No Disks в CD Changer (X5)

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: X5 E70
Мечтае да кара: X6 E71

No Disks в CD Changer (X5)

Мнение от stanchooo » 19 Яну 2012, 12:23

Здравейте,

имам няколко диска в CD Changer-а. Първоначално всички си вървяха нормално.
Изведнъж (без нищи извънредно да се случи) започна да ми дава винаги, че няма сложени дискове (No Disks),
независимо какви, колко и на кои места ще сложа CD-та.

Идеи?

П.С. X5 3.0D, 2002

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е53
Мечтае да кара: Боинг 777

Re: No Disks в CD Changer (X5)

Мнение от homey » 20 Яну 2012, 13:42

Колега имам същия проблем. Това което научих след ходене при 1 много добър специалист е че чейнджърите след 2001 година дават дефекти с механиката. оправия няма. Сега си търся чейнджър от по-старите. Те били железни. Мога да ти дам координати на моя човек и той ще ти го подкара, но знай, че скоро пак така ще стане.

Потребител
Аватар

Мнение от stanchooo » 21 Яну 2012, 14:32

Кофти тръпка!

Ами ако можеш, прати ми контакти някакви.

Намерих някакво решение в един англоезичен форум.
Ще взе да пробвам, ако успея, ще пиша резултата.

Потребител
Аватар

Мнение от J.Cvetkov » 23 Яну 2012, 10:59

Абсолютно същия проблем при Х3 2005год.Сега ченджъра седи само да заема място в подлакътника, но съм решил да го махна и на негово място да сложа един МР плеър и това е.Моя чейнджър лично го отваряха, механиката работи , но ми изписва същото ,че няма дискове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от homey » 23 Яну 2012, 12:36

Пратил съм ти номер на ЛС! Драсни нещо ако имаш резултат. Успех!

Потребител
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d

Мнение от minkof » 23 Яну 2012, 13:56

Здравейте, и при мен е същия проблем. 'stanchooo' дай линк към този форум или пиши ако намериш решение.

Потребител
Аватар

Мнение от stanchooo » 02 Фев 2012, 11:28

Здравейте момчета,

доста пътувах тези дни и не ми е останало време да го гледам още този проблем.

@homey, благодаря много! Ще пробвам първо това решение по-долу и ако не стане ще контактна.

@minkof, ето го: http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... sks&page=2

Този пост, който започва с:

"HI THERE GUYS. FIRST TIME ON HERE, SO SORRY IF I AM SPEAKING OUT OF TURN. BUT I HAVE HAD A SUCESS WITH MY CD CHANGER AND WOULD LIKE TO SHARE IT WITH MY FELLOW BEEMER OWNERS.I HAVE SOME INFO THAT MAY BE OF SOME HELP! . IF YOU, LIKE ME HAVE HAD THE "NO DISC" ERROR SHOW UP ON YOUR STOCK BMW SYSTEM KEEP READING.

:eyesscan I HAVE JUST FIXED THIS PROBLEM ON MY CHANGER. THIS FIX IS ONLY FOR A TOTAL "NO DISC" PROBLEM (WHERE WHEN YOU SELECT THE CD CHANGER MODE, IT JUST COMES UP "NO DISC" AND NOT WHEN YOUN SELECT A SPECIFIC CISC IE:- 1-6). "........

Мисля, че ще оправи проблема!

Какво мислите вие?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от homey » 05 Фев 2012, 21:45

Колега, докъде я докара с чейнджъра? Помогна ли чуждият форум? Да започвам ли и аз с разглабянето? При мен освен че изписва че няма дискове, нещо е блокирала цялата система и не мога да извадя пълнителя от чейнджъра. Като натискам копчето за изваждане - нищо не става! При теб така ли беше? Явно проблемът е механичен, както ми каза моя майстор!

Потребител
Аватар

Мнение от stanchooo » 06 Фев 2012, 11:41

Здравей,

ами следващия уикенд се надявам да имам време да го погледнем.
При мен само първия път не искаше да се извади,
в последствие се извади. Сега се вади винаги, но не разпознава дисковете.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е63 630i manual

Мнение от b0bu » 07 Фев 2012, 0:48

Същото ми се случи на мен наскоро. Инсталирах си СД чейнджър понеже липсваше като я взех и си работеше нормално. След около месец ми изписа така, че няма СД-та а касетата беше пълна. Извадих я и я изпразних от дисковете и оставих само един. Размърдах малко отделните слотове да не е заседнал някой и обратно. сега си работи нормално. Дали е тръгнал да се скапва чейнджъра

Потребител
Аватар
Кара: E39 530D
Мечтае да кара: F10

Мнение от Mannoroth » 17 Мар 2012, 1:13

При мен се появи подобен проблем, само че не мисля, че е софтуерен. Значи при слагане на дисковете, чейнджъра "глътваше" цялата кутия леко навътре, а сега не иска, само виждам как четеца се премества няколко пъти на позицията където трябва да е всеки диск, но тъй като те са по-назад така и не намира дискове. Докато това става ми изписва CDC Check и после No Discs и това е...а доскоро си работеше, какво му стана...вероятно е механичен проблем, някой да е имал подобен случай?

Потребител
Аватар

Мнение от stanchooo » 03 Юли 2012, 16:02

Пичове, точно това беше проблемът. Просто моторчето за вкарване и изкарване на дискове и заседнал.
След отваряне (най-трудно се монтират/демонтират гумичките за вибрациите) и раздвижване тръгна като пушка.
По-горното описание, което е на английски е точното решение на проблема. Ако някой иска може да му помогна с превода.

Този проблем е, когато постоянно изписва No Disks.

Потребител
Аватар
Кара: 525d 2002год.

Мнение от g_ishkitiev » 07 Юли 2012, 14:33

Здравейте, явно това си е проблем на всички changer-и след 6-7 години. И при мен се получава така. Като пусна да ми сменя дисковете от плеъра блокирва нещо и после ми дава NO DISC. Проблема, е че и касетата с дисковете блокира в чейнджъра и не мога да ги изкарам. Първо като почна да ми прави този проблем блокирваше и след 1-2 дена се оправя. Но преди седмица и нещо пак така блокира и не се оправи. А аз си ползвам редовно дисковете и ме дразни. Днеска го разглобих, смазах му всички канали, по които се движи механизма за прехвърляне на дискове (напръсках на места с WD40, на места сложих леко грес с клечка за уши :). Сложих го и си сработи без проблеми. Още не съм тествал колко време ще работи. На места си личеше, че е имало някаква бяла смазка която вече беше засъхнала, там го гресирах.
Иначе като временно решение - може да махнете cd changer-а и да изкарате и вкарате на ново кабела за захранването. Така най-вероятно ще изкара блокиралия диск и може да се ползва до следващото блокиране :-). Става с едно ключе 8, което при мен го има в комплекта с инструменти в капака на багажника. Трябва да се внимава само с кабела на захранването, че се вади трудно. Трябва да се натисне във вътрешния край, а се искат доста тънки пръсти за това. Явно като блокира някой диск вътре и софтуера на changer-а отчита грешка и спира на цяло.
Аз направих снимки докато разглобявах моя и скоро ще ги оформя и ще ги кача във форума.
Иначе за около 130-140лв. продават китайки mp3 плеъри, които се свързват директно към интерфейса на changer-а и могат да се командват от волана и плеъра на колата. Но лично аз мисля че има още живот в моя changer преди да го махна на цяло :-). Не ме кефят такива китайски решения.

Потребител
Аватар

Мнение от ivsen79 » 11 Фев 2013, 17:51

Здравейте,
от всички теми във форума тук може би ще намеря отговор и разрешение на проблема си чрез ваша помощ.
Имам проблем с CD Changer на Х5 Е70 (2008) намира се в жабката. Както си работеше и спря, всички копчета за дисковете мигат,също така не иска да извади нито един диск. На дисплея показва, че няма дискове, а не е така. На какво се дължи този проблем и мога ли сам да го отстраня.

Потребител
Аватар
Кара: 525d 2002год.

Мнение от g_ishkitiev » 11 Фев 2013, 19:45

Най-лесното е да извадиш захранващия кабел и да го пуснеш пак. Като блокира явно отчита някаква грешка и спира да работи. Може и сам да се оправи след време.
Аз моя го разглобих, смазах му механичните и търкащи части и пак прави така. Забелязвам го, че става така когато пускам често да се сменят дисковете.
Ама вече ми писна да се занимавам с него :-), слушам си радиото и от време на време някой диск. Като блокира, ако не се оправи до няколко дни му спирам тока, пускам го пак и се оправя пак за известно време.

Следваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6