Огледала за Е53

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: 3.0 CSi

Огледала за Е53

Мнение от LABRISS » 06 Юни 2013, 21:47

Страничните ми огледала са като 'прегорели' и отдавна се каня да сменя стъклата.Намерих стъкла които са същите но отопляеми.Аз мойте не съм забелязал зимата да се греят при режим на размръзяване но може да е понеже са се 'изпекли'. Та единия въпрос ми е - всички ли огледала за обратно виждане са подгреваеми?
И другото което отскоро ми се върти в главата е - огледалата са ми електрически с паркинг функция и светлина в тях но не са ел.прибиращи се а на мен ми допада като идея.Обаче как може да стане номера? Като се замисля трябва цели такива огледала втора ръка да търся нали? Модули и такива неща няма. Конзолата с бутони на вратата е ясна.Но ме интересува какво точно ми трябва и струва ли си манипулацията.
The only thing to FEAR is running put of BEER!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Огледала за Е53

Мнение от Daz » 07 Юни 2013, 1:22

LABRISS написа:Страничните ми огледала са като 'прегорели' и отдавна се каня да сменя стъклата.Намерих стъкла които са същите но отопляеми.Аз мойте не съм забелязал зимата да се греят при режим на размръзяване но може да е понеже са се 'изпекли'. Та единия въпрос ми е - всички ли огледала за обратно виждане са подгреваеми?
И другото което отскоро ми се върти в главата е - огледалата са ми електрически с паркинг функция и светлина в тях но не са ел.прибиращи се а на мен ми допада като идея.Обаче как може да стане номера? Като се замисля трябва цели такива огледала втора ръка да търся нали? Модули и такива неща няма. Конзолата с бутони на вратата е ясна.Но ме интересува какво точно ми трябва и струва ли си манипулацията.

Всички огледа са с подгреватели (зависи също дали го има като функция). Това се забелязва на стъклото при определена светлина се вижда как самото огледало е леко синкаво, това е зоната на загряването с цел да не се замъглява и ако има лед се разтапя. А за електронното прибиране ти трябва модул и самото огледало да има моторче за прибирането му(т.е. огледалата да имат тази функция). Моите огледала са такива, но на дясното нещо му стана и отказа да се регулира и прибира с копчето. Замерих + и - и комуникацията по тях всичко си работи явно огледалото нещо му е станало. Само ръчно става, но това ще се оправи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: 3.0 CSi

Re: Огледала за Е53

Мнение от LABRISS » 07 Юни 2013, 16:42

Не знам дали са подгряващи се защото стъклата са им сини това не мога да го проверя. Иначе май излиза както си го мислех - трябва да се намерят самите огледала с механизъм + модул. Тези не могат да се преработват.
The only thing to FEAR is running put of BEER!

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6