Подобрение на аудио системата на Х5 Е53
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jordan.bozhich
- Потребител
-
Подобрение на аудио системата на Х5 Е53
Здравейте,интересува ме дали някой знае мога ли да добавя оригинален субуфер на касетофон бизнес в Х5 Е53?
- bituv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 4.8is
Re: Подобрение на аудио системата на Х5 Е53
точно това не знам как става но мога да ти кажа че по лесният вариянт е суб с вградено стъпало взимаш сигнал от задните колони и свиркаш.успех
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Не съм доволен от фабричния звук (на предишната ми кола беше BOSE) на моя X5 а за мен е важно да имам качествена (не силна да кънти и думка) музика. Нямам DSP и суб. Намерих в интернет комплект за смяна на всички говорители:

Заслужава ли си цената на комплекта или да си търся от някаква друга (налични в България) марка отделните говорители със същите размери и характеристики като оригиналните ?

Заслужава ли си цената на комплекта или да си търся от някаква друга (налични в България) марка отделните говорители със същите размери и характеристики като оригиналните ?
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Американците са доволни от тези BSW от линка по-горе... за цената - незнам дали е добра.
I love the sound of V8 in the morning...
- homey
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е53
- Мечтае да кара: Боинг 777
Това бизнес с 10-те говорителя ли е? Ако - да, мога да ти покажа как направих моята само с нов усилвател. Качеството на звука стана на друго ниво. Мисля въпреки всичко, че със системата на BSW ще стане още по-хубаво. Аз също съм маниак на добър звук в колата и може да чуеш как стана при мен. Естествено не е върха на сладоледа, но все пак е по-добре от вградения усилвател.
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
Колега дано нямаш нищо против че ще използвам темата ти но искам да попитам и аз има ли надежда и за моя куц саунд само с 6 колони (4 във вратите и 2 пищялки на таблото)?Искам да извлека максимума от тази конфигурация без да правя циркаджийски изпълнения каквито ми предлагаха с рязане на кори и по-големи колони.Затова пък е ясно че няма как да пропусна допълнителен усилвател и малък съббуфер.Но колоните да останат същия размер (оригинални или афтърмаркет - все едно - което е по-добро)
The only thing to FEAR is running put of BEER!
- младши ентусиаст
-
msi200 написа:Американците са доволни от тези BSW от линка по-горе... за цената - незнам дали е добра.
Цената на доставката до България не е добра

homey написа:Това бизнес с 10-те говорителя ли е? Ако - да, мога да ти покажа как направих моята само с нов усилвател. Качеството на звука стана на друго ниво. Мисля въпреки всичко, че със системата на BSW ще стане още по-хубаво. Аз също съм маниак на добър звук в колата и може да чуеш как стана при мен. Естествено не е върха на сладоледа, но все пак е по-добре от вградения усилвател.
Ами в опциите на колата пише: S676A - HiFi speaker system, утре ще ги преброя колко говорителя има, но най вероятно са 10. Няма DSP, няма и суб в дясната част на багажника. В лява има усилвател, на него пише: MODEL NO AMP E53; P/NO. 65128379376;
Качеството на звука е отврат, ако се подобри с нов усилвател ще е супер, но и говорителите са нискокачествени или остарели.
Ще се радвам да видя как е станало при теб с подмяната на усилвателя.
- homey
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е53
- Мечтае да кара: Боинг 777
Питам се възможно ли е да се постави DSP на кола без фабрична такава система и ще подобри ли съществено звука!
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Предполагам че процедурата е аналогична viewtopic.php?f=35&t=320279
Няма ли да е много скъпо това ДСП? Аз имам такова фабрично, може да пробваш с туба в багажника,сега поне не са кой знае какви пари и един хубав усилвател..... Преди имах такова нещо в старата Е38ца беше на Пайнер и ми струваше около 750лв барабар с монтажа,но пък колата беше супер изолирана и не вадеше кой знае какъв звук, Предполагам при хикса е друго защото багажника е отворен тип 

Да съживя малко темата.
Искам да попитам при положение, че съм с 10 колони в колата, но нямам бас колони (туба, бас каса и т.н.) в дясната страна в багажника, мога ли да взема само такава бас каса и да я сложа?
Благодаря и поздрави
Искам да попитам при положение, че съм с 10 колони в колата, но нямам бас колони (туба, бас каса и т.н.) в дясната страна в багажника, мога ли да взема само такава бас каса и да я сложа?
Благодаря и поздрави
- младши ентусиаст
-
И аз малко да съживя темата. Видяло се е във времето, че няма да направя някаква генерална промяна във звука на джипката, но поне субвуфер искам да сложа.
Купих оригинален за моя модел, който седи от дясно в багажника, но е бил от джип с DSP, моят няма, звука му се води: „ 676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM“
Това е субвуфера:
/разглобих го за да видя информация за говорителите/

И така би изглеждал монтиран и в моята кола:
/снимката е примерна от интернет/

Субвуфера е с два еднакви говорителя, на тях няма информация по колко вата са, пише че са по 8 ома и от парт номера им, разбрах единствено тяхната честота : „Loudspeaker 30-6.000HZ“ – на мен това нищо не ми говори, тъй като нищо е разбирам от тази материя.
Прочетох още малко за да добия допълнителна представа и общо взето разбрах това:
Нека някой ме поправи, ако бъркам нещо.
Тъй като този субвуфер има 2 говорителя, предполагам че трябва да се вземе двуканален усилвател (или 4 канален и да се пусне в двуканален режим) за да е стерео звука?
До колкото разбрах няма проблем да сложа усилвател с характеристики за 4 ома колони, просто мощността, когато е с колони 8 ома е наполовина?
Тези колони не мога да разбера колко вата са и това ще затрудни избора ми на усилвател.
Само знам честотният им обхват, че е от 30HZ до 6000HZ
Захранване на усилвателя. Той трябва да се захранва от постоянен +12V директно от акумулатора, добра маса и +12V remote 'turn-on'
(това го разбирам като + през контактния ключ?)
На картинка долу е показано източник от където може да се вземе +12V remote 'turn-on'. Буксата се намира някъде под CD чейнджъра:

Описание на буксата на усилвателя при X5 без DSP: Би трябвало да има 12 пинова букса. Картинката показва описание на пиновете.
Ако се ползва двуканален усилвател, може да се вземе сигнал от пин 6(-)/5(+) за десен говорител и от пин 12(-)/11(+) за ляв:

В правилна посока ли чета за свързването или нещо бъркам?
Купих оригинален за моя модел, който седи от дясно в багажника, но е бил от джип с DSP, моят няма, звука му се води: „ 676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM“
Това е субвуфера:
/разглобих го за да видя информация за говорителите/

И така би изглеждал монтиран и в моята кола:
/снимката е примерна от интернет/

Субвуфера е с два еднакви говорителя, на тях няма информация по колко вата са, пише че са по 8 ома и от парт номера им, разбрах единствено тяхната честота : „Loudspeaker 30-6.000HZ“ – на мен това нищо не ми говори, тъй като нищо е разбирам от тази материя.
Прочетох още малко за да добия допълнителна представа и общо взето разбрах това:
Нека някой ме поправи, ако бъркам нещо.
Тъй като този субвуфер има 2 говорителя, предполагам че трябва да се вземе двуканален усилвател (или 4 канален и да се пусне в двуканален режим) за да е стерео звука?
До колкото разбрах няма проблем да сложа усилвател с характеристики за 4 ома колони, просто мощността, когато е с колони 8 ома е наполовина?
Тези колони не мога да разбера колко вата са и това ще затрудни избора ми на усилвател.
Само знам честотният им обхват, че е от 30HZ до 6000HZ
Захранване на усилвателя. Той трябва да се захранва от постоянен +12V директно от акумулатора, добра маса и +12V remote 'turn-on'
(това го разбирам като + през контактния ключ?)
На картинка долу е показано източник от където може да се вземе +12V remote 'turn-on'. Буксата се намира някъде под CD чейнджъра:

Описание на буксата на усилвателя при X5 без DSP: Би трябвало да има 12 пинова букса. Картинката показва описание на пиновете.
Ако се ползва двуканален усилвател, може да се вземе сигнал от пин 6(-)/5(+) за десен говорител и от пин 12(-)/11(+) за ляв:

В правилна посока ли чета за свързването или нещо бъркам?
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
здравейте,
моята кола е имала дсп ,но джамбазите са го махнали и така съм я взел без дсп но с афтърмаркет усилватели 2бр....
някой може ли да каже какви са размерите на колоните във вратите, евентуално модели които пасват? искам да ги заменя старите колони с нови такива да се подобри звукът малко... както и да сложа един хубав бас ...тези двата които са в багажника под бушоните не ми харесва какъв звук вадят ...според мен може още да се подобри системата на колата...
та ако някой знае размера на колоните във вратите да пише и евентуано модели които стават
поне тях да ги сменя с по-добри
на колегата горе ,не му се зарежда снимката да та видя какво американско изпъление си е харесал.
поздрави
моята кола е имала дсп ,но джамбазите са го махнали и така съм я взел без дсп но с афтърмаркет усилватели 2бр....
някой може ли да каже какви са размерите на колоните във вратите, евентуално модели които пасват? искам да ги заменя старите колони с нови такива да се подобри звукът малко... както и да сложа един хубав бас ...тези двата които са в багажника под бушоните не ми харесва какъв звук вадят ...според мен може още да се подобри системата на колата...
та ако някой знае размера на колоните във вратите да пише и евентуано модели които стават

на колегата горе ,не му се зарежда снимката да та видя какво американско изпъление си е харесал.
поздрави
- младши ентусиаст
-
don_mimo написа:здравейте,
та ако някой знае размера на колоните във вратите да пише и евентуано модели които ставатпоне тях да ги сменя с по-добри
поздрави
Тия предлагат комплекти за обновяване на музиката
http://www.bavsound.com/Stage-One/
Там като отидеш в сайта кликни на Pricing & Fitments за да конфигурираш каква ти е колата за да избереш подходящия комплект. Хубавото до колкото видях е че доставката е безплатна.
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
а ти колега, до къде стигна с твоето обновяване
те предлагат цял комплект...но не казват какъв е размера на оригиналния говорител...също не предлагат да се сменя и оригиналния бас...ще потърся още предложения

те предлагат цял комплект...но не казват какъв е размера на оригиналния говорител...също не предлагат да се сменя и оригиналния бас...ще потърся още предложения

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2