Опит за кражба на 2 X5-ци

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Опит за кражба на 2 X5-ци

Мнение от vvp » 11 Мар 2011, 23:38

От доста време чета в този и други форуми, че има доста посегателства над X5/X6, но никой не вярва докато не му се случи. До колкото бях чел на всички автомобилите са били я на открито, тук-таме на някой паркинг, пред блока и тн, и всички казват "един гараж и няма проблеми". Ами аз съм с гараж и пак се случи. Кооперацията в която е подземния паркинг е сравнително нова - 2008 година е построена. Попринцип има 4 входа и под цялата кооперация(блок по-скоро, 5 етажен), се простира този подземен паркинг, а самият блок е разположен на площ над 3.5 декара. 1 от входовете е частен, или иначе казано по-голямата част е мой,а другата част е на човек, който е приятел на баща ми от 79'-та година(това има значение). За да се влезне в тази част на подзения паркинг трябва да се влезне от другия вход, да се спуснеш по рампата и да караш 100-ина метра подземно, докато не стигнеш, до частната част на блока, а съответно и на подземния паркинг. Попринцип имаше, една врата само на входа от последния вход, но аз и въпросния човек, решихме, че е по-добре даси оградиме нашата част. Сложихме си подсилена врата(вдигаща се). Във входа сме със чип. Има 20 чипа всеки с уникален код, и ако вратата на входа(входната за към самият вход) се държи повече от ч минута отворена, започва да свири алармата, която пък е свързана с охранителна фирма. Същият е и принципа при паркинга. Ако вратата седи вдигната повече от минута, алармата се засвирва. За входа има 6-7 активни чипа, но те не са активни и за подземния паркинг. Там е с друга система, която е в стената и трябва да насочиш дистанционното на точно определено място, за да хване сигнала, тъй като този сигнал трябва да мине 2 стени. Тъй като бяха прекалено дебели, точно на това определно място, сме ги изтънили за да се хваща въпросният сигнал. Това цялото го пиша, за да се разбере, че не е просто врата и дотам. Ако на вратата се окаже натиск, или се разбие вратата за мазето(тоест не се отвори с дистанционното) алармата свирва и пак охранителната фирма долита. Пак споменавам, че до този паркинг(частната част) имаме достъп само аз и този човек, до другата част от подземния паркинг, имат вход още около 25 човека от другите входове, които там си паркират колите. Нашата част е крайна, тоест след нея няма друга част на подземния паркинг. Всичкото това го направихме, просто за да бъдем по-сигурни. Коли в днешно време се крадат доста, а точно при нас правят и отсечка на метрото, улиците са разбити, минават камиони и други тежкотоварни машини и само одраскани/блъснати коли не ни бяха на главата. Забравих да спомена, че в паркинга има и охранителни камери (4 на брой), които преценихме, че няма да е зле да се включат да записват на едно PC какво се случва. Записваха се на компютъра на другия обитател на блока, тъй като той е по-възрастен, по-честичко си седи в къщи, а и аз доста пътувам. Записите са с отлично качество, но са доста големи като обем. Хард-диск от 500 GB се пълни за 48 часа нон-стоп записване. Тоест ако искаш да свалиш записа, и се е случило да речем на 4и март, трябва да го свалиш до 6и, иначе се самоизтрива и дотам. Случката се разигра точно на 4-и срещу 5и март, през ноща. Първоначално имахме една X5 от 2005. Колата е много здрава, единственето, което съм сменил са консумативи+2 дюзи+един път доливане на масло на скоростната кутия, тъй като беше малко, по байри се оттичаше надолу и придърваше неприятно. Имам и новата, 3.0 дизел, 2008 година. Съседът кара едно Ситроенче, ама какво е точо ще ви излъжа. Ново е и е голямо. В паркинга има места, които не са оградени от колони, и такива които са 2х2 места, оградени с колони. Имено на едно такива 2 места паркирам аз, а човека си паркира на широко, до мене само от едната страна има колони. Колите си бяха паркирани. Същата вечер на съседа му беше паднал акумолатора и ме помоли да му го заредим. Имам си и едно малко Bobcatche, което го ползвам за чистене на сняг, такива работи, и вместо да го носи до другия ъгъл на гаража(изкарали сме си ток и такива работи, за да може да се свърши нещо ако се наложи), и го метнахме в кофата на Bobcatcheto и му го оставих там, след което си поджитках малко в гаража с него(много е весело) и не знам защо но без да се усетя, съм го оставил точно пред X5ците така, че без то да се мръдне да не може да излезнат. Тамън слезнах от него, тръгвам да излизам и го видях къде сам паркирал като арабски шейх в пустиня, ама ме домързя и си казах "няма да го местя, утре като излизам". Каквото става вечерта става лягам си иа на стуринта (разбирайте към 10) ми звъни съседа и ми казва "Малкия какво пак си си майсторил дай инструментите да го монтирам тоя акомулатор и да изчезвам, че работа ме чака". В първият момент се зачудих за какви инстументи говори, влезнах в нас и му дадох мойте а той ми отвърна "не бе не бе искам си моите". И аз му казвам, "Ми аз от къде да знам къде са ти" и той " е оставил си ми багажника на колата отворен ти си ги взел" и по едно време си викам "Е*ах му майката фантоми ли има в тоя гараж, може вчера да съм ги взел за нещо ще слезна да проверя в някоя от колите". Слизам и първото което ми направи впечатление е, че колите не ми бяха така както ги бях паркирал ами по назад и по'завъртени все едно някой се е опитвал да излезне през пролуката между багерчето и колоните, а после забелязах и един чук в багарчето. Поглеждам и с чука здраво удряно по капака където стоят жиците на багерчето, счупено и жиците изкарани. И си викам "това е невъзможно". Обясних му на човека ,поакзах му и се качихме в тях да видиме записите. Към 03.50 вратата на паркинга се отваря, лампите се включват и хоп влиза някаква E46-ца. От там изкачат 3-ма отзад, с шапчици бяха и ДИРЕКТНО МИ ОТКЛЧВАТ КОЛИТЕ ОТ РАЗСТОЯНИЕ. Не са разбивали нищо не са правили, направо си откличха колите. Видяха обаче бобкетчето, мъчиха се бутаха го то не става, еле че е тежко, второ пък и като не е запалено си има някакви си негови блокажи да не може да търгне(ако е оставен на неравен терен както се и очаква). Това което ми направи впечатление е, че ЗАТВОРИХА ВРАТАТА, тоест те са знаели, че ако седи 60 секунди отворена, ще се рапзиска алармата. Другото, на което обърнах внимание, е че си бяха съвсем спокойни. Бяха наизлезнали всички, един от бабайтите отиде до Ситроена и просто му отвори вратата (то нали без акумолатор,пък и сме си там наши хора няма кой какво да му вземе). 4-5-6 минути оня седи и ръчна нещо в Ситроена в опит да го запали, накрая вдигна капака и гледа няма акумолатор при което реакцията му беше от типа "е да му е*а майката днеска не ми е ден). Отвориха задни врати и багажник да търсят акумолатора ама него го няма. Само дето взеха куфарчет ос интструменти на човека(той и затова ме питаше за него). От него беше изваден и чука с който бяха счупили капачето. Толкова спокойни си бяха, че даже единия звънна по телефона да се обяснява нещо и отиде при вратата за да хване обхват, че там най-има, макар и на една и две чертички. След 3-4 минутен разговор, си ръкомахаха нещо,затовриха всички коли,ЗАКЛЮЧИХА ми X5-ците(пак от разстояние) ги и си ги качиха си се в E46-цата и потеглиха. Даже си направиха съвсем внимателно обръщане и си излезнаха и спуснаха вратата. И аз сега седя и се чудя - да се смея ли да плача ли? До къде стига тази наглост, и тея техни умения? Толкова, са се усъвършенставли, че:
1.намерили са дистанционно или кодирания сигнал за първата врата. Както и да е, това не е толкова трудно, както споменах до нея имат достъп 25-30 човека, а ако всеки от тях е дал ключ и на жена си стават 60ина.
2. Намерили са кодираните сигнали до втората врата + сигналите до аларменото устройство. Проверихме всички дистанционни са у нас, а само 2 са програмирани да работят!
3. Откличха ми колите все едно са си техни. Без изобщо да ги разбиват, както го показаваха по BTV или НОВА не помня точно. Но това не се очудвам, тъй като преди 2 лета, беше точно този бум ,където с компштър ти записват сигналите от дистанционното, което изпраща към колата, после слагат кодираните сигнали на тяхно си дистанционно и все едно си иамт истински ключ.
4. По същия този начин, може да са се сдобили и със сигналите на вратите и алармените системи.

Викнах полиция, и им обясних какво е станало, поакзах им записа. За съжаление, той наистина е малко или много безполезен, тъй като номерата на колата не се виждат, бяха сложили бяла празна табела отгоре върху истинска, най-вероятно прикрепена с ластици в двата края. Колата беше E46, година не мога да кажа, но това което ми направи впечатление, е че отпред беше със кристални мигачи, а пък отзад със жълти мигачи. Също така, беше най-обикновена - метални джанти, черни уплатнения около вратите( а не хромирани например, каквито съм виждал). Мисля, че беше тъмно син металик, тъй като имаше малко по-друг цвят от X5-цата(тя е черна), но пак беше тъмна, може и да е била тъмно зелена.

Всичките бяха млади(ако съдим по движенията), жизнени, бързо подвижни и слабички. Само шофьора беше по-дебеличък, той излезна да бута с тях багерчето ама к*р тате баница, да папка още. Това което ме изуми е, че полицая с мен видя, че те не носеха никакви ръкавици(явно са разчитали, че ще я откраднат), и следователно вътре имаше отпечатъци. На това кукера ми каза "Колата е мръсна вещ, и да има те ще са смесени с твоите а пък и е много прашна". Дори след 15 минутни обяснения, че в колите ми никогане се пуши, няма и да се пуши, влиза се само със свеж дъх, чисти обувки и дрехи, няма право да се яде вътре, да се пие и да се гримират женски, той пак не искаше и да чуе за вземане на отпечатъци. След като си тръгна кукера, взех чука и на него имаше кървав отпечатък! Ако бях внимавал малко в час по биология навремето, и ако знаех повече сигурно щях да кажа пол, години, образование, етническа принадлежност, религия, професия, семейно положение, и тн - толкова ясен беше. Обадих се на същия кукер и думите му бяха - дори и да е толкова ясен, може да ги няма в базата данни, и може да не ги хванем. Казах му "ти ела го вземи, вкарайте го в базата данни и като тоя пут*о се издъни по друг параграф да му дадетре още и някоя година и за това деяние" ама той "е не не няма как да стане". Толкова се бях ядосъл, че звъннах на един познат, в 3то, от там той прати друг разследващ, който взе отпечатъка от чука, взе и чука и каза, че ще направи всичко възможно. Ами накратко това е историята - мързела/нежеланието да мърдам багерчето на момента, ми спаси колите, а падналия акумолатор на колата на съседа, ги направи да излеждат за смях, като в скрита камера. Както винаги полицията СПИ, дават им се ясни улики, ОТПЕЧАТЪК КЪРВАВ и те пак не могат да хванат извършителите. А в чужбина по отпечатък от задните части на седалката сигурнот вече щяха да са го опандилизили. Сега съм решил да си взема едни бетонени блокчета, от големите по 700-800 кила бройката, и всеки път като паркирам да ги слагам пред колите, ако нещо се случи, пак да им го подам твърд. А най-добре е да седим в паркинга. със заредени пушки и да ги чакаме да се върнат, вярвам, че ще ги изненадаме :winky:

П.С.Съседа после се сети, че в един от другите входове, живее един автоджамбазин(или поне така предполага) - софинец е, но винаги колите са му с различни регистрации - Тѝ, ВР, РВ и тн и тн, и понеже съседа ми (Васко) е разговорлив човек, и си лафи с всички, въпросният господин на въпросите свързани с колите, от къде ги е взел и тн му е казвал "знаеш как е, такива работи не се питат". Сега на въпросния човек ще му се правят някакви проверки, и дано да няма нищо общо със случката, че ще има :dummy:

Потребител
Аватар
Кара: Х5 - Е53

Re: Опит за кражба на 2 X5-ци

Мнение от boregepco » 13 Мар 2011, 19:06

Как има сили да напишеш цялото това нещо?!
Що не пратиш записа на някоя телевизия-да си погледаме. Може Господарите да ги издирят за скункс и да ги видиш и ти на живо.
А иначе за чичко полицай - не се очудвам. Като ми обраха апартамента се бяха спуснали с въжета от покрива. Като на филм... Идват чичковците, гледат и умно заключиха, че "нема начин". След като се разбеснях се раздвижиха и омърляха цялата къща с техния прах. И ти да видиш - нито един читав отпечатък. Дори и това, което аз умишлено направих беше негодно-държах с ръка една видео касета, отпечатъка се виждаше с просто око. Чичкото каза - "не става-едвам е докосната".
Но що да се чудя - нашата полиция ни пази...
Ура!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 13 Мар 2011, 20:21

:shock:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от vvp » 13 Мар 2011, 21:27

Не знам, вече и аз се чудя какво се случва тука. Приятел в Германия ми каза, че там редовно им се ъпдейтва софтуера. За сега ще го карам така. Ако имам възможност и има начин, ще отида в Германия да ми направят този йдейт и да ми сменят някакви кодове на софтуера(не съм много наясно), но сега излиза че тази кола може да се пали от поне 3 ключа. Ако не стане там ще го препрограмирам тук някъде, идната седмица ще звънна в Камор да ги видя те какво могат да ми кажат по въпроса. То излиза, че изобщо не си е и работа да караш BMW...не ме разбирайте погрешно, карал съм много и всякакви коли, даже сега се каня да си поръчвам новата M5ца, но не може да е толкова занемарена сигурността на автомобилите! Ще си позволя да направя пряко сравнение с Mercedes. BMW са в пъти по-добри! Казвам го като цяло. Имал съм ML 63 AMG, S 500 и C200 Kompressor(2001), продадох ги като гаражни коли - ми те непрекъснато висяха по сервизите! S класата на 20к километра чупи скоростната кутия и 4 амортесьора. Това нормално ли е? C класата верно беше старичка, но просто изведнъж реши, че ще ми се прави на инат в резултат на което не работеше радиото, не ми се отваряха прозорците, не ми работеше климатроника, седалките и при катастрофа airbag-овете нямаше да ми се отворят. Резултата - 1400 лева за изчистване на компютърни грешки. Мл-а беше най-читав, от тая гледна точка, че съм чупил 2 носача. Друг е въпроса, че след 5-6к километра осъзнаваш, че тая кола няма никакви други предимства освен мощност. С една 3ка, може да си доставиш къде-къде по приятни емоции. Но 2008 година, през лятото, когато точно джабазите чакаха по паркинги и бензиностанции да си заключиш колата за да ти засекат вълните на дистанционното и после да те оберат/или да ти откраднат колата, от Mercedes незабавно излезнаха с ъпдейт, при който ако сигнала засече, че го засичат просто се прекъсва, в резултат на което колата не се заключва, а автоджамбазите не могат да получат сигналите/кодовете, защото връзката се прекъсва. На мене лично 2 пъти ми се е случвало, да не ми се заключи колата - на BILLA и на METRO. Тоест ако нямах такава защита или щях да съм 1 кола назад, или това което е било в колата. Смятам, че е крайно време от BMW да направят нещо, а не да съ чешат мад*те с извинение.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 13 Мар 2011, 21:38

:shock:
Ако можеш, качи някъде записа да видим тези хора. При толкова системи за сигурност и...... :help:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 14 Мар 2011, 0:24

Останах силно впечатлен и вече се чудя дали тези въпросните устройства не са ги пуснали в продажба по бензиностанциите! От достоверен източник знам че на ден се пускат над 30 запитвания за проверка на Х5-ци от Западна Европа към България и всеки ден минимум 2 се оказват че са крадени! Дори и да не са крадени оттук са с БГ табели! Толкова ли са неграмотни тия от БМВ? Ами по-скоро не! Просто нашите дилъри са скапани! Ако се появи 3 официален сервиз в София с най-голям кеф бих отишъл при тях!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 14 Мар 2011, 10:30

Колеги, просто трябва често да си обновяваме софтуера, но това не е решение, защото и джамбазите често си "ъпдейтват" техниките.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Х5 - Е53

Мнение от boregepco » 14 Мар 2011, 13:08

Kroki написа:Толкова ли са неграмотни тия от БМВ?

Ами не са. Можеш да си сигурен, че хич дори не са тъпи.
Ако Гошко няма пари да си купи от магазина BMW, но е малко тарикат или пък си е от Долно Нанагорнище и някой го изработи, ще си вземе една крадена кола на по-добра цена.
А Пешко, който си е купил от магазина ще извърти така нещата, че пак да си купи...

Е? Тъпи ли са? Ами не! Те вече имат две продадени коли! К'во им пука, че някой застраховател ще се бръкне или пък на Пешко ще му се върже по-скъпичко... Оборот да върви!

Могат да се направят колите. Но къде отива далаверата на производители, застрахователи и т.н.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 14 Мар 2011, 18:23

Баси...
В Русия застрахователите отказват да правят каско на скъпа кола, ако няма сума ти допълнителни аларми и защити. Май натам отиваме, а не към ЕС.

А куките могат да спрат кражбите за 1 ден. Но поради някаква причина не го правят. И най-тъпото е, че ни управляват милиционери, и положението с кражбите отива от зле към е*ало си майката.

П.С. за сравнението S-класа/х5 не съм съгласен, имам S-класа 4матик и е по-добра от Х5цата, само дето остарява вече. Един от големите и плюсове напоследък е, че мога да я паркирам където си поискам на другия ден си е на същото място.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 14 Мар 2011, 18:54

msi200 написа:Баси...
В Русия застрахователите отказват да правят каско на скъпа кола, ако няма сума ти допълнителни аларми и защити. Май натам отиваме, а не към ЕС.

А куките могат да спрат кражбите за 1 ден. Но поради някаква причина не го правят. И най-тъпото е, че ни управляват милиционери, и положението с кражбите отива от зле към е*ало си майката.

П.С. за сравнението S-класа/х5 не съм съгласен, имам S-класа 4матик и е по-добра от Х5цата, само дето остарява вече. Един от големите и плюсове напоследък е, че мога да я паркирам където си поискам на другия ден си е на същото място.

Te S-ките вече не ги крадат щото не са сигурни до къде ще стигнат че може да се потроши в неподходящ момент! :mhihi: И не съм на мнение че двата автомобила имат база за сравнение! Все пак предпочитам Х5-цата ама да е с по-малки гуми и джанти! :bchug: Ще се оправи тоя проблем като има поне двама застреляни автоджамбази!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 14 Мар 2011, 19:41

На S-ката за 150хиляди км ремонтите са еднo реле на алтернатора, 2 носача и два амортисьора. А моята е най-чупливия модел.

Иначе няма как да се сравняват, щото едното е по-висок клас.
А Балкан Стар да знаете колко са зле...

Аз не мога да си обясня, защо не са прибрани крадците на топло. Знае се кои са.

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 14 Мар 2011, 22:53

msi200 написа:На S-ката за 150хиляди км ремонтите са еднo реле на алтернатора, 2 носача и два амортисьора. А моята е най-чупливия модел.

Иначе няма как да се сравняват, щото едното е по-висок клас.
А Балкан Стар да знаете колко са зле...

Не подозираш колко добре знаем :mhihi:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

Потребител
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: E36 318 IS

Мнение от BC One » 15 Мар 2011, 0:11

Вече да те е страх да си оставиш возилото кадето и да е било ... :cry:
Изображение
Изображение
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана! 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wpb19 » 15 Мар 2011, 11:53

vvp написа:Не знам, вече и аз се чудя какво се случва тука. Приятел в Германия ми каза, че там редовно им се ъпдейтва софтуера.

Колега, както наскоро разбрах и аз, решението (щото няма как да разчиташ на полицията) е да застраховаш в Армеец - при всеки ъпдейт на софтуера те пращат в Дару кар, като не плащаш нищо нито за софтуера нито за труда.

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 15 Мар 2011, 15:21

Ако колата е в гаранция, БМВ си поемат ъпдейтите.

Следваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6