Въпрос отностно веригите
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос отностно веригите
Здравейте. Искам да купя вериги за бмв x3. Гумите са 17 цолови и вече си харесах вериги, които може би ще купя, но дочух, че за 4x4 автомобил трябвало задължително вериги и на четирите гуми, а не само на две. Това вярно ли е и трябва ли да купувам 2 комлекта вериги?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!

- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Re: Въпрос отностно веригите
Ако караш с вериги,задължително трябва да изключваш дсц-то,а иначе според мен ще ти трябват и за 4 гуми.Ти къде ще се катериш,та мислиш за вериги?С по-хубави зимни гуми ще си ок.
Ами предстои ми сега да ходя из планините, а пък зимнтие гуми са вече към края на живота си, но може да искарат и тази зима последно, та за това питах ако ми се наложи някъде да сложа вериги как точно трябва да са нещата? Някой друг да искаже мнение?

В книжка към колата със сигурност пише как и на кои гуми трябва да се сложат вериги.
Ако веригите се ползват само на дълбок сняг, не би трябвало да има проблеми и да са само на две гуми, но все пак много завсии от настройките на 4х4 системата, и затова е най-добре да си погледнеш книжката
Ако веригите се ползват само на дълбок сняг, не би трябвало да има проблеми и да са само на две гуми, но все пак много завсии от настройките на 4х4 системата, и затова е най-добре да си погледнеш книжката

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Тези текстилните няма ли да свършат работа 

Ами гумите са 235/65/17, а купих вериги за 235/60/17, защото мисля следващата зима гумите да са такъв размер, и пак станаха. Също видях, че в книжката пише само на задните две гуми да се слагат веригите.

6 мнения
• Страница 1 от 1