Гласов контрол Е70 35D - Помощ!

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E70 35d, S8;
Мечтае да кара: X5M
Детайли за колата: super reza4ka!

Гласов контрол Е70 35D - Помощ!

Мнение от E70 3.0SD » 05 Яну 2011, 20:40

След 2 г. и 7 м. борба с ай драйва днес се предадох и реших да използвам екстрата гласов контрол. Натискам копчето на волана, но командите се извършват само на немски език. Чета в ръководството на колата и там пише, че може да се избере език на комуникации на системата за гласово набиране на стр. 84. Отивам там и чета, че езика се сменя на текстовете на дисплея и на гласа на навигацията. При мен има три езика - Английски, Френски и Немски, като естествено съм избрал английски. След това отново натискам бутона на волана в ляво и отново женски глас на средна възраст звучи като Ева Браун! Та въпроса ми е как да пусна английски говор на тази екстра? Уточнявам че колата Х5 35Д 2008 г. е закупена чисто нова от БМВ - Германия. Навигацията и менюто са на английски но пустия гласов контрол на немски. :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Re: Гласов контрол Е70 35D - Помощ!

Мнение от TPAKTOP » 05 Яну 2011, 22:52

:lol: Абе как го разбра че гласът е на Ева Браун? :lol: Пробвай с команди като "Хаил Хитлер" може да реагира :mhihi:
Иначе не мога да ти помогна! Съжалявам ама подобна екстра за мен не е много нужна и не съм се интересувал въобще
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E70 3.0SD » 05 Яну 2011, 23:12

TPAKTOP написа::lol: Абе как го разбра че гласът е на Ева Браун? :lol: Пробвай с команди като "Хаил Хитлер" може да реагира :mhihi:
Иначе не мога да ти помогна! Съжалявам ама подобна екстра за мен не е много нужна и не съм се интересувал въобще

Екстрата според мен е добра - има запаметени команди описани в инструкцията на колата. Аз се справям и на немски, но все пак съм по-добър с английския. Давам ти пример - слушаш радио и нареждаш да се включи флаш паметта и без да въртиш като луд докато караш направо се пуска. Това е с телефона/указателя/ навигация, маршрут и всичко останало, а и като съм платил $$$$$$ цифри искам да има екстри, които работят като хората!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин

Мнение от Roman 1 » 05 Яну 2011, 23:47

Прав е колегата, като е дал толкова пари, да очаква всичко да функционира изрядно.
Що се отнася до това:
E70 3.0SD написа:слушаш радио и нареждаш да се включи флаш паметта и без да въртиш като луд докато караш направо се пуска

Фунционалните бутони над/под радиото също са перфектно решение. Могат да им се задават най-различни фунции от бързо набиране на определен телефонен номер, през избор на мултимедия, до разни безумни неща от менюто.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 07 Яну 2011, 15:26

Доколкото съм чел, дори и да смениш езика на менюто от немски на английски, софта на колата трябва да се препрограмира също на английски :) Пробвай в някои от оторизираните сервизи
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 07 Яну 2011, 16:30

Roman 1 написа:Прав е колегата, като е дал толкова пари, да очаква всичко да функционира изрядно.
Що се отнася до това:
E70 3.0SD написа:слушаш радио и нареждаш да се включи флаш паметта и без да въртиш като луд докато караш направо се пуска

Фунционалните бутони над/под радиото също са перфектно решение. Могат да им се задават най-различни фунции от бързо набиране на определен телефонен номер, през избор на мултимедия, до разни безумни неща от менюто.

И зора който си хвърлил по разпознаване на командата се равнява на 3 секунди работа с джойстика :shock: Не виждам голяма нужда в тая екстра ама както и да е!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E70 3.0SD » 07 Яну 2011, 21:25

TPAKTOP написа:
Roman 1 написа:Прав е колегата, като е дал толкова пари, да очаква всичко да функционира изрядно.
Що се отнася до това:

И зора който си хвърлил по разпознаване на командата се равнява на 3 секунди работа с джойстика :shock: Не виждам голяма нужда в тая екстра ама както и да е!

Само че като караш с 140+ едно вдигане на погледа за секунди може да ти коства - както се казваше преди 1989 г. "един миг невнимание, цял живот мъртъв". :angel:
Благодаря на всички, като не може на английски ще си я командвам на немски и това е. :ranting:

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 08 Яну 2011, 4:12

Отиди в някой оторизиран сервиз да ти я препрограмират. Върти ми се в главата към 200 лева, но не съм сигурен.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 08 Яну 2011, 21:12

Toneloker написа:Отиди в някой оторизиран сервиз да ти я препрограмират. Върти ми се в главата към 200 лева, но не съм сигурен.

200 лв? тия са луди, аз по-скоро бих научил командите на шпрехен зи дойч :) :)
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 10 Яну 2011, 14:27

BadAngel написа:
Toneloker написа:Отиди в някой оторизиран сервиз да ти я препрограмират. Върти ми се в главата към 200 лева, но не съм сигурен.

200 лв? тия са луди, аз по-скоро бих научил командите на шпрехен зи дойч :) :)

Имам от някъде такъв спомен.. Може и да е по-малко, но си мисля, че ако колата е купена от самият приемчик даже безплатно би трябвало да го направят. ;)
Изображение

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6