Да се присъединя с моето х5
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
Да се присъединя с моето х5
Хайде и аз да се похваля с моята Х5 е53 3.0d
Много екстри - много пинизи и като цяло страхотна кола.Много съм доволен до момента но имам и няколко въпроса и за да не отварям няколко нови теми - ще пиша тук.
Единият е свързан с телефона или по-скоро с липсата му.Затова моля ако някой знае да каже това за какъв модел телефон е и още по-важно - може ли да се смени поставката за някаква друга марка и модел телефон?

И другият ми въпрос (към момента
) е за степенките.Много ми хареса как изглежда колата с тях и да ме посъветвате откъде да ги взема и ориентировъчно колко струват (от Камор или от друго място..).Благодарен съм за всяка помощ.

Единият е свързан с телефона или по-скоро с липсата му.Затова моля ако някой знае да каже това за какъв модел телефон е и още по-важно - може ли да се смени поставката за някаква друга марка и модел телефон?

И другият ми въпрос (към момента

The only thing to FEAR is running put of BEER!
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
Re: Да се присъединя с моето х5
телефонът е motorola v50 ili v 3690
много трудно се намира читав...
смяната му е доста сложна и не си струва да се прави!
много трудно се намира читав...
смяната му е доста сложна и не си струва да се прави!

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
LABRISS написа:И другият ми въпрос (към момента) е за степенките.Много ми хареса как изглежда колата с тях и да ме посъветвате откъде да ги взема и ориентировъчно колко струват (от Камор или от друго място..).Благодарен съм за всяка помощ.
Това е целия комплект алуминиеви степенки : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=95
Номенклатурен номер : 51710017315
Описание : КОМПЛЕКТ СТР.СТЪПЕНКИ
Ед.цена (с ДДС) : 1536.98 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговорите.
По-лош варианти ли е ако степенките са от афтърмаркет производител а не от Дару/Камор?
И това с телефона ми се иска да го направя.Някой правил ли го е да даде повече информация?Да го сменя за оригинален телефон или Нокия - но само не и това.
И още нещо да питам (за да не пускам нова тема) - къде мога да си намеря копчета за климатроника? Няколко исках подмяна а до сега ми казаха само подмяна на целия блок което не е много оферта
По-лош варианти ли е ако степенките са от афтърмаркет производител а не от Дару/Камор?
И това с телефона ми се иска да го направя.Някой правил ли го е да даде повече информация?Да го сменя за оригинален телефон или Нокия - но само не и това.
И още нещо да питам (за да не пускам нова тема) - къде мога да си намеря копчета за климатроника? Няколко исках подмяна а до сега ми казаха само подмяна на целия блок което не е много оферта

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Ето ти копчетата:
Номенклатурен номер : 64116915812
Описание : БУТОНИ УПРАВЛЕНИЕ КЛИМАТИК
Ед.цена (с ДДС) : 151.27 BGN
Има наличност
Поръчваш ги в Дару Кар, даже ги имат и налични.
Степенки търсиш втора ръка.Всякакви "афтърмаркет" решения са глупост.По моргите е пълно с ударени Е53-ки.Ще намериш със сигурност.Според мен за около 400-500 лева, може да купиш прагове в перфектно състояние.
Когато питаш за нещо по автомобила, е редно да уточниш модела и годината на производство на колата.В смисъл...фейсовата Е53-ка ли е, не е ли?Така ще получиш много по-адекватни отговори от знаещите.

Номенклатурен номер : 64116915812
Описание : БУТОНИ УПРАВЛЕНИЕ КЛИМАТИК
Ед.цена (с ДДС) : 151.27 BGN
Има наличност
Поръчваш ги в Дару Кар, даже ги имат и налични.
Степенки търсиш втора ръка.Всякакви "афтърмаркет" решения са глупост.По моргите е пълно с ударени Е53-ки.Ще намериш със сигурност.Според мен за около 400-500 лева, може да купиш прагове в перфектно състояние.
Когато питаш за нещо по автомобила, е редно да уточниш модела и годината на производство на колата.В смисъл...фейсовата Е53-ка ли е, не е ли?Така ще получиш много по-адекватни отговори от знаещите.

- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-

Благодаря колега!
Колата е Е53 преди фейслифта.Сега на първо време искам да се прегледа ходовата част и да ги оправя при необходимост а постепенно се заглеждам и за някои аксесоари и пинизи

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
ето ти нещо дето видях в нета http://carshop.bg/CCFL-Angel-Eyes-Angelski-ochi-za-BMW-X5

- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
Да де ама с това много шаренийка ще стане май
Това свети в студена светлина а ксенона ми е с доста по-топла (5-6к температура) а габаритните светлини направо убиват коня...ако поне тях ги сменя с H10 със студена светина може и да е по-приемливо но тогава няма ли да пищи LCM? Ако сложа например тези http://www.proparts.bg/product/25/ksenonova-krushka-h10.html
И пак не съм сигурен колко ще изглежда добре.Има ли добри варианти направо с цял фар който се слага на мястото на стария?

И пак не съм сигурен колко ще изглежда добре.Има ли добри варианти направо с цял фар който се слага на мястото на стария?
- nnikolov89
- Потребител
-
това с ангелските очи го забрави - голяма цигания е, а фарове с ангелски очи и аз съм се замислял, но трябва и да светят добре.
има хора, които ще ти помогат с "пискащ LCM" и всякакви щуротии, но с изключение на фаровете Х5 е достатъчно добре измислен, че да се доработва от "китай" тунинг, можеш само да добавяш екстри.
примерно този кабел за телефон не ти е нужен, а слагаш един блу тут модул.
после камеа,DSP и други.
прочети,питай, та тогава се хващай в дела
честито и да я караш със здраве
има хора, които ще ти помогат с "пискащ LCM" и всякакви щуротии, но с изключение на фаровете Х5 е достатъчно добре измислен, че да се доработва от "китай" тунинг, можеш само да добавяш екстри.
примерно този кабел за телефон не ти е нужен, а слагаш един блу тут модул.
после камеа,DSP и други.
прочети,питай, та тогава се хващай в дела
честито и да я караш със здраве
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
я кажете за тоя блу тут модул от каде може да си го взема ??? само че ако има значение за Х5 след фейса. и само 1 телефон ли ще може да разпознава автоматично ?

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
GKuzmanov написа:я кажете за тоя блу тут модул от каде може да си го взема ??? само че ако има значение за Х5 след фейса. и само 1 телефон ли ще може да разпознава автоматично ?
За взимане ще го "вземеш", въпросът е обаче, че монтаж на оригинално bluetooth устройство, хич, ама хич не е елементарна работа.Освен стабилната доза разглабяне по автомобила, ти трябва нов подлакътник, евентуално нов волан...и още куп неща.
Да, разпознава до пет телефонни номера.От чисто финансови съображения(и не само) препоръчвам на коли, които нямат такова устройство, да се монтират универсални bluetooth-и, с които пазарът е пълен.Един качествен PAROT, върши доста по-хубава работа от оригиналното.Е, когато ти звъни някой, няма да ти го изписва на навигацията, де, но това не е болка за умиране.Аз имам и на двете си коли оригинални.Работят, но има какво още да се желае..

- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
И аз за това мислех и значи не е много удачен вариант.А как стоят нещата при мен? - както каза колегата стойката за телефона е най-вероятно на моторола а аз искам да си я сменя с нокия.Ако не син зъб то поне телефон да си имам като хората.Откъде да търся такова нещо и кой може да го монтира (на мен определено не ми се отдава и занимава)
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
то целта е като вляза в колата, блу тут-а да ми разпознае телефона и като звънне някой да ми спира радиото и да си говора без да вадя телефон и т.н. ако пък може и да ми изписва на навигацията кой звъни ... само че не съм сигурен първото дали има микрофон в колата и второ май трябва много игра със софтуера за да стане това с изписването ?

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
LABRISS написа:И аз за това мислех и значи не е много удачен вариант.А как стоят нещата при мен? - както каза колегата стойката за телефона е най-вероятно на моторола а аз искам да си я сменя с нокия.Ако не син зъб то поне телефон да си имам като хората.Откъде да търся такова нещо и кой може да го монтира (на мен определено не ми се отдава и занимава)
-най-подходящото за теб колега е оригиналното решение , т.н. улф модул , втора ръка е 100-150лв, чисто нов е 600. Получаваш перфектна блутут връзка с всякакви бт телефони, като твоя се вижда,чете и управлява директно от монитора и екрана..ако 3 слушалки си чифтосал, и 3те ще ти работят..
-афтермаркет решенията са абсолютна нелепица при бмв. Монтажът е елементарен, буксите на улф и бит модулите (какъвто е твоя) са еднакви ,,имам работеща схема на пиновете, които само трябва да се махнат или разместят в оригиналното окабеляване, добавя се скрито бутонче за активация и друго не се пипа ))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
Колеги някой може ли да ми обясни къде бъркам с автоматичните чистачки?
Лоста си седи на позиция 1 - автоматичен режим а малкия превключвател на лоста седи на най-чувствителна позиция. И щом е автоматичен режим - трябва щом усети и малко дори капки - да включва чистачките но не! Всеки пък щом искам да включа сензора трябва да врътна за кратко превключвателя за чувствителността и тогава 'автоматичните' чистачки се събуждат. Сигурно някъде има проблем защото това не са автоматични чистачки
Лоста си седи на позиция 1 - автоматичен режим а малкия превключвател на лоста седи на най-чувствителна позиция. И щом е автоматичен режим - трябва щом усети и малко дори капки - да включва чистачките но не! Всеки пък щом искам да включа сензора трябва да врътна за кратко превключвателя за чувствителността и тогава 'автоматичните' чистачки се събуждат. Сигурно някъде има проблем защото това не са автоматични чистачки

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2