X3 самозапали ми седалката

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

X3 самозапали ми седалката

Мнение от mitaka777 » 28 Ное 2012, 17:51

Здравейте колеги,от скоро съм притежател на въпросната кола която е 2007 година с кожен салон и отопление на седалките.
Проблема който се получи вчера след активиране на отоплението на седалката е че след 20 секунди се прогори дупка с диаметър 1 см. в кожата и естествено и в моите дънки.Колата е купувана от Камор ауто и затова изключвам да има намеса от някой "майстор".Доста се порових по форумите,американците масово се оплакват но тук не намерих някой да се е сблъсквал с този проблем който се оказа фабричен.
Въпросите ми са дали и как може да се ремонтира електрическата част на седалката и дали е опасно да се остави така.
За кожената е ясно че става.
Ще съм благодарен ако някой сподели мнение и опит.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re: X3 самозапали ми седалката

Мнение от da6ip » 28 Ное 2012, 19:22

колега ето я твоята тема:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=318703

Също така ще е интересно ако при ремонта провериш и следната теза, и споделиш дали е вярна:

"Има немалко случаи на подгряване на седалката което дефектира и прогаря кожата. Пускаш подгряването, почва да мирише на изгоряло и да ти пари на г**а, изключваш го ама на седалката вече има изгоряло петно или направо дупка.

Един колега при който това беше станало беше ходил на тапицери за ремонт, и те след като разглобили всичко, му казали че имало едни метални щипки/скоби които държали или самата подгревна стелка, или нещо около нея в седалката. Та с годините при сядане/ставане, или подпиране с коляно, тези метални щипки разкъсвали нишките подгрева, и от едно от тези разкъсвания е възникнало и въпросното прогаряне.

Та колега varosi, молбата ми е тапицерите като ти оправят подгрева, дали ги питаш дали са ги намерили тези щипки, и дали наистина могат да причинят прогаряне (и ако да, да ги накараш да махнат твоите :mrgreen: ). Благодаря предварително :yes:"
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Потребител
Аватар

Мнение от mitaka777 » 29 Ное 2012, 9:24

DSC_0002.jpg
това е въпросната дупка.
А що се отнася до ремонта,другата седмица съм на тапицер и след като има резултат ще пиша.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E83 X3 2.0d

Мнение от Dimitaki » 29 Ное 2012, 21:01

Абсолютно същият проблем и при мен.Попринцип много други марки се продава долната част на подгрева отделно,но тук единствения вариант е с самата тапицерия на седалката.

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6