Дефектен дисплей на климатроника, Х3 (Е83)
Модератор: Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Дефектен дисплей на климатроника, Х3 (Е83)
Хайде и аз да се включа с един проблем. Разтекли са се кристалите на дисплейчето на климатроника. В ляво показва цифрите за температурата, но в дясната част не се вижда нищо. Не ме дразни особено, защото рядко пускам системата, но все пак бих искал всичко по колата да бъде изправно.
Самият дисплей е почти невероятно да го намеря като резервна част. Целият панел (управление на климатроника) също не съм срещал да се продава за Х3. Но се предлагат доста такива панели за Е46 - мисля, че има 3 различни вида. Та въпросът ми е - някой знае ли, дали това дисплейче може да се "присади" на Х3 (Е83) от Е46 или друг модел? Или някакво друго решение да предложите? Благодаря предварително.
Самият дисплей е почти невероятно да го намеря като резервна част. Целият панел (управление на климатроника) също не съм срещал да се продава за Х3. Но се предлагат доста такива панели за Е46 - мисля, че има 3 различни вида. Та въпросът ми е - някой знае ли, дали това дисплейче може да се "присади" на Х3 (Е83) от Е46 или друг модел? Или някакво друго решение да предложите? Благодаря предварително.
Excellent! Steven is my name!
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Re: Дефектен дисплей на климатроника, Х3 (Е83)
Съжалявам за проблема Боримечка, но от друга страна явно е зор щом никой нищо не пише.
Порових за диплеи по нета, ама никъде нищо, освен нови на баси и цената!
Единствено се сещам, че съм мяркал по форуми обяви от рода на: "поправям дисплеи, възстановявам пиксели и т.н." дали не е някакво решение?
Упех!
Порових за диплеи по нета, ама никъде нищо, освен нови на баси и цената!
Единствено се сещам, че съм мяркал по форуми обяви от рода на: "поправям дисплеи, възстановявам пиксели и т.н." дали не е някакво решение?
Упех!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Дефектен дисплей на климатроника, Х3 (Е83)
Аз го разглобявах - дисплейчето не е с лентов кабел, а прави контакт в горната си част с една гумена лентичка. Зачистих контактите с медицински спирт и го сглобих, но няма разлика. Проблемът явно не е в контакта, а в самия дисплей - вижда се как течните кристали са се разтекли. Аз си мисля, че такъв дисплей от E46 трябва да стане, просто трябва да намеря целия панел с управлението на климатроника от някоя морга...
Реално погледнато - проблемът е незначителен, защото климатроникът си работи нормално. Не се вижда само дясната част на дисплея, където показва скоростта на вентилатора.
Реално погледнато - проблемът е незначителен, защото климатроникът си работи нормално. Не се вижда само дясната част на дисплея, където показва скоростта на вентилатора.
Excellent! Steven is my name!
3 мнения
• Страница 1 от 1