проблем с парно
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- zapalvane
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x5 3.0d
проблем с парно
здр.колеги.да ви питам от какво може да изстива колата,имам предвид парното.когато е на ниско ниво на вентилатора си духа топло,но дам ли му от средна към висока степен започва едно изстиване на купето и стрелката на температурата започва да пада постепенно.смених му термостата но не се оправи,за какво друго да гледам.
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Re: проблем с парно
Здавей колега,според мен като за начало си виж филтъра на климатика или по лошия вариант да е запушен радиатора на парното.Обаче,ако колата ти истива като включиш парното,ми се струва,че проблема е в термостата.Виж си и нивото на антифриза.
- nnniksannn
- Потребител
-
- Кара: 330d
Имаш два термостата,смени и другия 

- zapalvane
- кандидат ентусиаст
-
[quote="бабъл"]Здавей колега,според мен като за начало си виж филтъра на климатика или по лошия вариант да е запушен радиатора на парното.Обаче,ако колата ти истива като включиш парното,ми се струва,че проблема е в термостата.Виж си и нивото на антифриза.[/quote
колата и падат градусите след като дам на махх парното.не е от филтри и други такива,термостата е сменен и е един,други предположения.
колата и падат градусите след като дам на махх парното.не е от филтри и други такива,термостата е сменен и е един,други предположения.
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
zapalvane написа:бабъл написа:Здавей колега,според мен като за начало си виж филтъра на климатика или по лошия вариант да е запушен радиатора на парното.Обаче,ако колата ти истива като включиш парното,ми се струва,че проблема е в термостата.Виж си и нивото на антифриза.[/quote
Сигурен ли си че и пада температурата или само му се мести стрелката? Навремето карах за кратко една Е39 на която и падаше стрелката по същия начин но се оказа че е нещо по електрониката а не от термостати и т.н. Но това е само предположение не съм хакер на БМВ-ета!

- zapalvane
- кандидат ентусиаст
-
не колега не е само стрелката защото започва и да охлажда.
Колега ,а дали новия термостат е оферен/нали знаеш на днешно време какви боклуци се продават/ и според мен е от термостата. Ако имаш време извади го сложи го в едно канче с вода на котлона,вземаш и един термометър и гледаш кога ще отвори-това е най-простия начин да разбереш дали ти работи термостата

- SCHNITZER C7007XB
- Потребител
-
- Кара: Е53 и Е36 и Е60
- Детайли за колата: оранжев Х5;)
zapalvane написа:здр.колеги.да ви питам от какво може да изстива колата,имам предвид парното.когато е на ниско ниво на вентилатора си духа топло,но дам ли му от средна към висока степен започва едно изстиване на купето и стрелката на температурата започва да пада постепенно.смених му термостата но не се оправи,за какво друго да гледам.
Има вероятност да е таралежа на климатроника вчера го смених 178.60лв дару кар и вече нямам проблеми;))късмет
- azata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 2.0d
SCHNITZER C7007XB написа:zapalvane написа:здр.колеги.да ви питам от какво може да изстива колата,имам предвид парното.когато е на ниско ниво на вентилатора си духа топло,но дам ли му от средна към висока степен започва едно изстиване на купето и стрелката на температурата започва да пада постепенно.смених му термостата но не се оправи,за какво друго да гледам.
Има вероятност да е таралежа на климатроника вчера го смених 178.60лв дару кар и вече нямам проблеми;))късмет
И аз сменях таралежа преди десетина дни.При мен освен охлаждането се прояваваше и друг проблем-изгасяш колата,а вентилаторите продължават да въртят и на сутринта грам ток

Любовта на мъжа минавала през стомаха...Голяма заблуда!!! Няма мъж,който да не държи частица от BMW в сърцето си...
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Извинявайте за невежеството, но какво е това "таралежа на климатроника"?
- azata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 2.0d
RuM6n написа:Извинявайте за невежеството, но какво е това "таралежа на климатроника"?
Таралеж-крайно стъпало на вентилатора или регулатор на парното.

Ето и тема от форума във тази връзка:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=152305
Любовта на мъжа минавала през стомаха...Голяма заблуда!!! Няма мъж,който да не държи частица от BMW в сърцето си...
12 мнения
• Страница 1 от 1