Джипката днес ме заряза.
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Джипката днес ме заряза.
Здравейте колеги, днес се прибирам по околовръстното на София-Спирам на сметофара преди разклона за кв.Горна баня.На тръгване от него джипката / Х3 3.0d автомат/ не иска да потегли.Форсира се мотора, аз съм на директна скорост, но колата не помръдва.Позамириса на нещо като изгоряло масло или феродо, но не съм сигурен.Единствено задната включваше.Та тел.146 - репатрак - и в сервиза.Някой да има някаква представа какво може да се е случило и евентуално да препоръчате някой който прави компютърна диагностика, че майстора който ще я прави няма възможност а ми казаха, че е добре да я диагностицират.
Благодаря предварително!!!
Благодаря предварително!!!

Последна промяна J.Cvetkov на 29 Яну 2012, 17:42, променена общо 1 път
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Re: Джипката днес ме заряза.
Веднъж и на мен се случи, но след превключване D->P->D всичко се оправи и засега нямам ядове. Ще ми е интересно да разбера каква е причината и има ли от какво да се притеснявам.
На няколко пъти го правих, дори я бях изгасил за около половин час но нямаше ефект.До два дни ще напиша присъдата от майстора 

На първо четене добрата новина е, че няма светещи индикации по таблото за трансмисиято, което според думите на майстора означава, че може би проблема е в маслото, но това ще се рабере след като го смени 

Присъдата е издадена - ремонт на скростната кутия изразяващ се в подмяна на ламели, турбина още някакви там неща, масло, филтър труд - 2000лв.Честито!!!!!Незнам дали трябва да ми звучи успокояващо, че на БМВ Х3 и Х5 над 150 хил.км било "нормално" да ти изтропа скроростната кутия. 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
J.Cvetkov написа:Присъдата е издадена - ремонт на скростната кутия изразяващ се в подмяна на ламели, турбина още някакви там неща, масло, филтър труд - 2000лв.Честито!!!!!Незнам дали трябва да ми звучи успокояващо, че на БМВ Х3 и Х5 над 150 хил.км било "нормално" да ти изтропа скроростната кутия.
Скоростната ти кутия GM или ZF е ?
Направих справка по номера на рамата ми излезе че е GM скоростната кутия.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Обаждаш се тук : http://midavto.com/ и още на същия ден си взимаш рециклирана кутия
Аз поне така направих и съм много доволен .

Аз поне така направих и съм много доволен .
Късно е вече, онзи ден платих 2500лв., и тази седмица отивам да си я взема.Трябва ли след ремонта да се направи някаква диагностика на скоростната кутия?
10 мнения
• Страница 1 от 1