Ще купувам Х3 - малко въпроси
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Ще купувам Х3 - малко въпроси
Досега карах Touareg 3,0 ТДИ фейслифт и X3 са ми доста непознати, но жената настоява за такава. Знам само, че е най-здравото БМВ и май се произвеждаше в Австрия.
Колата е в края на 2007г. 2,0d. Колата я продава жена, която не е в моя град и все още не съм я видял на живо. Както се досещате информацията, която една жена може да ми даде по телефона за колата се свежда до цвета и кожения салон
Затова се надявам да получа отговори на няколко въпроса, на които дамата отговори с "не съм сигурна".
Интересува ме:
- Колко коня е колата 150 или 177. А има ли 163 коня двигател на Х3?
- Ако няма навигация, може ли да има Блутут за телефон?
- Какво да гледам по-специфично по колата, което може да се окаже проблемно (освен пребоядисване разбира се)
- Всички Х3 фейслифт са с DPF?
- Парктроника само звуков ли е или има и визуализация?
Поздрави!
Колата е в края на 2007г. 2,0d. Колата я продава жена, която не е в моя град и все още не съм я видял на живо. Както се досещате информацията, която една жена може да ми даде по телефона за колата се свежда до цвета и кожения салон

Затова се надявам да получа отговори на няколко въпроса, на които дамата отговори с "не съм сигурна".
Интересува ме:
- Колко коня е колата 150 или 177. А има ли 163 коня двигател на Х3?
- Ако няма навигация, може ли да има Блутут за телефон?
- Какво да гледам по-специфично по колата, което може да се окаже проблемно (освен пребоядисване разбира се)
- Всички Х3 фейслифт са с DPF?
- Парктроника само звуков ли е или има и визуализация?
Поздрави!
- dan1el
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d
- Мечтае да кара: 650xi
Re: Ще купувам Х3 - малко въпроси
Здравей! Колата може да е и 150 и 177. Моята е произведена Май 2007 и е 150кс. Ако е към Септември има вариант да е 177. Чувал съм и за 163 ама не знам поради каква причина са дефорсирани...
- Мисля че не е задължителна навигацията за телефона, но не съм 100% сигурен, защото при мен липсват и двете екстри
- За проблемно... незнам покарай я и ще чуеш или усетиш ако има нещо по колата. Разбира се най-добре в оторизиран сервиз да я прегледат. По принцип не се чупят много.
- За съжаление всички са с DPF, който от време на време като започне да се рециклира убива частично мощността на колата. Разбира се ако е 177 коня нещата сигурно ще са по добре
- Звуков е.
- Мисля че не е задължителна навигацията за телефона, но не съм 100% сигурен, защото при мен липсват и двете екстри

- За проблемно... незнам покарай я и ще чуеш или усетиш ако има нещо по колата. Разбира се най-добре в оторизиран сервиз да я прегледат. По принцип не се чупят много.
- За съжаление всички са с DPF, който от време на време като започне да се рециклира убива частично мощността на колата. Разбира се ако е 177 коня нещата сигурно ще са по добре

- Звуков е.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
163к.с. двигател има - същият N47 мотор, който е и 177к.с., но дефорсиран заради акциза в някои държави, включително и България. Разликите със 177к.с версията обаче като усещане са огромни: по-шумно работи, повече гори, а и изобщо не върви на фона на 177к.с.(нищо че разликата е само 14кобилки).
За блутута-не е задължителна навигацията, но внимавай да не те метнат, че на волана има копче за телефон и следователно има блутут - не е задължително щом има копче на волана да има и блутут.
За блутута-не е задължителна навигацията, но внимавай да не те метнат, че на волана има копче за телефон и следователно има блутут - не е задължително щом има копче на волана да има и блутут.
ОФФ : Колега , как от истински джип - голям и широк ще скочиш на това подобие на джип Х3 ....
- stocky
- ентусиаст
-
X3 - подобие на джип? Това, че твойто разбиране за джип е нищо повече от една лъскава голяма дискотечна кокона не значи, че Х3 не е джип. И Х3 не е много по-малък от въпросното VW. Тази зима с един приятел с Туарег ходихме на ски, ...ама с Х3-ката (ще се сетиш ли защо?). Х3 Е83 е единствения представител на Х серията, който може до някаква степен да се нарече джип - другото са градски SUV-ове. А Туарега е пълна пародия според мен 177к.с. Х3-ката ми върви точно колкото V6 TDi Туарега на моят приятел - проверено няколко пъти.
stocky написа:X3 - подобие на джип? Това, че твойто разбиране за джип е нищо повече от една лъскава голяма дискотечна кокона не значи, че Х3 не е джип. И Х3 не е много по-малък от въпросното VW. Тази зима с един приятел с Туарег ходихме на ски, ...ама с Х3-ката (ще се сетиш ли защо?). Х3 Е83 е единствения представител на Х серията, който може до някаква степен да се нарече джип - другото са градски SUV-ове. А Туарега е пълна пародия според мен 177к.с. Х3-ката ми върви точно колкото V6 TDi Туарега на моят приятел - проверено няколко пъти.
Караш такова , нормално е да го защитаваш. Просто Х3 с тези размери и вид не се виписва в представите ми за истински джип.
Хайде да не размиваме темата на колегата.
От една седмица имам Х3 3.0 дизел.В семейството имаме Mercedes ML 320 CDI.Естествено има голяма разлика между двата джипа, но искам да кажа, че от Х3 съм много доволен.И давата са с достатъчно екстри за моделите си, единствено където БМВ-то има малко по-твърда возия, но точно това на мен ми харесва, отколкото да ме клатушка ML-а като лодка. 

- stocky
- ентусиаст
-
angel055 написа:Караш такова , нормално е да го защитаваш. Просто Х3 с тези размери и вид не се виписва в представите ми за истински джип.
Хайде да не размиваме темата на колегата.
Само последно да кажа - карам Х3, но не харесвам BMW като цяло, така че може да се каже, че съм обективен. Можеш ли да ми кажеш ТОЧНО колко е по-малко Х3 от Х5/Х6/ML/Touareg, защото аз не мога да намеря точни данни в нета-навсякъде са различни?
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Даже най-новото х3 е чувствително по-тясно от Х5 е70 и МЛ. Говоря за субективно усещане, не съм ги мерил с рулетка.
I love the sound of V8 in the morning...
След дълго избиране на Х3, стигнах до извода, че текущата цена на екземплярите от 2008г., е много висока и необоснована за кола, с концепция и дизайн на 10 години. Въпреки че е излязла новата х3, старата, коя то вътре в салона е с дизайн на е46 струва над 40к. За съжаленеи за втори път се разминавам с х3 - купих си страхотен МЛ ЦДИ 2007 за почти същите пари, които бях приготвил за х3.
Благодаря за отговорите по темата.
Благодаря за отговорите по темата.
- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 118i LCI
- stocky
- ентусиаст
-
Честит ML на колегата, дано го заведе на много хубави места!
Според мен има защо Х3 Е83 все още да държи цена - все пак според много хора това е най-здравото BMW от новите модели. Аз лично не виждам нищо лошо в това една удачна концепция да се използва дълго време, а не да се замени с някоя нова, но недобра. Пример за това са Порше и Сааб при тях има модели които се продават по 13-14 години почти без изменения заради добрата първоначална конструкция.
Наистина Х5 е чувствително по-широк...с 3см.
Спирам да пиша по тази тема, за да не останете с впечатлението, че съм луд фен на Х3 - не съм. Просто това е едно здраво BMW, което е малко, но само отвън
Според мен има защо Х3 Е83 все още да държи цена - все пак според много хора това е най-здравото BMW от новите модели. Аз лично не виждам нищо лошо в това една удачна концепция да се използва дълго време, а не да се замени с някоя нова, но недобра. Пример за това са Порше и Сааб при тях има модели които се продават по 13-14 години почти без изменения заради добрата първоначална конструкция.
Наистина Х5 е чувствително по-широк...с 3см.

Спирам да пиша по тази тема, за да не останете с впечатлението, че съм луд фен на Х3 - не съм. Просто това е едно здраво BMW, което е малко, но само отвън

- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Темата е "over". Честито за новата джипка 
Х3 е супер, много ме кефи, само моят екземпляр е малко по-специален, предполагам, че е правен в Китай

Х3 е супер, много ме кефи, само моят екземпляр е малко по-специален, предполагам, че е правен в Китай

Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Дано в цената да са били включени резервни:
- 7 G-tronic
- компресор за AirMatic-a
- карета
... ще ти трябват
А да ти е честит сега МЛ-а на ,,изгодна,, цена че балкан стар имат нужда от свежи донори, старите се изпометаха на Х5
Нова концепция ,,джип,, МЛ W164 на цената на ,,стара,, концепция Х3
Нещо не ти ли намирисва тая ,,цена,, щото според мен направо смърди.
Да, наистина в Германия МЛ е на цената на Х3, а в Германия карат по-малко Х5 Е70 и повече ,,старото,, Х3 ма нещо МЛ не съм виждал по немските магистрали а всяка седмица съм там. Що ли ...
- 7 G-tronic
- карета
... ще ти трябват
А да ти е честит сега МЛ-а на ,,изгодна,, цена че балкан стар имат нужда от свежи донори, старите се изпометаха на Х5

Да, наистина в Германия МЛ е на цената на Х3, а в Германия карат по-малко Х5 Е70 и повече ,,старото,, Х3 ма нещо МЛ не съм виждал по немските магистрали а всяка седмица съм там. Що ли ...
X5 E70 написа:Дано в цената да са били включени резервни:
- 7 G-tronic
- карета
... ще ти трябват
Преди да купя МЛ-а го вкарахме в Балканстар за двучасов тест. Бръкнаха му дори в аспусите. Нарочно не си взех с Еърматик (имам и Туарег с въздушно 3,0 ТДИ, 2008г.). За скоростната кутия прочетох доста и по данни на ADAC 5% от всички W164 са имали проблеми със скоростите (като тук се включват от блокиране до инцидентни отказвания на електроника. Този процент е относително съизмерим с всички нови модели на пазара в горния сегмент. Направихме всички сервизни и пътни тестове на кутията, за да сме сигурни, че е ОК. Разбира се техника е и утре може да се счупи!
Относно цената съм написал, че съм платил почти същите пари като за Х3, а не същите. Огледай обявите за Х3 - с кожа, навигация и евентуално автомат от края на 2007 или 2008, под 45к. лева няма. Аз бях си приготвил за Х3 да дам до 40 -42к.. Дадох малко отгоре и взех според мен една качествена кола. В този ред на мисли цената едва ли "смърди". Не съм се отказал от Х3, но при положение, че новия модел след година ще струва почти колкото стария на 3-4г сега, мисля да си я купя догодина новата. И пак се връщам на интериора на Е83 - погледни я отвътре и ми кажи, че не е копие на Е46, която е с концепция от края на миналия век.
Колега, разбирам пристрастната ти позиция - все пак сме в БМВ форум. Досега съм имал две БМВ-та Е87 2,0д 2005г м-пакет и Х5 3,0д 2008г м-пакет и не мога да кажа лошо за БМВ. Дори мога да кажа, че бях влюбен в единичката. Така че рано или късно пак ще имам БМВ.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2