Неправилно отчитане на бензина
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Неправилно отчитане на бензина
Здравейте, искам да попитам дали на някой се се случвало да не му отчита точно нивото на горивото. Става въпрос за Е53 2001г. 3.0
бензин. Проблемът е, че на таблото показва 20литра, а всъщност резервоарът е празен, т.е колата угасва.
От тук имам два въпроса:
1. Резервоарът разделен ли е на две части, като горивото да преминава от единия в другия. Да работят като скачени съдове.
2. Възможно ли е да се откачи горивната помпа и да не засмуква гориво.
Ако някой има налична картинка ще му бъда крайно благодарен.
бензин. Проблемът е, че на таблото показва 20литра, а всъщност резервоарът е празен, т.е колата угасва.
От тук имам два въпроса:
1. Резервоарът разделен ли е на две части, като горивото да преминава от единия в другия. Да работят като скачени съдове.
2. Възможно ли е да се откачи горивната помпа и да не засмуква гориво.
Ако някой има налична картинка ще му бъда крайно благодарен.
- thefastest
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.5xi
Re: Неправилно отчитане на бензина
Колега аз имам същият проблем с моето Х5 само че моето е 4.6ис , резервоара е разделен на две части и има сонди за отчитане на горивото и в двете части, след много тестове по моето установих че едната сонда отчита когато си иска и проблема е в нея.Смяната не е много трудна маха се задната седалка и под нея са капаците за сондите а при едната сонда е и бензиновата помпа. Аз вече изгорих две помпи защото имам газов инжекцион и карам основно на газ, проблема си реших като резервоара го държа пълен до горе и от време на време доливам по 30-40лв

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Обикновено датчика в левия резервоар сдава багажа.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
При гаснене на колата от липса на бензин, когато резервоара показва малко над 1/4 - 20 л проблема е в трансферните маркучи от зоната без помпа към помпата, може да бъде и течащ о ринг където са свързани към самата помпа или счупени зъби на самата букса. За грешни показания на нивото препоръчвам сканиране за записани грешки, т.е откъде идва проблема и ако е много сериозна разликата в показанията, вадете проблемния сензор почистете скалата внимателно и проверете съпротивлението на място с движение на поплавъка, ако не се лъжа беше от 30 до 500 кило ома или смяна с нов.
Успех!
Успех!
Благодаря на всички колеги за отговорите, през другата седмица съм и планирал един преглед при майстор и след като отстраним проблема ще пиша как точно сме подменили.
5 мнения
• Страница 1 от 1