Слагане на парктроник, на кола без фабричен такъв?

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Слагане на парктроник, на кола без фабричен такъв?

Мнение от mit-kong » 11 Сеп 2014, 15:20

Здравейте, гледам че колите с фабричен парктроник имат специални "столчета" за датчиците, а на мойта броня няма, тъй като колата не е излязла от завода с парктроник (а пък не ми и харесва как седи оригиналното). Питането ми е къде точно да пробия бронята с фрезата за да сложа датчиците, така че да легнат хубаво и да са функционалните в същото време? В средата е лесно, но крайните два изглеждат тегави и викам да попитам преди да си правя експерименти. Направил съм две снимки, ако може да ми оградите на тях къде според вас е най-удачно да сложа датчиците ще съм благодарен. :bchug:
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Re: Слагане на парктроник, на кола без фабричен такъв?

Мнение от rafa224 » 23 Сеп 2014, 15:16

За Е53 ли става въпрос колега, че не си написал? Виж на снимки на коли с парктроник къде точно се намират датчиците и си направи там дупките. От написаното предполагам, че говориш за афтърмаркет парктроник, а не за ОЕМ.
Ето примерна снимка -
14085-1.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Re: Слагане на парктроник, на кола без фабричен такъв?

Мнение от rafa224 » 26 Сеп 2014, 14:49

А най-добре и близо до оригиналните ще ти стане ако си намериш оригиналните държачи за парктроника, който стоят на бронята и сложиш китайчето отвътре в държача, а не да стой отвън/отгоре на бронята :D

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6