Въпрос относно софтуер на BMW X5

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW X5

Въпрос относно софтуер на BMW X5

Мнение от algor » 02 Сеп 2012, 19:43

Здравейте!
От две седмици съм собственик на BMW X5 xDrive40d 306 к.с., закупен от Мкар Пловдив.
Няколко пъти вече ми звъни търговеца да ме разпитва кое как е, доволен ли съм и т.н.
При последния ни разговор му споменах, че определено ако сега мога да избирам бих се спрял на модела с 386 к.с. и ми липсват тези 40 к.с. (до сега последните години съм карал трите модела Туарег - V6 240к.с, W10 313 к.с. и последно V8 350к.с.).
На тази ми реплика търговеца ми каза, че всъщност софтуера бил така програмиран, че не дава на двигателя в първите няколкохиляди километра да си разгърне цялата мощ и щял съм да усетя истинската същност на колата ми след като се поразработи мотора.
До момента вече му навъртях близо 3 000 километра и въпреки, че утре ще звъня да питам на точно колко се отключва (онзи ден каза, че не помни точното число, но ще го провери), на вас ви имам малко повече доверие и затова си позволявам да ви питам дали това е така и имате ли идея как се залага фабрично въпросното разработване - тоест на колко хиляди ще падне?!?!

Благодаря предварително за отговорите! :)
Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Re: Въпрос относно софтуер на BMW X5

Мнение от RuM6n » 02 Сеп 2012, 21:30

Колега искрени поздравления за колата и да те радва дълго време.

Не знам дали търговеца говори истината, но мотора може да се чипне и тогава става около 350кс.
Като се има впредвид,че Х5-цата по природа е по лека от Туарега с 200-250кг. то и в сегашния вариант си по бърз и икономичен.

Потребител
Аватар

Мнение от algor » 02 Сеп 2012, 21:46

Благодаря ти за пожеланието!

Иначе да, определено е в пъти по-добър от Туарег-а и също толкова по-икономичен - не ми трябваше много, за да усетя разликата в полза на БМВ-то.
Усещам, обаче, че е като спънат и наистина се надявам да усетя цялата мощ на двигателя след определено време.

Утре като получа конкретен отговор от дилъра ще цитирам казаното ми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 306 Hp 600 Nm

Мнение от _FIRMATA_ » 17 Сеп 2012, 19:19

Имаме същия модел! На нас ни казаха че на всеки 5000 км ще "отпуска" по малко и на 30000 км ще е в пълна мощност!
Ма мяза на оригиналдъ бря .... не виждам свински опашки, следователно не е измислено във Враца - следователно никъде по света не може да е измислено

Мойта не се кутира по тия параметри, а със сигурност не е от Враца, значи или има други мушингии или вин таблицити ви са перде кириз

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от algor » 17 Сеп 2012, 19:53

Аз пък не пиша в темата 15-ина дни не за друго, а защото още нямам отговор.
Бяха отпуски там, почивни дни след това, сега 2-3 пъти звъня и все остава да проверят и да ми звъннат...

Ако на 30 000 ще се отпуши мотора като хората, да вземат да си го вземат обратно, егаси.

Бъзикам се, разбира се, но наистина множко ми се вижда.

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6