Проблем с дюзи X6 35dX (M57N2)
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с дюзи X6 35dX (M57N2)
Здравейте колеги моля за малко помощ.
Проблема се състои в това че понякога, когато колата е в движение, гасне и стира мотора (последно в 2000обр/мин). Отбивам и искарвам ключа и пак стартирам мотора всичко си работи. На дигностика дава че шесте дюзи имат отворен кръг. Проверени са кабелите на дюзите до ДДЕ и нямат проблем, сменен е компютъра ДДЕ с друг и пак същото не е от него. Колата има допълнително монтирана аларма от М-КАР възможно ли е тя да прави номера?
Всякакви идей са от полза!
Благодаря предварително!
Проблема се състои в това че понякога, когато колата е в движение, гасне и стира мотора (последно в 2000обр/мин). Отбивам и искарвам ключа и пак стартирам мотора всичко си работи. На дигностика дава че шесте дюзи имат отворен кръг. Проверени са кабелите на дюзите до ДДЕ и нямат проблем, сменен е компютъра ДДЕ с друг и пак същото не е от него. Колата има допълнително монтирана аларма от М-КАР възможно ли е тя да прави номера?
Всякакви идей са от полза!
Благодаря предварително!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Проблем с дюзи X6 35dX (M57N2)
Имаш проблемна дюза ,нещо обичайно за пиезоинжекторите. Мери се съпротивлението на шесте дюзи ,и която е с различно съпротивление от останалите се изхвърля. Вече на няколко такива мотора ми се е случвало...
Преди време записваше трета дюза но за кратко. След седмица вече записва само шесте. А за стойностите от WDS ли да ги търсим?
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
При мен Х3 2,0d (M47N2) гасне по същия начин по време на движение. Връщам ключа, паля и няма проблем. Понякога само изключвам от скорост (с ръчна кутия съм), изчаквам да паднат оборотите и да светнат лампите и пускам съединителя - пали без проблем. Дали и при мен е от дюзи.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
STEVAL написа:При мен Х3 2,0d (M47N2) гасне по същия начин по време на движение. Връщам ключа, паля и няма проблем. Понякога само изключвам от скорост (с ръчна кутия съм), изчаквам да паднат оборотите и да светнат лампите и пускам съединителя - пали без проблем. Дали и при мен е от дюзи.

И аз съм го ял с гасненето... дюза/и, но само при сериозно гъзене , при нормално каране нямаше проблеми.
Благодаря колеги проблема е в една от дюзите. Сменена с нова и проблеми вече няма.
6 мнения
• Страница 1 от 1