сметката иначе не излиза. Аз лично бих вдигнал бюджета, като и това не е гаранция, но поне шансът се увеличава и очите на четири. Иначе после се почва с мъките 

- A9A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: V12
bellerephon написа:Колеги, гледал ли е някой тази кола - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11596633021701905. Уж е със сменени вериги.
За тези пари толкова...
Скоро във всяка обява ще пише сменени вериги. Как ще докаже, че са сменени освен с история с официален сервиз. Фактура за смяна и части от произволен сервиз всеки може да изкара.
Дай парите в началото за да не ги дадеш после същите, че и отгоре за ремонти. Може и да я продадеш след това и да обесняваш как колата не била "твоят модел"... Имаше такъв случай наскоро

Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
- Alben
- кандидат ентусиаст
-
santorini написа:Alben написа: "няма занчение километрите, поддръжката е важна".
ти каза ли им "доооо-бре!"
ако този със 100хкм е бил пълен безхаберник, а този с 400хкм е бил болен педант, може би да. но такива крайности обикновено са много много рядки, и в 99.9% километрите са от голямо значение. не случайно това е основния фактор който формира цената.
само като видиш брадясал джамбаз по анцуг и ти е ясно че е въртял колкото може
"брадясал джамбаз по анцуг"
Те тези хора за 30год., не проумяха, че още като ги видиш и на 50% си се отказал.
- Alben
- кандидат ентусиаст
-
Alex_P написа:Много трудна работа с километрите, особено при дизелите. Може да се разчита на по-малък пробег единствено ако колата е на 3-4 години, но и това далеч не е гаранция. В темата за F30-ките има една която е на 3 години и половина на "реални 160к", която всъщност е на 400к +. Това са по над 100к на година, а е 3-ка, не 5-та серия, която се взима за комфортно пътуване на дълъг път.... Просто тези коли се взимат, за да се карат. По автокъщите тук обаче положението е тотал. Или се взимат така наречените fleet cars (с огромни пробези) или удряни / с проблеми. Сметката иначе не излиза. Аз лично бих вдигнал бюджета, като и това не е гаранция, но поне шансът се увеличава и очите на четири. Иначе после се почва с мъките
"Просто тези коли се взимат, за да се карат".
Ето това изречение, обезсмисля голяма част от направените в този форум коментари.
Защото всичко останало е самозалъгване и душевно спокойствие.
Да уточня, че говоря за колите които са купени втора и т.н. ръка.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Аз смятам че ако искаш малко километри не е добре да се търси нов внос. Търси кола от собственик в България, който я е купувал нова или я е внесъл на 1 година. В БГ не се минават толкова много км като в Германия и Италия. Собственика е малко вероятно сам да си превърти километража. Аз като гледах коли, тези които ставаха само от такива хора бяха. Всичкото внос е трагедия, бягай далеч от джамбаз с анцунг 
Примерно аз с е60 минавах по 7000хил км на година. Купих я малко преди да излезе от линзинга на 100хил. от първия и собственик в БГ. На 12 години я продадох на 160хил реални. Никой не вярваше но това беше истината. Колата която карам пак я купих от собвственик в БГ, няма проблеми и не е превъртана. С бюджет 23хил обаче такава кола няма да намериш.

Примерно аз с е60 минавах по 7000хил км на година. Купих я малко преди да излезе от линзинга на 100хил. от първия и собственик в БГ. На 12 години я продадох на 160хил реални. Никой не вярваше но това беше истината. Колата която карам пак я купих от собвственик в БГ, няма проблеми и не е превъртана. С бюджет 23хил обаче такава кола няма да намериш.
ekalchev написа:Аз смятам че ако искаш малко километри не е добре да се търси нов внос. Търси кола от собственик в България, който я е купувал нова или я е внесъл на 1 година. В БГ не се минават толкова много км като в Германия и Италия. Собственика е малко вероятно сам да си превърти километража. Аз като гледах коли, тези които ставаха само от такива хора бяха. Всичкото внос е трагедия, бягай далеч от джамбаз с анцунг
Абсолютно съм съгласен, че в Германия се кара повече, но и тук има не малко хора, които си навъртат стабилно километри. Самият аз от февруари до сега на X3-ката навъртях 14к и честно казано въобще не усетих как стана. Ски, четири пъти до морето и обратно, няколко трипчета + ежедневното обикаляне в града и километрите се въртят неусетно. Иначе и според мен е по-малък шансът собственик да си превърти километража. Вече виждам в мобилето коли на 300к+ километри от собственици, които изглеждат в пъти по-свежи от тези на "реалните" 160к. Защо ли

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
14k не са много, това значи че за 10 годишна кола ще са 140хил. което е много добра оферта за F10. Точно от такива хора казвам да търси да купи автомобил ама те няма да го продават за 23 хил.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
ekalchev написа:Аз смятам че ако искаш малко километри не е добре да се търси нов внос. Търси кола от собственик в България, който я е купувал нова или я е внесъл на 1 година. В БГ не се минават толкова много км като в Германия и Италия. Собственика е малко вероятно сам да си превърти километража. Аз като гледах коли, тези които ставаха само от такива хора бяха. Всичкото внос е трагедия, бягай далеч от джамбаз с анцунг
Бе да ти кажа на тройката и въртях по 40к почти на година, сега на петицата стъпвам точно на 32к и двете години и имам доста познати с такъв клас коли и от др. марки дето си въртят минимум 30тина.
Но за това priemium selection не ме е провалял никога нисък пробег проверената кола си казва думата - на тройката съм сменял само термостати, почиствал съм колектор, егр и разни глезотии (да си я направя ОЕМ фейс), на петицата до момента 65к съм сменил едни тампони на окачването, чистене на радиатор (положението беше плачевно), чистене на колектор ( има опис в темата), чистене на ЕГР.
Колегата екалчев го е казал добре - реалните коли рядко се продават в ниския диапазон, не е невъзможно, но е рядко и то много.
ekalchev написа:14k не са много, това значи че за 10 годишна кола ще са 140хил. което е много добра оферта за F10. Точно от такива хора казвам да търси да купи автомобил ама те няма да го продават за 23 хил.
Да, тънкият момент е, че от февруари до сега са минали 7 месеца, така че със сигурност за една година ще се вържат 20к +. Давам пример със себе си просто защото не използвам колата интензивно и за работа, а километрите се нижат много бързо. Или поне аз не ги усещам