Износване на задни гуми от вътрешната страна е53 фейс
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F01 740d xDrive
Износване на задни гуми от вътрешната страна е53 фейс
Привет!
Вече сменям няколко чифта гуми и за един сезон от вътрешната страна са осезаемо по-износени.
Сменял съм отзад носачи,бурета,реглаж два пъти и ефект няма...
Вече сменям няколко чифта гуми и за един сезон от вътрешната страна са осезаемо по-износени.
Сменял съм отзад носачи,бурета,реглаж два пъти и ефект няма...
- homey
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е53
- Мечтае да кара: Боинг 777
Re: Износване на задни гуми от вътрешната страна е53 фейс
Значи реглажът не е качествен!
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
И аз мисля, че проблема е до реглажа 

- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Позиции 11 и 6 от диаграмата влияят най-много за да ти яде гумите отвътре, сменявал ли си ги? Макар че, аз смених почти всичко и пак съм от едната страна на + 2.5 градуса (което е границата) а от другата съм на 3.3 обаче се примирих, реглажа ми е до края. Ако някой има идея оригиналния долен ексцентрик болт колко градуса корекция има, може би да се намери с повече корекция за да си го оправя, Поздрави!

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
vlado6669 написа:Позиции 11 и 6 от диаграмата влияят най-много за да ти яде гумите отвътре, сменявал ли си ги? Макар че, аз смених почти всичко и пак съм от едната страна на + 2.5 градуса (което е границата) а от другата съм на 3.3 обаче се примирих, реглажа ми е до края. Ако някой има идея оригиналния долен ексцентрик болт колко градуса корекция има, може би да се намери с повече корекция за да си го оправя, Поздрави!
Бих добавил към 6 и 11 , 2 Задължително!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Към D.Pavlov, колега би ли обосновал защо тампона 2 се сменява задължително, защото е видим и при изпусната въздушна възглавница ако няма луфт и при положение, че е много масивен и го имам ама не го смених
да не е там "ключа" на проблема. Благодаря!

Става ли да се кара един сезон с дадени гуми зимни или летни и на другата година задна лява отива на мястото на задна дясна а задна дясна на мястото на задна лява така няма да е толкова голямо износването на гумите в тази област?
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
Ако гумите са с посока на въртене няма как да стане. Задна дясна може да стане само за предна дясна.
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
vlado6669 написа:Към D.Pavlov, колега би ли обосновал защо тампона 2 се сменява задължително, защото е видим и при изпусната въздушна възглавница ако няма луфт и при положение, че е много масивен и го имам ама не го сменихда не е там "ключа" на проблема. Благодаря!
Аз като смених и него всичко на реглажа си дойде на мястото, уж нямаше луфт!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
TurboDieselComby написа:Ако гумите са с посока на въртене няма как да стане. Задна дясна може да стане само за предна дясна.
Ти като си купуваш гуми ,как си ги поръчваш ? Две десни и две леви ли ?

Е не става ли задна дясна да се демонтира от джантата и да се монтира на задна лява и задна лява се мята на задна дясна?То и без това самите джанти са две по две (предни и задни)
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
С риск да ме овикате - знам едно сигурно решение на проблема с "разкрачената задница". Отпред на капака има едно такова кръгло, разделено на четири, боядисано е в синьо и бяло. Е това трябва да се смени и гумите веднага спират да се износат неравномерно, проверено е многократно ...
Иначе сериозно - и аз го имам този проблем, и мен ме дразни. Ще проверя дали има възможноист за реглаж на задницата и ако е така - пролетта (живот & здраве) ще закарам колата в някой добър сервиз. Което не е лесна работа в дълбоката провинция... Може да се разходя и до София, в крайна сметка.

Иначе сериозно - и аз го имам този проблем, и мен ме дразни. Ще проверя дали има възможноист за реглаж на задницата и ако е така - пролетта (живот & здраве) ще закарам колата в някой добър сервиз. Което не е лесна работа в дълбоката провинция... Може да се разходя и до София, в крайна сметка.
Excellent! Steven is my name!
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
krivaka1 написа:Е не става ли задна дясна да се демонтира от джантата и да се монтира на задна лява и задна лява се мята на задна дясна?То и без това самите джанти са две по две (предни и задни)
Как реши,че всички джанти са две по две колега? Само спорт пакета са с различни предни и задни джанти и гуми. Аз например съм с еднакви 19 ки 255/50/19. И можеш да прехвърлиш дясна от ляво и обратно ако гумите не са с посока на въртене.
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2