х5 е70 4.8 проблем с оборотите
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
х5 е70 4.8 проблем с оборотите
Здравейте колеги, имам следният проблем: на празни обороти колата леко тресе-не работи равномерно и стрелката на оборотомера играе за около 5-6 секунди и се оправя, след подаване на силна газ се повтаря същото 5-6 сек. и се оправя обаче свети чека , на диагностика изписва следните грешки в мотора
1. вентилатор в таблото не работи?-какъв е този вентилатор и за какво служи
2. клапан картерни газове-сменихме ги и двата днес, изчистен е дросела обаче не може да се адаптира заради първата грешка не може да се изчисти, и след диагностика гасиме чека колата се оправя и на следващото палене чека пак светва и същата процедура. мотора е н62.
някой има ли идея за какво става въпрос дали проблема е в дросела или някъде другаде. Като се развие капачката за маслото при работещ двигател има лек вакуум-това нормално ли е , . Поздрави
1. вентилатор в таблото не работи?-какъв е този вентилатор и за какво служи
2. клапан картерни газове-сменихме ги и двата днес, изчистен е дросела обаче не може да се адаптира заради първата грешка не може да се изчисти, и след диагностика гасиме чека колата се оправя и на следващото палене чека пак светва и същата процедура. мотора е н62.
някой има ли идея за какво става въпрос дали проблема е в дросела или някъде другаде. Като се развие капачката за маслото при работещ двигател има лек вакуум-това нормално ли е , . Поздрави
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: х5 е70 4.8 проблем с оборотите
kokoko написа:газовата прави мизериите
браво, категорично мнение от разтояние

до автора на темата:
1.клан за картерни газове на диагностика няма как да изкара посмъртно.
2. кажи от къде си за да те пратим при човек който да ти реши проблемите.

Re: х5 е70 4.8 проблем с оборотите
Здравейте колеги, благодаря ви за отговорите. Проблема вече е отстранен, едни познати ме изпратиха в един сервиз някъде около сточна гара се намира момчето се казва Ясен.Оправиха проблема за 10 минути срещу 50 лв. Не знам какво и беше на колата, но споменаха нещо за адаптации и такива неща аз не разбирам важното е че колата е ок и ми дадоха и гаранция за ремонта, малко очуден останах че все още има такива сервизи.
7 мнения
• Страница 1 от 1