Молба за съвет при покупката на Х3 20d - Е83
Модератор: Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Молба за съвет при покупката на Х3 20d - Е83
Здравейте колеги, до сега се подвизавах в Е46 подфорума, но се надявам скоро да започна да пиша и тук. Реших да остана верен на марката и избрах втората кола в семейството ни да е Х3. След дълго търсене намерих едно Х3 20d 2004 в доста добро състояние. Държа да подчертая че колата е от автокъща в Италия, предназначена за Италианския пазар (в смисъл не е заделена за износ както повечето коли коите се внасят в България) и дилъра ѝ даваше 2г гаранция (не е официален BMW дилър). Колата е на 135000км с редовно поддържана сервизна книжка. Днес я пробвах и наистина е доста добра, само че до сега никога не съм имал дизелов автомобил и за това преди да отида на огледа порових из форума и попаднах на ето тази тем:
Покупка на дизел или как да не ви метнат продавачите
от която следих за всичко за което съветва колегата автор на темата. От щеката за маслото не духа и не излиза пушек, колата работи равномерно като часовник, при форсиране и задържане изпушва леко (дори бих казал незабележимо) и веднага след това изгорелите газове стават безцветни, няма никакъв особен мирис от изгорелите газове, маслото ѝ беше черно без никакви видими примеси и следи от добавки ... Покарах е за малко градско (некъде 5-10 мин.) и след това реших да отворя капачката за маслото както съветва колегата в темата посочена по-горе. От капачката започнаха да излизат пръски масло , а колегата казва че това не е добър знак (при бензинките това не е показателно, но при дизелите си нямам никаква идея). Само това ме спря да не капарирам колата още днес. Ето тук идва и моята молба за съвет - дали му има нещо на двигателя или не? Искам да помоля и собствениците на X3 20d ако могат да ми кажат при тях при загрял двигател дали излизат пръски масло и пушек като се отвори капачката на маслото при запален двигате. Ще се радвам ако някой колега успее да ме упъти.
Благодатя ви предварително.
Покупка на дизел или как да не ви метнат продавачите
от която следих за всичко за което съветва колегата автор на темата. От щеката за маслото не духа и не излиза пушек, колата работи равномерно като часовник, при форсиране и задържане изпушва леко (дори бих казал незабележимо) и веднага след това изгорелите газове стават безцветни, няма никакъв особен мирис от изгорелите газове, маслото ѝ беше черно без никакви видими примеси и следи от добавки ... Покарах е за малко градско (некъде 5-10 мин.) и след това реших да отворя капачката за маслото както съветва колегата в темата посочена по-горе. От капачката започнаха да излизат пръски масло , а колегата казва че това не е добър знак (при бензинките това не е показателно, но при дизелите си нямам никаква идея). Само това ме спря да не капарирам колата още днес. Ето тук идва и моята молба за съвет - дали му има нещо на двигателя или не? Искам да помоля и собствениците на X3 20d ако могат да ми кажат при тях при загрял двигател дали излизат пръски масло и пушек като се отвори капачката на маслото при запален двигате. Ще се радвам ако някой колега успее да ме упъти.
Благодатя ви предварително.
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Re: Молба за съвет при покупката на Х3 20d - Е83
Колега нормално е да си пръска малко масло и отгоре! Защото и коляновия вал има нужда от смазване
. На доста коли съм проверявал именно точно това, било то дизел или бензин. И всички си пръскаха масълце отгоре, нормално е но малко, но вече ако пръска много това не е нормално! Моята кола също е дизел и в интерес на истината на моята не съм го пробвал това още
. Но на други дизели съм проверявал, така че моето мнение е това дето г казах горе 

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Re: Молба за съвет при покупката на Х3 20d - Е83
Krasimir19 написа:Колега нормално е да си пръска малко масло и отгоре! Защото и коляновия вал има нужда от смазване. На доста коли съм проверявал именно точно това
викаш коляновия вал и капачката за маслото са си дружки едно до друго...
айде като не сте в час не пишете глупости, да не заблуждавате хората....

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
3 мнения
• Страница 1 от 1