No Disks в CD Changer (X5)
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- stanchooo
- Потребител
-
- Кара: X5 E70
- Мечтае да кара: X6 E71
No Disks в CD Changer (X5)
Здравейте,
имам няколко диска в CD Changer-а. Първоначално всички си вървяха нормално.
Изведнъж (без нищи извънредно да се случи) започна да ми дава винаги, че няма сложени дискове (No Disks),
независимо какви, колко и на кои места ще сложа CD-та.
Идеи?
П.С. X5 3.0D, 2002
имам няколко диска в CD Changer-а. Първоначално всички си вървяха нормално.
Изведнъж (без нищи извънредно да се случи) започна да ми дава винаги, че няма сложени дискове (No Disks),
независимо какви, колко и на кои места ще сложа CD-та.
Идеи?
П.С. X5 3.0D, 2002
- homey
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е53
- Мечтае да кара: Боинг 777
Re: No Disks в CD Changer (X5)
Колега имам същия проблем. Това което научих след ходене при 1 много добър специалист е че чейнджърите след 2001 година дават дефекти с механиката. оправия няма. Сега си търся чейнджър от по-старите. Те били железни. Мога да ти дам координати на моя човек и той ще ти го подкара, но знай, че скоро пак така ще стане.
- stanchooo
- Потребител
-
Кофти тръпка!
Ами ако можеш, прати ми контакти някакви.
Намерих някакво решение в един англоезичен форум.
Ще взе да пробвам, ако успея, ще пиша резултата.
Ами ако можеш, прати ми контакти някакви.
Намерих някакво решение в един англоезичен форум.
Ще взе да пробвам, ако успея, ще пиша резултата.
Абсолютно същия проблем при Х3 2005год.Сега ченджъра седи само да заема място в подлакътника, но съм решил да го махна и на негово място да сложа един МР плеър и това е.Моя чейнджър лично го отваряха, механиката работи , но ми изписва същото ,че няма дискове.
- homey
- кандидат ентусиаст
-
Пратил съм ти номер на ЛС! Драсни нещо ако имаш резултат. Успех!
- minkof
- Потребител
-
- Кара: BMW X3 3.0d
Здравейте, и при мен е същия проблем. 'stanchooo' дай линк към този форум или пиши ако намериш решение.
- stanchooo
- Потребител
-
Здравейте момчета,
доста пътувах тези дни и не ми е останало време да го гледам още този проблем.
@homey, благодаря много! Ще пробвам първо това решение по-долу и ако не стане ще контактна.
@minkof, ето го: http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... sks&page=2
Този пост, който започва с:
"HI THERE GUYS. FIRST TIME ON HERE, SO SORRY IF I AM SPEAKING OUT OF TURN. BUT I HAVE HAD A SUCESS WITH MY CD CHANGER AND WOULD LIKE TO SHARE IT WITH MY FELLOW BEEMER OWNERS.I HAVE SOME INFO THAT MAY BE OF SOME HELP! . IF YOU, LIKE ME HAVE HAD THE "NO DISC" ERROR SHOW UP ON YOUR STOCK BMW SYSTEM KEEP READING.
:eyesscan I HAVE JUST FIXED THIS PROBLEM ON MY CHANGER. THIS FIX IS ONLY FOR A TOTAL "NO DISC" PROBLEM (WHERE WHEN YOU SELECT THE CD CHANGER MODE, IT JUST COMES UP "NO DISC" AND NOT WHEN YOUN SELECT A SPECIFIC CISC IE:- 1-6). "........
Мисля, че ще оправи проблема!
Какво мислите вие?
доста пътувах тези дни и не ми е останало време да го гледам още този проблем.
@homey, благодаря много! Ще пробвам първо това решение по-долу и ако не стане ще контактна.
@minkof, ето го: http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... sks&page=2
Този пост, който започва с:
"HI THERE GUYS. FIRST TIME ON HERE, SO SORRY IF I AM SPEAKING OUT OF TURN. BUT I HAVE HAD A SUCESS WITH MY CD CHANGER AND WOULD LIKE TO SHARE IT WITH MY FELLOW BEEMER OWNERS.I HAVE SOME INFO THAT MAY BE OF SOME HELP! . IF YOU, LIKE ME HAVE HAD THE "NO DISC" ERROR SHOW UP ON YOUR STOCK BMW SYSTEM KEEP READING.
:eyesscan I HAVE JUST FIXED THIS PROBLEM ON MY CHANGER. THIS FIX IS ONLY FOR A TOTAL "NO DISC" PROBLEM (WHERE WHEN YOU SELECT THE CD CHANGER MODE, IT JUST COMES UP "NO DISC" AND NOT WHEN YOUN SELECT A SPECIFIC CISC IE:- 1-6). "........
Мисля, че ще оправи проблема!
Какво мислите вие?
- homey
- кандидат ентусиаст
-
Колега, докъде я докара с чейнджъра? Помогна ли чуждият форум? Да започвам ли и аз с разглабянето? При мен освен че изписва че няма дискове, нещо е блокирала цялата система и не мога да извадя пълнителя от чейнджъра. Като натискам копчето за изваждане - нищо не става! При теб така ли беше? Явно проблемът е механичен, както ми каза моя майстор!
- stanchooo
- Потребител
-
Здравей,
ами следващия уикенд се надявам да имам време да го погледнем.
При мен само първия път не искаше да се извади,
в последствие се извади. Сега се вади винаги, но не разпознава дисковете.
ами следващия уикенд се надявам да имам време да го погледнем.
При мен само първия път не искаше да се извади,
в последствие се извади. Сега се вади винаги, но не разпознава дисковете.
Същото ми се случи на мен наскоро. Инсталирах си СД чейнджър понеже липсваше като я взех и си работеше нормално. След около месец ми изписа така, че няма СД-та а касетата беше пълна. Извадих я и я изпразних от дисковете и оставих само един. Размърдах малко отделните слотове да не е заседнал някой и обратно. сега си работи нормално. Дали е тръгнал да се скапва чейнджъра
- Mannoroth
- Потребител
-
- Кара: E39 530D
- Мечтае да кара: F10
При мен се появи подобен проблем, само че не мисля, че е софтуерен. Значи при слагане на дисковете, чейнджъра "глътваше" цялата кутия леко навътре, а сега не иска, само виждам как четеца се премества няколко пъти на позицията където трябва да е всеки диск, но тъй като те са по-назад така и не намира дискове. Докато това става ми изписва CDC Check и после No Discs и това е...а доскоро си работеше, какво му стана...вероятно е механичен проблем, някой да е имал подобен случай?
- stanchooo
- Потребител
-
Пичове, точно това беше проблемът. Просто моторчето за вкарване и изкарване на дискове и заседнал.
След отваряне (най-трудно се монтират/демонтират гумичките за вибрациите) и раздвижване тръгна като пушка.
По-горното описание, което е на английски е точното решение на проблема. Ако някой иска може да му помогна с превода.
Този проблем е, когато постоянно изписва No Disks.
След отваряне (най-трудно се монтират/демонтират гумичките за вибрациите) и раздвижване тръгна като пушка.
По-горното описание, което е на английски е точното решение на проблема. Ако някой иска може да му помогна с превода.
Този проблем е, когато постоянно изписва No Disks.
- g_ishkitiev
- Потребител
-
- Кара: 525d 2002год.
Здравейте, явно това си е проблем на всички changer-и след 6-7 години. И при мен се получава така. Като пусна да ми сменя дисковете от плеъра блокирва нещо и после ми дава NO DISC. Проблема, е че и касетата с дисковете блокира в чейнджъра и не мога да ги изкарам. Първо като почна да ми прави този проблем блокирваше и след 1-2 дена се оправя. Но преди седмица и нещо пак така блокира и не се оправи. А аз си ползвам редовно дисковете и ме дразни. Днеска го разглобих, смазах му всички канали, по които се движи механизма за прехвърляне на дискове (напръсках на места с WD40, на места сложих леко грес с клечка за уши
. Сложих го и си сработи без проблеми. Още не съм тествал колко време ще работи. На места си личеше, че е имало някаква бяла смазка която вече беше засъхнала, там го гресирах.
Иначе като временно решение - може да махнете cd changer-а и да изкарате и вкарате на ново кабела за захранването. Така най-вероятно ще изкара блокиралия диск и може да се ползва до следващото блокиране :-). Става с едно ключе 8, което при мен го има в комплекта с инструменти в капака на багажника. Трябва да се внимава само с кабела на захранването, че се вади трудно. Трябва да се натисне във вътрешния край, а се искат доста тънки пръсти за това. Явно като блокира някой диск вътре и софтуера на changer-а отчита грешка и спира на цяло.
Аз направих снимки докато разглобявах моя и скоро ще ги оформя и ще ги кача във форума.
Иначе за около 130-140лв. продават китайки mp3 плеъри, които се свързват директно към интерфейса на changer-а и могат да се командват от волана и плеъра на колата. Но лично аз мисля че има още живот в моя changer преди да го махна на цяло :-). Не ме кефят такива китайски решения.

Иначе като временно решение - може да махнете cd changer-а и да изкарате и вкарате на ново кабела за захранването. Така най-вероятно ще изкара блокиралия диск и може да се ползва до следващото блокиране :-). Става с едно ключе 8, което при мен го има в комплекта с инструменти в капака на багажника. Трябва да се внимава само с кабела на захранването, че се вади трудно. Трябва да се натисне във вътрешния край, а се искат доста тънки пръсти за това. Явно като блокира някой диск вътре и софтуера на changer-а отчита грешка и спира на цяло.
Аз направих снимки докато разглобявах моя и скоро ще ги оформя и ще ги кача във форума.
Иначе за около 130-140лв. продават китайки mp3 плеъри, които се свързват директно към интерфейса на changer-а и могат да се командват от волана и плеъра на колата. Но лично аз мисля че има още живот в моя changer преди да го махна на цяло :-). Не ме кефят такива китайски решения.
Здравейте,
от всички теми във форума тук може би ще намеря отговор и разрешение на проблема си чрез ваша помощ.
Имам проблем с CD Changer на Х5 Е70 (2008) намира се в жабката. Както си работеше и спря, всички копчета за дисковете мигат,също така не иска да извади нито един диск. На дисплея показва, че няма дискове, а не е така. На какво се дължи този проблем и мога ли сам да го отстраня.
от всички теми във форума тук може би ще намеря отговор и разрешение на проблема си чрез ваша помощ.
Имам проблем с CD Changer на Х5 Е70 (2008) намира се в жабката. Както си работеше и спря, всички копчета за дисковете мигат,също така не иска да извади нито един диск. На дисплея показва, че няма дискове, а не е така. На какво се дължи този проблем и мога ли сам да го отстраня.
- g_ishkitiev
- Потребител
-
- Кара: 525d 2002год.
Най-лесното е да извадиш захранващия кабел и да го пуснеш пак. Като блокира явно отчита някаква грешка и спира да работи. Може и сам да се оправи след време.
Аз моя го разглобих, смазах му механичните и търкащи части и пак прави така. Забелязвам го, че става така когато пускам често да се сменят дисковете.
Ама вече ми писна да се занимавам с него :-), слушам си радиото и от време на време някой диск. Като блокира, ако не се оправи до няколко дни му спирам тока, пускам го пак и се оправя пак за известно време.
Аз моя го разглобих, смазах му механичните и търкащи части и пак прави така. Забелязвам го, че става така когато пускам често да се сменят дисковете.
Ама вече ми писна да се занимавам с него :-), слушам си радиото и от време на време някой диск. Като блокира, ако не се оправи до няколко дни му спирам тока, пускам го пак и се оправя пак за известно време.
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2