Много ми гори Х5 3.0 Д 218
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Много ми гори Х5 3.0 Д 218
Здравейте! Имам Въпросче мн ми гори градско ми гори 17.5-19.2 л на 100/км Каква може да е причината за това горене?
Благодаря ви предварително!
Благодаря ви предварително!

- shumi66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д
Re: Много ми гори Х5 3.0 Д 218
колега, провери си колата за течове, една качествена диагностика да се види дебитомера как работи, ЕГР клапан, турбина и т.н. стандартно за дизел - успех
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Провери и термостатите колега. Или направо започни от тях.
Успех!
Успех!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Както казват колегите по-горе - въздушен филтър, дебитомер и термостати бих проверил на първо време. Кога ти е сменяван въздушния филтър, Колега?
Аз лично имам някакво усещане, че ми вдигна разхода, след като сложих "спортния" филтър н K&N. Мисля при първа възможност да върна стария (картонения) и да видя какво ще се получи... Но в градския трафик е много относително. Разходът трябва да се засече на дълъг път при загрял двигател.
При некачествено кориво, замърсени дюзи или друг проблем по горивната инсталация също ще ти вдигне разхода - когато двигателят не работи оптимално, подаваш повече газ.
Аз лично имам някакво усещане, че ми вдигна разхода, след като сложих "спортния" филтър н K&N. Мисля при първа възможност да върна стария (картонения) и да видя какво ще се получи... Но в градския трафик е много относително. Разходът трябва да се засече на дълъг път при загрял двигател.
При некачествено кориво, замърсени дюзи или друг проблем по горивната инсталация също ще ти вдигне разхода - когато двигателят не работи оптимално, подаваш повече газ.
Excellent! Steven is my name!
4 мнения
• Страница 1 от 1