Относно X5/X6 и Армеец.

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Относно X5/X6 и Армеец.

Мнение от Wpb19 » 09 Мар 2011, 16:51

Колеги, мои хора в Армеец ми казаха, че от утре всички X5/X6 застраховани при тях ще получат безплатно :yes: (за сметка на Армеец) ъпгрейд на софтуера от официален сервиз на БМВ.
Целта е да не могат да ги пипат айдуците. Не знам повече подробности, някой чувал ли е нещо?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Re: Относно X5/X6 и Армеец.

Мнение от TPAKTOP » 09 Мар 2011, 18:22

Не, но ни зарадва! :lalala: :yes: И утре ще им звънна да ги преслушам!
Току що говорих с моя брокер и ми казаха че все още няма заповед от Армеец за подобно нещо! Интересното е че ми казаха че сигурно няма да е като ъпдейт на софтуера а по скоро монтиране на допълнителен чип! Това е било процедура през която са минали всички клиенти с Х5 и Х6 на БулИнс! Ако условията са същите като при Булинс джипа трябва да е след 2008година и интервенцията трябва да бъде извършена в рамките на месец! От БМВ били потвърдили че ако колите са гаранционни няма да има проблеми с гаранцията. Всичко ставало с записан час и сравнително бързо! Само се надявам тези чипове да не дават консумация на акумулатора че пак ще поствам снимки как москвич ми дава ток!
Изображение

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 09 Мар 2011, 18:40

Ъъъ...ама тоя чип-мип или каквото е къде се монтира, т.е. имам предвид в БМВ сервиз или в разните му сервизи на Армеец по градове?
Щото ако е извън дилърството аз нема да стъпа там, разни олигофрени да ми дупчат колата и да ми слагат знайни и незнайни простотии...пък ако ще да трябва да си направя каско на друго място :bang:
Армеец (или който и да било друг) да вземат да озаптят апашите, вместо да мислят как да ни окипазят колите :twisted:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 09 Мар 2011, 18:42

cww написа:Ъъъ...ама тоя чип-мип или каквото е къде се монтира, т.е. имам предвид в БМВ сервиз или в разните му сервизи на Армеец по градове?
Щото ако е извън дилърството аз нема да стъпа там, разни олигофрени да ми дупчат колата и да ми слагат знайни и незнайни простотии...пък ако ще да трябва да си направя каско на друго място :bang:
Армеец (или който и да било друг) да вземат да озаптят апашите, вместо да мислят как да ни окипазят колите :twisted:

Ами това което ми казаха че интервенцията е със знанието на БМВ! Следователно мисля че ще се монтира по неофициални сервизи!
Изображение

Д-р Хаос
Аватар

Мнение от cww » 09 Мар 2011, 19:22

Ако това, което казваш е верно тактично ще пропусна, но ако е в официален сервиз, ще помислим по въпроса.

P.S. Са гледам по новините хората курсове за автоапаши срещу скромни суми организират, ние ще ги спираме с чипове...полека. На който какъвто му е късмета и това е. :roll:

Потребител
Аватар
Кара: Х5 - Е53

Мнение от boregepco » 09 Мар 2011, 19:29

Ти ще пропуснеш, но тия дето са на близинг и немат право на избор ще се редят и ще чакат.
На мене си ми пердашат застраховка там и даже не ми дават да питам на какъв процент ще съм.
За съжаление усвоиха и западните глупости при заявена щета, следващата година да вдигат процента.
Но като цяло-от лизинга нищо не са казали още.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 09 Мар 2011, 19:30

cww написа:Ако това, което казваш е верно тактично ще пропусна, но ако е в официален сервиз, ще помислим по въпроса.

P.S. Са гледам по новините хората курсове за автоапаши срещу скромни суми организират, ние ще ги спираме с чипове...полека. На който какъвто му е късмета и това е. :roll:

Ти хубаво ще откажеш ама да не ти сложат някоя клауза с която не дай Боже да изгърмиш в последствие! То без твоето знание няма да стане ама може да те задължат! :yes:
Изображение

Д-р Хаос
Аватар

Мнение от cww » 09 Мар 2011, 19:34

TPAKTOP написа:
cww написа:Ако това, което казваш е верно тактично ще пропусна, но ако е в официален сервиз, ще помислим по въпроса.

Ти хубаво ще откажеш ама да не ти сложат някоя клауза с която не дай Боже да изгърмиш в последствие! То без твоето знание няма да стане ама може да те задължат! :yes:

То си има лесно - просто застраховаме там, където не слагат чипове и стискаме палци да не я крадат. :mhihi:
Пък като толкова я искат - да я вземат. Така или иначе нищо не може да ги спре...най-малко пък разни пишман устройства.
Аз мисля да се възползвам от офертата на Боби и момчетата му. Оттам нататък каквото сабя покаже.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 09 Мар 2011, 19:43

cww написа:
TPAKTOP написа:

То си има лесно - просто застраховаме там, където не слагат чипове и стискаме палци да не я крадат. :mhihi:
Пък като толкова я искат - да я вземат. Така или иначе нищо не може да ги спре...най-малко пък разни пишман устройства.
Аз мисля да се възползвам от офертата на Боби и момчетата му. Оттам нататък каквото сабя покаже.

Ами не бих заменил застрахователя си защото иска да е по-сигурен че няма да ми откраднат колата! Къде да се набутам? При някой който ако ми я открадната няма да ми плати? То да не се случва ама съп по-спокоен като съм към Армеец!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 09 Мар 2011, 19:44

И да не забравя! Това е само предположение на моя брокер защото от Армеец още няма издадена заповед! Това са условията ан Булинс!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70
Детайли за колата: 3.0d "07

Мнение от 7878 » 09 Мар 2011, 23:24

Моята е в булинс и ме пратиха в един гаражен сервиз за аларми да ми сложат имобилайзер дето спира паленето. Седя два часа и на финала ни музика, ни навигации, нищо не работи. Връщам колата, затварят я за още час и пак излиза, другата половина не работи. След скандал и на осмия час махнаха всички глупости, които бяха сложили, преинсталираха целия софтуер, за да се оправи. Таковал съм им и чипове и гаражните майстори и глупостите.
Човек се учи, докато е прост!
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 10 Мар 2011, 1:13

Колега а в кой сервиз са те пратили?! Вече почвам да се замислям да откажа подобна услуга!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70
Детайли за колата: 3.0d "07

Мнение от 7878 » 10 Мар 2011, 10:03

на бул. България, след кръстовището с бул. Тодор Каблешков в дясно. Не видях име... гараж за аларми и музика...
Човек се учи, докато е прост!
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 10 Мар 2011, 10:09

7878 написа:на бул. България, след кръстовището с бул. Тодор Каблешков в дясно. Не видях име... гараж за аларми и музика...

Да не е Друмник че те ми се разминават от мисълта за "гаражен сервиз"? :shock:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RadoIvanov » 10 Мар 2011, 10:52

7878 написа:Моята е в булинс и ме пратиха в един гаражен сервиз за аларми да ми сложат имобилайзер дето спира паленето. Седя два часа и на финала ни музика, ни навигации, нищо не работи. Връщам колата, затварят я за още час и пак излиза, другата половина не работи. След скандал и на осмия час махнаха всички глупости, които бяха сложили, преинсталираха целия софтуер, за да се оправи. Таковал съм им и чипове и гаражните майстори и глупостите.

Кофти ситуация е твоята. Звънях на моя застраховател за X5 на баща ми в офис на Армеец, не е посредник, разбрах следното:

1. Не се слага нищо допълнително, само се сменя "фърмуера" на колата с някакъв супернов, съвсем официален
2. Операцията може да се направи само в оторизиран от БМВ, не от Армеец сервиз
3. Нищо няма да струва - Армеец поемат разноските по труда, а самия софтуер е безплатен
4. Не е задължително да се прави нищо, но е силно препоръчително, защото оригиналния софтуер "оставя свободни позиции за допълнителни ключове" и апашите са намерили начин да си отключват новите X без изобщо да ги пипат - с компютри от разстояние...

Не знам точно каква ще е организацията, щото стана ясно, че "ъпгрейда" отнема 3-4 часа - предполагам, че всички ще искат да си оправят софтуера, да не стане сега опашка като за евтино олио пред М-кар и Камор :)

Следваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6