От 19" към 18" - Х5 е53
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
От 19" към 18" - Х5 е53
Здравейте, обмислям да мина към 18", тъй като сега съм с 19ки спорт пакет. Колата 3.0i и се надявам с 18ките да вози по-меко и да и е по-леко, тъй като тези са големи тупани. По-добрата цена на гуми за 18" също е плюс. Ясно е, че всичко е за сметка на визията, но видях няколко с 18" и разликата не е чак толкова голяма. Какви мислите по-въпроса има ли смисъл и ще се усети ли разлика в вържеж/разход/возия?

- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Re: От 19" към 18" - Х5 е53
Ще се усети разлика и в трите изброени.
Nikolay P. написа:Ще се усети разлика и в трите изброени.
Супер! Благодаря ти за инфото.
Още мнения по въпроса също са добре дошли.

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Аз мога да ти споделя разликата между 20-ки и 18-ки, като возията е доста по-мека и разхода ми пада с до 2 литра при 18-ките! 

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
И от 19-ки на 18-ки пак стоят по същия начин нещата. Разхода ще се усети, че пада, по-високите гуми при 18-ките ще са плюс за по-меката возия, цената им също е за предпочитане, пред 19-ките. Повече ще щадят окачването и ходовата част, което все пак няма как да не се вземе под внимание. Да, визията ще е друга, но тук вече зависи какво си склонен да жертваш - какво да загубиш за сметка на друго, което да спечелиш. Избора е изцяло твой.
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Хората пари дават за спорт пакета,ти ще го махаш
Визията с 18-ки ще е като на свинче-звънче...Не мисли че с 18-ки ще имаш вечно окачване..а за разход с 2л. надолу се съмнявам.Аз миналата пролет си купих 19-ки/НОВИ/ летни,спорт пакет Нексен ,от Диана за 920лв. с монтажа!
За мен е супер красиво с 19-ки спорт пакет.Другото което е по високата гума няма да е стабилна колата по завойте,ще се люлее!!! С джип ,особено Х5,няма как да търсиш возия като на С-класа. Точно това по-твърдо окачване и возия отличава БМВ от МЕРЦЕДЕС.Стегната,твърда,спортна,сигурна,устойчива,това е возията на Х-овете.Мерцедеса е като лодка,ще те хване морска болест от люляне
С двете ръце съм за спорт-пакета! Това е лично мнение от първа ръка.Две години карах и зиме и лете с 19-ки спорт.

За мен е супер красиво с 19-ки спорт пакет.Другото което е по високата гума няма да е стабилна колата по завойте,ще се люлее!!! С джип ,особено Х5,няма как да търсиш возия като на С-класа. Точно това по-твърдо окачване и возия отличава БМВ от МЕРЦЕДЕС.Стегната,твърда,спортна,сигурна,устойчива,това е возията на Х-овете.Мерцедеса е като лодка,ще те хване морска болест от люляне

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Разхода пада до 2 литра, ама при сравнение м/у 20-ки и 18-ки! С 19-ките разликата ще е минимална, за сметка на максималната грозна картинка във визията наподобяваща патица!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Пределно ми е ясно, че визията ще е една идея по-зле ама вие го изкарахте все едно ще слагам 13ки с тасове.
Все пак става въпрос за 2.5см разлика в диаметъра!
Лично мисля, че плюсовете са повече от минусите, след като събрах мненията, които потвърждават мойте предположения.

Лично мисля, че плюсовете са повече от минусите, след като събрах мненията, които потвърждават мойте предположения.
8 мнения
• Страница 1 от 1