проблем с парно

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x5 3.0d

проблем с парно

Мнение от zapalvane » 14 Яну 2011, 14:13

здр.колеги.да ви питам от какво може да изстива колата,имам предвид парното.когато е на ниско ниво на вентилатора си духа топло,но дам ли му от средна към висока степен започва едно изстиване на купето и стрелката на температурата започва да пада постепенно.смених му термостата но не се оправи,за какво друго да гледам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Re: проблем с парно

Мнение от бабъл » 14 Яну 2011, 15:48

Здавей колега,според мен като за начало си виж филтъра на климатика или по лошия вариант да е запушен радиатора на парното.Обаче,ако колата ти истива като включиш парното,ми се струва,че проблема е в термостата.Виж си и нивото на антифриза.

Потребител
Аватар
Кара: 330d

Мнение от nnniksannn » 14 Яну 2011, 20:22

Имаш два термостата,смени и другия :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zapalvane » 15 Яну 2011, 18:06

[quote="бабъл"]Здавей колега,според мен като за начало си виж филтъра на климатика или по лошия вариант да е запушен радиатора на парното.Обаче,ако колата ти истива като включиш парното,ми се струва,че проблема е в термостата.Виж си и нивото на антифриза.[/quote

колата и падат градусите след като дам на махх парното.не е от филтри и други такива,термостата е сменен и е един,други предположения.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 17 Яну 2011, 16:51

zapalvane написа:
бабъл написа:Здавей колега,според мен като за начало си виж филтъра на климатика или по лошия вариант да е запушен радиатора на парното.Обаче,ако колата ти истива като включиш парното,ми се струва,че проблема е в термостата.Виж си и нивото на антифриза.[/quote

колата и падат градусите след като дам на махх парното.не е от филтри и други такива,термостата е сменен и е един,други предположения.

Сигурен ли си че и пада температурата или само му се мести стрелката? Навремето карах за кратко една Е39 на която и падаше стрелката по същия начин но се оказа че е нещо по електрониката а не от термостати и т.н. Но това е само предположение не съм хакер на БМВ-ета!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zapalvane » 18 Яну 2011, 11:41

не колега не е само стрелката защото започва и да охлажда.

Потребител
Аватар

Мнение от ivoj_bg » 18 Яну 2011, 12:57

Колега ,а дали новия термостат е оферен/нали знаеш на днешно време какви боклуци се продават/ и според мен е от термостата. Ако имаш време извади го сложи го в едно канче с вода на котлона,вземаш и един термометър и гледаш кога ще отвори-това е най-простия начин да разбереш дали ти работи термостата :yes: :driving: :lalala:

Потребител
Аватар

Мнение от ivoj_bg » 01 Фев 2011, 13:03

Колега какво стана ???? Има ли резолтат вече?!?!?!? :roll: :roll: :roll:

Потребител
Аватар
Кара: Е53 и Е36 и Е60
Детайли за колата: оранжев Х5;)

Мнение от SCHNITZER C7007XB » 03 Фев 2011, 20:08

zapalvane написа:здр.колеги.да ви питам от какво може да изстива колата,имам предвид парното.когато е на ниско ниво на вентилатора си духа топло,но дам ли му от средна към висока степен започва едно изстиване на купето и стрелката на температурата започва да пада постепенно.смених му термостата но не се оправи,за какво друго да гледам.

Има вероятност да е таралежа на климатроника вчера го смених 178.60лв дару кар и вече нямам проблеми;))късмет

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 2.0d

Мнение от azata » 04 Фев 2011, 20:29

SCHNITZER C7007XB написа:
zapalvane написа:здр.колеги.да ви питам от какво може да изстива колата,имам предвид парното.когато е на ниско ниво на вентилатора си духа топло,но дам ли му от средна към висока степен започва едно изстиване на купето и стрелката на температурата започва да пада постепенно.смених му термостата но не се оправи,за какво друго да гледам.

Има вероятност да е таралежа на климатроника вчера го смених 178.60лв дару кар и вече нямам проблеми;))късмет

И аз сменях таралежа преди десетина дни.При мен освен охлаждането се прояваваше и друг проблем-изгасяш колата,а вентилаторите продължават да въртят и на сутринта грам ток :mhihi:
Любовта на мъжа минавала през стомаха...Голяма заблуда!!! Няма мъж,който да не държи частица от BMW в сърцето си...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Мнение от RuM6n » 06 Фев 2011, 15:53

Извинявайте за невежеството, но какво е това "таралежа на климатроника"?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 2.0d

Мнение от azata » 06 Фев 2011, 20:20

RuM6n написа:Извинявайте за невежеството, но какво е това "таралежа на климатроника"?

Таралеж-крайно стъпало на вентилатора или регулатор на парното.

Изображение

Ето и тема от форума във тази връзка:

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=152305
Любовта на мъжа минавала през стомаха...Голяма заблуда!!! Няма мъж,който да не държи частица от BMW в сърцето си...

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6