Система за автоматично рециркулиране на въздуха AUC

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: 3.0 CSi

Система за автоматично рециркулиране на въздуха AUC

Мнение от LABRISS » 24 Фев 2013, 21:44

Става въпрос за климатроника на е53/е39. При мен винаги си седи на автоматичен режим и според книжката и идеята на тази система - трябва да ограничи навлизането на неприятен въздух вътре в купето и да мине на рециркулиращ режим.Да де ама се набутах зад един рейс за известно време и ме отрови :mrgreen: Това означава ли че системата не работи и къде да търся проблема ако има такъв?
The only thing to FEAR is running put of BEER!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5
Детайли за колата: X5 E70 35d 2009 г.

Re: Система за автоматично рециркулиране на въздуха AUC

Мнение от goro57 » 24 Фев 2013, 21:59

Не означава непременно.Такива МПС-та, често "горят" масло и противогаз да сложиш, пак ще имаш острата неприятна миризма.Каквото и добро рециркулиране да имаш, няколко молекули от горено масло са достатъчни, да те "тровят". Камо ли да се тътриш подир него.От опит колега... :smoke:...понеже не пуша, ги усещам от км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 24 Фев 2013, 22:18

Няма как да не ти замирише тез рейсове така бълват че и в скафандар да си :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Daz » 25 Фев 2013, 0:22

Добре а аз винаги съм се чудил има ли начин да се разбере дали изобщо бачка? Или единствения начин остава да отидеш на село примерно сред приятната миризма на козички и да видиш дали ще го усетиш и в купето?
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 25 Фев 2013, 0:37

На Е39-ката също винаги е на автоматичен режим. Забелязал съм, че при движение в София, когато вали дъжд, стъклата се изпотяват доста често, докато не отворя принудително (изключа АУЦ-то) и не започне да влиза външен въздух, който да се изсушава от радиатора на парното.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 25 Фев 2013, 0:57

Разбира се, че има начин да се види дали работи, има сензор за тази работа и той се казва AUC сензор, идеята е като засече вредни емисии да затвори клапата и да остане само на вътрешен въздух.
Теста е с диагностична програма и се гледат показанията му те варират от 2.88 до 3.2 волта, отделно има и подгряване на сензора и то трябва да е на 100 процента.
Това с диагностика, а другия вариант е пуска не климатроника, оставя се на буквичката А на този бутон за клапата и с една цигара се духва в датчика и трябва да затвори клапата то се усеща при пуснат вентилатор на макс се чува как се променя положението на клапата звука става друг.
Този датчик често се прецаква аз лично съм сменил над 20 такива на е46, е39, х-ве и дори скоро на една е60-ка доста нова, така, че много хора дори не знаят, че не им работи този сензор.
Но пък иначе работи ли и ако караш зад някой пушещ камион или друго превозно средство автоматично клапата се затваря и преминава само на вътрешен въздух и така много по-малко се усеща неприятната миризма иначе докато се усетиш, че мирише лошо и след това ръчно да се премине то вече е късно.

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6